Ρωσία: «Ελπίζουμε η Τουρκία να μην τροφοδοτεί τις μιλιταριστικές διαθέσεις των Ουκρανών»

Ρωσία: «Ελπίζουμε η Τουρκία να μην τροφοδοτεί τις μιλιταριστικές διαθέσεις των Ουκρανών»

Μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στην Άγκυρα μέσω της Μαρία Ζαχάροβα - Στην Άγκυρα είναι γνωστό ότι η ενθάρρυνση έξωθεν της πολεμοχαρούς γραμμής της κυβέρνησης του Κιέβου μας προκαλεί την πιο σοβαρή ανησυχία» τόνισε

zacharova_sfd
Η Ρωσία ελπίζει ότι η Τουρκία άκουσε την προειδοποίηση, που είχε προ ημερών απευθύνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την ανάγκη «να αναλυθούν οι πολεμοχαρείς δηλώσεις του Κιέβου και να μην τροφοδοτούνται οι μιλιταριστικές διαθέσεις της ουκρανικής κυβέρνησης», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος κάλεσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν την περιοχή του Ντονμπάς (σ.σ. λεκάνη του Δον) στην Ανατολική Ουκρανία και να ρωτήσουν τους κατοίκους για το πώς βλέπουν την προώθηση πολεμικού εξοπλισμού προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

«Θα σας πουν. Γιατί αυτό το γνωρίζουν όχι θεωρητικά. Το γνωρίζουν από την καθημερινή τους ζωή. Βγαίνουν στο δρόμο και πολλοί από αυτούς δεν επιστρέφουν σπίτι τους. Αυτοί δεν πολεμούν. Λόγος γίνεται για τους αμάχους πολίτες, για παιδιά… Αυτό είναι το πρόβλημα και η διαφορά αυτής της κατάστασης από πάρα πολλές άλλες. Θεωρούμε ότι η πώληση στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εξοπλισμού και πολεμικών μέσων, μεταξύ άλλων και μη επανδρωμένων, δεν συμβάλλουν στην ειρηνική διευθέτηση στο Ντονμπάς», είπε η Ζαχάροβα, καλώντας και πάλι το Κίεβο να υλοποιήσει τις συμφωνίες του Μινσκ για την διευθέτηση της εμφύλιας σύρραξης στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι Μόσχα και Αγκυρα ανταλλάσσουν τακτικά γνώμες για τα ζητήματα της διεθνούς και περιφερειακής ημερήσιας διάταξης και η Ρωσία μεταφέρει τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση στη ΝΑ Ουκρανία στους Τούρκους εταίρους της.

«Στην 'Αγκυρα φυσικά είναι γνωστό ότι η ενθάρρυνση έξωθεν της πολεμοχαρούς γραμμής της κυβέρνησης του Κιέβου μας προκαλεί την πιο σοβαρή ανησυχία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πάντοτε υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφεύγονται βήματα, μεταξύ άλλων και στην στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς.

«Η ρωσική πλευρά προτίθεται να συνεχίσει τον διάλογο με τους ξένους εταίρους, παρακινώντας τους να μην παρακινούν τις ρεβανσιστικές διαθέσεις του Κιέβου, αλλά αντιθέτως, με όλα τα προσιτά πολιτικά-διπλωματικά μέσα να εισφέρουν κάθε δυνατή συμβολή τους για τη σταθεροποίηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία», κατέληξε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις σήμερα: 
Financial Times: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα από τα καλύτερα στην ΕΕ

Ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης