ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση σε όλη τη χώρα

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας κυρώνει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση σε όλη τη χώρα

«Εκπροσωπώ το σύνολο των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της Οκλαχόμας που θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να προστατεύονται τα αγέννητα παιδιά», ανέφερε μέσω Twitter ο Κέβιν Στιτ

oklahoma
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης στην πολιτεία Οκλαχόμα, στον αμερικανικό Νότο, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε χθες Τρίτη νόμο που απαγορεύει την άμβλωση έπειτα από την έκτη εβδομάδα της κύησης, έναν από τους πιο περιοριστικούς απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί διαθέτουν απόλυτη πλειοψηφία, ετοιμάζεται να καταργήσει το δικαίωμα αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Εκπροσωπώ το σύνολο των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της Οκλαχόμας που θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να προστατεύονται τα αγέννητα παιδιά», ανέφερε μέσω Twitter ο Κέβιν Στιτ, ανακοινώνοντας πως υπέγραψε τον νόμο, ο οποίος εγκρίθηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη.



Η ισχύς του νομοθετήματος είναι άμεση. Κατά μεγάλο μέρος του, είναι βασισμένο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ το 2021 στο γειτονικό Τέξας.

Το βράδυ της Δευτέρας, η διαρροή στον Τύπο προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποκάλυψε πως το κορυφαίο όργανο της αμερικανικής Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να δώσει εκ νέου στις πολιτείες την εξουσία να εγκρίνουν, ή όχι, τις επεμβάσεις αυτής της φύσης, σχεδόν 50 χρόνια αφού νομιμοποιήθηκαν σε ομοσπονδιακή κλίμακα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

Γυναίκα εκνεύρισε απίστευτα τον Μάικ Τάισον βάζοντας το δάχτυλό της στη μύτη του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης