Ουκρανία - Γκουτέρες: Απαραίτητη για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια η συμφωνία για τα σιτηρά
Ζήτησε «επείγουσα δράση για να αποφευχθεί ο λιμός και η πείνα σε αυξανόμενο αριθμό περιοχών σε όλο τον κόσμο»
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), ότι η συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών και αναμένεται να λήξει αυτή την εβδομάδα είναι «απαραίτητη για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια».
«Η πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και οι προσπάθειες που έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μπορούν να κυκλοφορούν στις διεθνείς αγορές, είναι απαραίτητες για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», προειδοποίησε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ζητώντας «επείγουσα δράση για να αποφευχθεί ο λιμός και η πείνα σε αυξανόμενο αριθμό περιοχών σε όλο τον κόσμο».
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής