Διάγγελμα Μακρόν για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας

Διάγγελμα Μακρόν για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας

Ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ.στη μητροπολιτική περιοχή - Κλειστά τα καταστήματα  και τα σχολεία

macron
Μια δραματική έκκληση τους Γάλλους συμπατριώτες του απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουήλ Μακρόν, καλώντας τους να κάνουν μια ακόμα προσπάθεια απέναντι στην πανδημία τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων, όπως το κλείσιμο σχεδόν όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για τρεις εβδομάδες, και κλείσιμο όλων των καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 19:00 για την μητροπολιτική περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη σε 19 περιοχές θα επεκταθούν από το Σάββατο, και για τέσσερις εβδομάδες. Ειδικότερα:

- Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. θα ισχύσει παντού
- Η τηλεργασία θα συστηματοποιηθεί
- Τα καταστήματα θα είναι κλειστά σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή
- Κλείνουν για τρεις εβδομάδες νηπιαγωγεία, σχολεία, κολέγια και γυμνάσια. Η σχολική περίοδος θα αναπροσαρμοστεί.
- Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μια ημέρα την εβδομάδα


«Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε, αυτή η πανδημία της Covid-19, συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ένα έτος θλίψης και πολλών δυσκολιών» ανέφερε ο πρόεδρος Μακρόν. Σύμφωνα με τον ίδιον, το τελευταίο έτος όλες οι Γαλλίδες και ο Γάλλοι κατάφεραν να αντισταθούν στον ιό και εάν καταφέρουν να παραμένουν ενωμένοι τις επόμενες εβδομάδες, τώρα που το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει σε ολόκληρη την ΕΕ, τότε θα φανεί σύντομα το φως στο τέλος του τούνελ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι όλοι στην χώρα έκαναν μεγάλες προσπάθειες, αλλά ο ιός συνέχισε να μεταδίδεται. «Αρκετοί γείτονές μας αποφάσισαν να επιβάλουν σκληρούς περιορισμού, ενώ εμείς είχαμε ημέρες ελευθερίας, διατηρώντας ανοιχτά τα σχολεία μας. Θεωρώ, συνεπώς, ότι τα πήγαμε καλά».

Παράλληλα ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε ότι το 44% των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πλέον κάτω των 65 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνουμε μέρος σε έναν αγώνα ταχύτητας. Από τη μία έχουμε τα εμβόλια, με τα οποία μπορούμε να βλέπουμε ήδη το τέλος της κρίσης, αλλά από την άλλη, την εξάπλωση νέων μεταλλαγών του ιού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε μια πανδημία μέσα σε μια άλλη πανδημία», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι ο εμβολισμός είναι το σημαντικότερο όπλο που διατίθεται κατά του ιού και κάλεσε όλους τους πολίτες να δεχθούν να λάβουν τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί. «Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε απέναντι στον πανικό και την άρνηση. Προκειμένου μπορέσουμε να προστατεύσουμε τη ζωή μας , πρέπει ο καθένας μας να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τους επόμενους μήνες», τόνισε ο πρόεδρος Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι το τέλος της κρίσης πλησιάζει, καθώς ήδη 3 εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 3.616 τα νέα κρούσματα - 739 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι 


Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Ανησυχητική διασπορά του ιού - Στα 31 τα κρούσματα 

Τραυματιοφορέας «Αγία Σοφία»: Οδηγήθηκε στη φυλακή - Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης