Πακιστάν: «Φορέστε μαντίλα για μην σας βιάζουν», λέει στις γυναίκες ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

Πακιστάν: «Φορέστε μαντίλα για μην σας βιάζουν», λέει στις γυναίκες ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν

Φωτιές άναψε το μήνυμά του σχολιάζοντας τα αυξανόμενα περιστατικά βιασμού γυναικών

imran_khan
Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πακιστάν με αφορμή τις μεσαιωνικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ιμράν Χαν, ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά και ταπεινά για να μην προκαλούν τους βιαστές. «Για το λόγο αυτό πρέπει να φορούν μαντίλα», τόνισε ο Ιμράν Καν επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζουν το σώμα τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι είναι... βαθιά νυχτωμένος κι ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδη, τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμούν δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται». Κάλεσε επίσης γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες.

«Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Γυναικείες οργανώσεις και και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την οργή τους για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν επισημαίνοντας ότι τέτοιες παρατηρήσεις διατυπώνονται από μισογύνηδες και δικαιώνουν τους βιαστές. Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαν απαράδεκτα και τρομακτικά.

«Όχι μόνο δείχνει ότι έχει μια εντυπωσιακή άγνοια για το πού, γιατί και πώς γίνεται ο βιασμός, αλλά επίσης κατηγορεί όσες γυναίκες επιβιώνουν από βιασμό», αναφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της επιτροπής Χίνα Τζιλάνι. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Χαν κατηγόρησε επίσης το Χόλιγουντ αλλά και το Μπόλιγουντ ότι προωθούν τη βλασφημία και της χυδαιότητα συμβάλλοντας στο βιασμό, στα υψηλά ποσοστά διαζυγίου και στη διάλυση των οικογενειών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίσκεψη του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας

Γεραπετρίτης (ΘΕΜΑ 104,6): Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Επίδομα 534 ευρώ: Έως 12 Απριλίου οι δηλώσεις για τις αναστολές Απριλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης