Κορωνοϊός - Γερμανία: Έτοιμα τα «σούπερ ψυγεία» που μεταφέρουν εμβόλια σε πολικές θερμοκρασίες
Κατασκευασμένα στη Γερμανία τα ψυγεία που θα μεταφέρουν τα ευαίσθητα στη θερμοκρασία εμβόλια των Pfizer και BioNTech - Ποιο είναι το ισχυρό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων ψυγείων, που χρησιμοποιέι ήδη η Curevac
Έτοιμη για χρήση είναι τα «σούπερ ψυγεία», που μπορούν να μεταφέρουν τα εμβόλια κατά τουνέου κορωνοϊού, τα οποία είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, όπως αυτά της BioNTech και της Pfizer.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού «Pfizer» και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «Biontech» πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου.
Το πρόβλημα της συντήρησης εμβολίων, που απαιτούν τέτοιες θερμοκρασίες καθιστά δύσκολη την μεταφορά τους. Εδώ ακριβώς έρχεται η γερμανική εταιρεία να δώσει τη λύση.
«Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικούς καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας, όπως αυτοί που κατασκευάζονται από την εταιρεία «Binder» με έδρα την Τούτλινγκεν, στο κρατίδιο Βάδης Βυρτεμβέργης. Τα συστήματα ψύξης πολλαπλών σταδίων είναι ενσωματωμένα σε αυτό και μπορούν να φτάσουν το επίπεδο θερμοκρασίας στους μείον 90 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας, Πέτερ Μίχαελ Μπίντερ στο γερμανικό δίκτυο «ntv».
Το δεύτερο ισχυρό πλεονέκτημα που έχουν τα ντουλάπια των σούπερ ψυγείων είναι «ένα είδος σούπερ μόνωσης», που διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία δωματίου κυριαρχεί στο εξωτερικό και το πολικό ψύχος στο εσωτερικό.
Η εταιρεία «Binder», που απασχολεί 450 εργαζόμενους, είχε ξεκινήσει την παραγωγή των «σούπερ ψυγείων» εδώ και μήνες.
Κλείσιμο
Στο εργοστάσιό της, στο Τίμπινγκεν, η εταιρεία προμηθεύει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Curevac με τεχνολογία ψύξης.
Τον Οκτώβριο, στην ιστοσελίδα της η εταιρεία «Binder» έγραφε χαρακτηριστικά: «Οι καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας είναι προς το παρόν σε όλο τον κόσμο: Έχουν ήδη εγκατασταθεί σε στρατηγικούς κόμβους».
«Δουλέψαμε με πλήρη ταχύτητα σε όλη την πανδημία, έτσι ώστε οι παραδόσεις να μπορούν να γίνονται γρήγορα και άμεσα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε κατά 200%» όπως δήλωσε το «αφεντικό» της εταιρείας Binder στο δίκτυο «ntv» και συνέχισε: «Η όλη ιστορία με τα εμβόλια έχει αναπτύξει μια κολοσσιαία δυναμική. Λαμβάνουμε αμέτρητες κλήσεις και e-mail, όπου το μόνο που μας ρωτούν είναι το πότε και πόσους τέτοιους καταψύκτες μπορείτε να μας προμηθεύσετε».
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.