Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα: Σνομπάρουν τη Σύνοδο ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα: Σνομπάρουν τη Σύνοδο ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ

Απών από τη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στη Σκωτία από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, θα είναι και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου

poytin-si-tzinpingk
«Σνομπάρουν» τη φετινή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που ξεκινά στη Γλασκώβη στο τέλος του μήνα Κίνα και Ρωσία, δύο από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως.

Περίπου 20.000 άτομα-ηγέτες κρατών, η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, διπλωμμάτες και ακτιβιστές -αναμένεται να συναντηθούν στη Σκωτία από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να θέσουν νέους στόχους για τον περιορισμό των ρύπων.

Η φετινή σύνοδος ελπίζει να επιταχύνει την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 και της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Αυτό περιλαμβάνει μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050 και τη συγκράτηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, ωστόσο οι ηγέτες δύο χωρών που μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον δηλώνουν πως δεν θα παραστούν.

Στη Σκωτία δεν θα μεταβεί ο αρχηγός της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, της Κίνας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Θα στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα και τον εκπρόσωπό του, Σίε Ζενχούα.

Απών θα είναι και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν όπως και ο Βραζιλιάνος ομόλογός του. Ο Ζαΐρ Μπολσονάρου, βλέπει τον Αμαζόνιο να καταστρέφεται από τους υλοτόμους χωρίς να λαμβάνει κάποιο μέτρο.

Αντίθετα, το «παρών» θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, του Καναδά Τζάστιν Τριντό, του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, όπως και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκτός από τους πολιτικούς και την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου, στη φετινή διάσκεψη θα παραβρεθεί η πιο διάσημη ακτιβίστρια για την προστασία του κλίματος, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας για την Κακαράντζουλα

Αξιολόγηση: «Σκονάκι» στους δασκάλους από τη ΔΟΕ - Πώς επιχειρείται σαμποτάζ στη διαδικασία

Με νέα ροζ βίντεο απειλεί ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πέκερ τους πολιτικούς στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης