Δανία: Σε άλλη φυλακή θα μεταφερθεί ο Πίτερ Μάντσεν - Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη ζώνη του

Δανία: Σε άλλη φυλακή θα μεταφερθεί ο Πίτερ Μάντσεν - Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη ζώνη του

Επιχείρησε να μπει μέσα σε ένα λευκό βαν, δευτερόλεπτα πριν τη σύλληψή του ο Δανός εφευρέτης, που είχε σκοτώσει τη δημοσιογράφο μέσα στο υποβρύχιό του το 2017 - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας στη φυλακή που κρατούνταν

silipsi
Με μια «ζώνη που έμοιαζε με βόμβα», συνελήφθη τελικά ο Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση νωρίτερα στην αστυνομία της Κοπεγχάγης, όταν επιχείρησε να δραπετεύσει από τη φυλακή Herstedvester, στην οποία κρατείται από τοn Απρίλιο του 2018, για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη.

Ο Μάντσεν θα μεταφερθεί σε διαφορετικό κέντρο κράτησης στη Δανία, ενώ θα επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στη φυλακή Herstedvester, όπως τόνισαν εκπρόσωποι της αστυνομίας, στην παρουσίαση της υπόθεσης, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Αρχές στη συνέντευξη Τύπου, οι πυροτεχνουργοί που εξέτασαν τη ζώνη του Δανού εφευρέτη, δεν βρήκαν εκρηκτικά, ενώ δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το «αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο», το οποίο κρατούσε ο Μάντσεν, κατά την απόπειρα απόδρασής του.

#LiveStream #DenmarkSecurity | #Danish submarine killer caught after prison escape | 20-10-20


Με βάση όσα έγιναν γνωστά, ο Μάντσεν απείλησε υπαλλήλους όταν έφευγε από τη φυλακή, χωρίς πάντως να ασκήσει βία εναντίον τους. Επιπλεον, ακριβώς πριν από τη σύλληψή του, πήδηξε μέσα σε ένα λευκό βαν, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον βγάλουν άμεσα έξω και να τον ξαπλώσουν στο έδαφος, φορώντας του χειροπέδες. Μέσα στο βαν, πίσω από το τιμόνι, βρισκόταν άλλο ένα άτομο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Κλείσιμο
madsen_mesa


Το έγκλημα που σόκαρε τη Δανία


Η σορός της Κιμ Βαλ είχε εντοπιστεί τον Αύγουστο του 2017 λίγες ημέρες μετά την επιβίβασή της στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη προκειμένου να του μιλήσει ενόψει ρεπορτάζ που ετοίμαζε για το πρόσωπό του.

Δύτες είχαν βρει σε μια τσάντα στο βυθό της θάλασσας το κομμένο κεφάλι της Βαλ, κομμάτια του σώματός της και τα ρούχα της.

Ο Μάντσεν μέχρι την καταδίκη του άλλαξε πολλές φορές την εκδοχή του εγκλήματος πριν να υποστηρίξει τελικά οτι η άτυχη δημοσιογράφος είχε πεθάνει σε ατύχημα με διαρροή αερίου.

Οι ιατροδικαστές και τα εγκληματολογικά εργαστήρια απέδειξαν ότι η Βαλ δολοφονήθηκε είτε με στραγγαλισμό είτε επειδή κάποιος της έκοψε το λαιμό καθώς και ότι ο Μάντσεν την είχε μαχαιρώσει στα στήθη και τα γεννητικά όργανα είτε με μαχαιρι είτε με κατσαβίδι.

Η δικαστής που καταδίκασε τον εκκεντρικό εφευρέτη έκανε λόγο για μια «κυνική και προγραμματισμένη σεξουαλική επίθεση και μια άγρια δολοφονία μιας γυναίκας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης