Lockdown - Ολλανδία: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Πάνω από 200 συλλήψεις

Lockdown - Ολλανδία: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Πάνω από 200 συλλήψεις

Νεαροί διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και καταστήματα  - Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος - Καταδίκασε τα επεισόδια ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε

amsterdam_epeisodia
Σκηνές «εμφυλίου» διαδραματίστηκαν την Κυριακή στην Ολλανδία, στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στη χώρα τις νυχτερινές ώρες.

Νεαροί διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος που είχε ξεχυθεί στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στη χώρα προκειμένου να μπει φρένο στην έξαρση των κρουσμάτων της νόσου Covid.

Οι αρχές προχώρησαν σε 200 συλλήψεις, όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.



Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος υπό το φόβο ότι οι διαδηλώσεις θα ευνοήσουν την εξάπλωση της νόσου Covid.

Κλείσιμο
Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ορισμένοι νεαροί διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και καταστήματα με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν τους ταραξίες.

Anti-lockdown rioters clash with Dutch police in two cities in the Netherlands


Στην πόλη Ουρκ, μία ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε εμβολιαστικό κέντρο. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν καθώς πολλοί παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες - από τις εννέα το βράδυ έως τις 4.30 το πρωί- κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Netherlands: Dozens arrested as police clash with anti-lockdown protesters in Amsterdam


Στο Άμστερνταμ, οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 πολίτες.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της Ολλανδίας.

Στο Αϊντχόβεν, πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης λεηλατήθηκαν, όπως μετέδωσαν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Netherlands: Police use water cannon to disperse COVID protest in Amsterdam


«Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν συλληφθεί» ανέφερε η αστυνομία, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της στοιχεία για τυχόν τραυματισμούς.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «εγκληματικά» τα επεισόδια. «Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με διαδηλώσεις, αυτή είναι εγκληματική βία και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε», είπε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στη Χάγη.

Ειδήσεις σήμερα: 
 
Καιρός - Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία με καταιγίδες από τα βορειοδυτικά - Δείτε χάρτες

Survivor - Κονδυλάτος για Κοψιδά: Αυτός ο μαλ….ς, αυτός ο άνθρωπος παίζει με τις βασικές μας ανάγκες

Διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Παρών και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης