Μαρόκο: Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης για να ανασύρουν τον πεντάχρονο που έπεσε σε πηγάδι

Μαρόκο: Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης για να ανασύρουν τον πεντάχρονο που έπεσε σε πηγάδι

Για τέταρτη ημέρα, οι διασώστες προσπαθούν να σώσουν τον πεντάχρονο – Έπεσε σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων – Κατάφεραν να τον εφοδιάσουν με νερό και οξυγόνο

marocco_1
Δραματική μάχη δίνουν Μαροκινοί διασώστες που επιχειρούν για τέταρτη συνεχή ημέρα να σώσουν ένα πεντάχρονο αγόρι, που βρίσκεται παγιδευμένο στον πάτο ενός πηγαδιού, σε βάθος 32 μέτρων.

Η επιχείρηση έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν ζωντανά τις τηλεοπτικές εκπομπές για τη διάσωση του μικρού.

Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο εντατικές από χθες. Οι διασώστες σκάβουν υπό το φως προβολέων στο έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι για να δημιουργήσουν μία τρύπα. «Η διάσωση του παιδιού πλησιάζει», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσταφα Μπαϊτάς, προσθέτοντας: «Συμπάσχουμε με την οικογένεια και προσευχόμαστε (ο Ραγιάν) να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε αυτήν».

vidéo de l'enfant qui a tombé dans un puits au Maroc 😭😭 🇲🇦🇲🇦🇲🇦


Κύμα συμπαράστασης στο διαδίκτυο

Η περιπέτεια του μικρού στο Μαρόκο έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στο διαδίκτυο με το hashtag #SaveRayan (Σώστε τον Ραγιάν) στα αραβικά να έχει γίνει viral σε όλη τη Βόρεια Αφρική, περιλαμβανομένης της γειτονικής Αλγερίας.

Οι εργασίες εκσκαφής στο χωριό κοντά στην περιοχή Μπαμπ Μπερέντ της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο έχουν φτάσει σε βάθος 27 μέτρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου ΜΑΡ, οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι θα φτάσουν στα 32 μέτρα μέσα στις επόμενες λίγες ώρες.

Οι διασώστες στη συνέχεια θα σκάψουν τρία μέτρα οριζοντίως «ανάμεσα στην τρύπα και στο πηγάδι για να ανασύρουν το παιδί», μετέδωσε το πρακτορείο.

Rayan Maroc Rescue LIVE ريان المغرب الانقاذ الحي
Κλείσιμο


Ομάδα γιατρών βρίσκεται σε επιφυλακή

Στον τόπο της επιχείρησης έχει μεταβεί μια ομάδα ιατρών για να εξετάσει το παιδί και πιθανόν να πραγματοποιήσει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση όταν ανασυρθεί ο μικρός.

Οι διασώστες κατάφεραν να εφοδιάσουν τον 5χρονο με νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνων και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή για να τον μεταφέρει σε γειτονικό νοσοκομείο.



Κίνδυνος κατολίσθησης

Ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων Αμπντελχαμπί Τεμράνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Oula ότι η διάμετρος του πηγαδιού είναι μικρότερη από 45 εκατοστά.

Η φύση του εδάφους, σημείωσε, καθιστά επικίνδυνη την απόπειρα διεύρυνσης της τρύπας, γεγονός που σημαίνει ότι η μοναδική λύση είναι να πραγματοποιηθούν μεγάλης έκτασης εκσκαφές γύρω από το πηγάδι.

Η μετάδοση της επιχείρησης διάσωσης από πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ που παρακολουθούν εναγωνίως την τύχη του παιδιού.

Ο μαροκινός ποδοσφαιριστής και αστέρι της «Παρί Σεν Ζερμέν», Ασράφ Χακίμι, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση συνοδεύοντάς το κείμενο με emojis με μια ραγισμένη καρδιά και με χέρια σε στάση προσευχής. Από την πλευρά του, ο αλγερινός άσος της Μάντσεστερ, Ριγιάντ Μαχρέζ, ανάρτησε τη φωτογραφία του Ραγιάν στο Facebook με το hashtag «Μείνε Δυνατός».


Maroc : opération de sauvetage pour libérer un enfant coincé dans un puit • FRANCE 24


Έντονη πίεση στους διασώστες

Η περιπέτεια του πεντάχρονου έχει οδηγήσει πλήθος πολιτών στον τόπο της επιχείρησης. Οι διασώστες, που ήδη επιχειρούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, βιώνουν μεγάλη πίεση. Οι αρμόδιοι καλούν τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά τους και να σώσουν το παιδί.


Το ατύχημα θυμίζει την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ισπανία στις αρχές του 2019 όταν ένα 2χρονο αγόρι ανασύρθηκε νεκρό έπειτα από πτώση του σε ένα εγκαταλελειμμένο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών και βάθους πάνω από 70 μέτρων. Το πτώμα του μικρού Ζουλέν Ροσέλο είχε ανασυρθεί έπειτα από μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε διαρκέσει 13 ημέρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ραγίζει καρδιές ο θείος του Άλκη: Περιγράφει τα δραματικά λεπτά που η οικογένεια μαθαίνει για τη δολοφονία του 19χρονου


Στα 18.640 τα νέα κρούσματα, 88 θάνατοι, 564 οι διασωληνωμένοι


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τα έργα ανάπλασης στο Μάτι μετά τη φονική πυρκαγιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης