10 αξιωματούχοι του Κρεμλίνου «καρφώνουν» τον Πούτιν στο «Bloomberg»: Μπορεί να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών

10 αξιωματούχοι του Κρεμλίνου «καρφώνουν» τον Πούτιν στο «Bloomberg»: Μπορεί να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο οι αξιωματούχοι που μίλησαν ανώνυμα ανήκουν σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρείες κρατικών συμφερόντων - Υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος θα πάει τη Ρωσία πολύ πίσω και θα την οδηγήσει σε απομόνωση

putin-main7
Δέκα αξιωματούχοι του Κρεμλίνου αμφισβητούν την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία θεωρώντας ότι είναι ένα καταστροφικό λάθος που θα πάει τη χώρα πολύ πίσω.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Bloomberg», ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Κρεμλίνου αντιτίθεται στα πολεμικά σχέδια του Ρώσου προέδρου στην πολύπαθη χώρα.

Οι δέκα αξιωματούχοι που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο αμερικανικό πρακτορείο, ανήκουν σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρείες κρατικών συμφερόντων.

Αν και του έχουν εκφράσει την άποψή τους σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να αλλάξει στρατηγική, ο Πούτιν έχει «κλείσει τα αυτιά του».
Απορρίπτει τις όποιες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων για το βαρύ οικονομικό και πολιτικό κόστος του πολέμου.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς εκφράζουν φόβους ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θα μπορούσε να κάνει περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν κρίνει ότι η «ιστορική αποστολή του», όπως ο ίδιος βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύμφωνα με το «Bloomberg», ανεξάρτητα από τους «διαφωνούντες» αξιωματούχους στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν έχει την στήριξη της ρωσικής ελίτ, αλλά και της πλειοψηφίας των Ρώσων που θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτη μία σύγκρουση ανάμεσα στις αξίες της Ρωσίας και της Δύσης.

Bloomberg1
Ο Πούτιν επιμένει ότι η απόφαση για εισβολή στην Ουκρανία ήταν η σωστή.

Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, λήφθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, την προσωπάρχη Βαλερί Γερασίμοφ και τον Γενικό Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ.

Σχεδόν οκτώ εβδομάδες αφότου διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν χάνει όλο και περισσότερους στρατιώτες, η εικόνα της πατρίδας του αμαυρώνεται καθώς σκοτώνει άμαχους πολίτες και η Ρωσία μπαίνει στην «απομόνωση» από την διεθνή κοινότητα.

Οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά, υπερασπιζόμενοι κάθε μέτρο του εδάφους τους και δεν παραδίνουν τα όπλα, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν είχε λάβει υπόψη του ο «τσάρος» της Ρωσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης