Τζεν Ψάκι: Η ομογενής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στο πρώτο της briefing

Τζεν Ψάκι: Η ομογενής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στο πρώτο της briefing

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα - Τακτικές οι ενημερώσεις για την πανδημία

psaki-lefkos-oikos-568
Την πρώτη ενημέρωσή της ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε η Τζεν Ψάκι, η 42χρονη στενή συνεργάτις του Τζο Μπάιντεν η οποία μεταξύ άλλων έλκει την καταγωγή της και από την Ελλάδα.

Η Τζεν Ψάκι, γεννημένη στο Κονέκτικαν των ΗΠΑ, κατάγγεται από την Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη και εκτός από ελληνικές, έχει και ιρλανδικές και πολωνικές ρίζες.

Στο ντεμπούτο της η Τζεν Ψάκι έδωσε έναν αέρα από τις... παλιές καλές ημέρες, όταν και οι εκπρόσωποι Τύπου δεν στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους, ενώ όπως δήλωσε η ίδια στην επαφή της με τους πολιτικούς συντάκτες θα υπάρχει ευγένεια, αλήθεια και διαφάνεια. Προϊδέασε πάντως δε και για αντιπαραθέσεις...

«Έχω βαθύ σεβασμό για το ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Tύπου», είπε η κυρία Ψάκι κατά την πρώτη της ενημέρωση. «Έχουμε έναν κοινό στόχο, που είναι η ανταλλαγή πληροφοριών με τον αμερικανικό λαό», είπε.

«Θα υπάρχουν μέρες που θα βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό είναι εντάξει. Είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών. Αυτό είναι ο κεντρικός στόχος του Λευκού Οίκου σε καθημερινή βάση», ανέφερε η Ψάκι.

Η κυρία Ψάκι υποσχέθηκε καθημερινές ενημερώσεις, εκτός από τα Σαββατοκύριακα, «δεν είμαι τέρας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως θα προστεθούν και ορισμένες ενημερώσεις αναφορικά με την πανδημία τις οποίες η κυβέρνηση Τραμπ σταδιακά σταμάτησε.

Η Ψάκι απάντησε και σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το αν θα ψηφίσουν και οι Ρεπουμπλικάνοι υπέρ της πρότασης για το πρόγραμμα ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. «Ελπίζουμε πως θα ψηφίσουν υπέρ για να υποστηρίξουν την βοήθεια ανακούφισης που θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους που εκπροσωπούν», είπε.

Κλείσιμο


Η νέα εκπρόσωπος Τύπου έχει εργαστεί στο παρελθόν ως διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, καθιστώντας την έναν από τους πιο έμπειρους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτή τη θέση.

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και στον Λευκό Οίκο.

Πέρα από τη δραστηριότητά της στον χώρο της πολιτικής, η Ψάκι εργάστηκε στο παρελθόν και ως αναλύτρια για το CNN. Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Η Ψάκι συνηθίζει, μάλιστα, να λέει χαριτολογώντας ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρείς έναν Έλληνα. Πριν την συνταξιοδότησή του, ο πατέρας της ήταν έμπορος ακινήτων, εξασφαλίζοντας μία καλή ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Σύμβουλος Ερντογάν για δημοσιογράφο: Θα τον ταΐσουμε στους καρχαρίες

Türkiye: «Τρεις προκλήσεις σε επτά ημέρες από την Ελλάδα»

Σύνοδος Κορυφής: Τι θα πει ο Μητσοτάκης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις καθυστερήσεις στις δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης