Ισπανία: Συνελήφθη ο «Ράμπο της Γαλικίας»

Ισπανία: Συνελήφθη ο «Ράμπο της Γαλικίας»

Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν σχεδόν επί ένα χρόνο - Οι κάτοικοι τον εντόπισαν και ειδοποίησαν την αστυνομία – Είχε πάρει άδεια μιας ημέρας από τις φυλακές και δεν επέστρεψε ποτέ

rambo_galleco
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο «Ράμπο της Γαλικίας» περίπου ένα χρόνο αφότου οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Εκτός από τις αρχές και οι κάτοικοι έκαναν περιπολίες για να εντοπίσουν το Αλφρέντο Σάντσεθ Κασόν, ο οποίος καταζητείτο από τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο 63χρονος Σάντσεθ είχε πάρει άδεια μιας ημέρας για να δει τους οικείους του μόνο που δεν επέστρεψε ποτέ.Η εξαφάνισή του πάντως δεν έκανε αίσθηση αφού είχε ήδη δραπετεύσει από τις φυλακές δύο φορές.

Χθες τα ξημερώματα, κάτοικοι του δήμου Βαλδοβίνο είδαν έναν άντρα να προσπαθεί να μπει σ΄ ένα σπίτι και αμέσως ειδοποίησαν τη αστυνομία. Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν στην εφημερίδα «El País» ότι ο Σάντσεθ κουτσαίνει κι έχει μεγαλώσει αρκετά.

Είχε αποδράσει δύο φορές

Η πρώτη του απόδραση ήταν το 1999, όταν έδεσε σεντόνια έξω από το παράθυρο της φυλακής «Pontevedra».

Την ώρα που οι συγκρατούμενοί του απασχολούσαν τους φρουρούς, αυτός κατέβηκε προσεκτικά και κατάφερε να απομακρυνθεί προτού οι φύλακες τον πάρουν είδηση.

Οι αρχές δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν αφού είναι ένα καλά εκπαιδευμένο πρώην μέλος της Ισπανικής Λεγεώνας. Τότε είχε κρυφτεί σε περιοχή της πυκνόφυτης βόρεια Ισπανία.

Κλείσιμο
Η δεύτερη απόδρασή του ήταν το 2001, τότε όμως χρειάστηκαν 25 λεπτά για να τον τον ξαναπιάσουν, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «La Voz de Galicia».

Así capturaron al Rambo gallego


Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του

Τους τελευταίους μήνες, στην πόλη Pontedeume, 105 χιλιόμετρα μακριά από την φυλακή, οι κάτοικοι άρχισαν να χάνουν αντικείμενα και τροφές από τις κουζίνες τους: μπισκότα, κρέας και μπίρες. Ένας κάτοικος κατέθεσε πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον άγνωστο άνδρα που είχε μπει στην κουζίνα του και έψαχνε στο ψυγείο του, μέσα στη νύχτα.

Υπήρχαν υποψίες ότι ήταν ο 63χρονος Σάντσεθ και γι΄αυτό πολλοί από τους 7.900 κάτοικους ενέτειναν τις ομαδικές περιπολίες για να τον βρουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Τελικά, χθες τα ξημερώματα, κάτοικοι του δήμου Βαλδοβίνο τον εντόπισαν με την αστυνομία να του περνά ξανά χειροπέδες...


Ειδήσεις σήμερα:

«Το κλείσιμο της Deutsche Welle στη Ρωσία επιβαρύνει τις γερμανορωσικές σχέσεις», λέει το Βερολίνο


Σε λειτουργία η ιστοσελίδα whistlers κατά της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων


Αυτά είναι τα Ολυμπιακά Χωριά της Κίνας: Σερβιτόροι ρομπότ, βιονικά… κρεβάτια και ψεύτικο χιόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης