Για 400.000 ευρώ πουλήθηκε η φωτογραφία του πασίγνωστου meme με το «Κορίτσι της καταστροφής»

Για 400.000 ευρώ πουλήθηκε η φωτογραφία του πασίγνωστου meme με το «Κορίτσι της καταστροφής»

Η πρωτότυπη φωτογραφία της Ζόε Ροθ, που είναι και από τα πλέον διαδεδομένα meme ξεπούλησε - Η πώληση έγινε έναντι 180 Ether, ενός κρυπτονομίσματος

girll
Η εικόνα της είναι πασίγνωστη. Πρόκειται για το viral «Κορίτσι της Καταστροφής», που θεωρείται από τα πλέον γνωστά memes που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Ο λόγος για την Ζόε Ροθ, 21 ετών, που στα τέσσερά της έσπασε τα «ταμεία» όταν ο πατέρας της τη φωτογράφησε να στέκεται μπροστά από ένα σπίτι που καίγεται μ’ ένα σατανικό μειδίαμα.

Η εικόνα της χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως για όσους θέλησαν να παραλληλίσουν μια καταστροφική σκηνή ή κατάσταση ή μια αταξία.

Η πρωτότυπη φωτογραφία πουλήθηκε έναντι περίπου 400.000 ευρώ, σε δημοπρασία που έγινε στην αγορά NFΤ,  για 180 Ether, ένα είδος κρυπτονομίσματος. Το NFT είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Ιδιοκτήτης της πρωτότυπης φωτογραφίας είναι ένας συλλέκτης με το όνομα @3FMusic.

I Accidentally Became A Meme: Disaster Girl


Πώς η φωτογραφία έγινε viral

Η Ζόε Ροθ μαζί με τον πατέρα της τον Ιανουάριο του 2005 πήγαν να δουν μία ελεγχόμενη φωτιά, σε μια γειτονιά στη Βόρεια Καρολίνα.

Κλείσιμο
Ο κύριος Ροθ, ερασιτέχνης φωτογράφος, τράβηξε μία φωτογραφία της κόρης του να χαμογελά σκανταλιάρικα μπροστά από την πυρκαγιά. Η φωτογραφία κέρδισε βραβείο το 2008, ενώ έγινε viral όταν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Η Ζόε είναι πλέον φοιτήτρια και δήλωσε στους New York Times ότι διασκεδάζει με τις πολλαπλές εκδοχές της φωτογραφίας της και το πώς τη χρησιμοποιούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μάλιστα ανέφερε ότι θα δωρήσει μέρος των κερδών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα καθώς και για να αποπληρώσει το φοιτητικό της δάνειο.

Disaster Girl - Meme



Ειδήσεις σήμερα:


Φυλακές Κορυδαλλού: Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε η περιφορά του Επιτάφιου (Φωτογραφίες)


Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 45-49 - Σπεύδουν οι νεότεροι να εμβολιαστούν

Μετά τις ΗΠΑ, και η Γερμανία το «ξεκόβει» στον Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης