Έκρηξη στη Βηρυτό: Πέντε οι Έλληνες τραυματίες - Πολλές ζημιές στην ελληνική παροικία

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πέντε οι Έλληνες τραυματίες - Πολλές ζημιές στην ελληνική παροικία

«Από σήμερα ξεκινούν τα σοβαρά προβλήματα» τόνισε ο Παναγιώτης Ανδριώτης

Beirut_old_2
«Σήμερα το πρωί έχουμε πέντε τραυματίες, δύο από αυτούς είναι σοβαρά και τρεις ελαφριά» ανέφερε ο Παναγιώτης Ανδριώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό.

«Η ελληνική παροικία έχει πολλούς που έχουν πολλές ζημιές στα σπίτια τους, μεγάλες ή μικρές και προς το παρόν τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται πιο καθαρά» τόνισε ο κ. Ανδριώτης και πρόσθεσε πως «από σήμερα ξεκινούν τα σοβαρά προβλήματα τα οικονομικά, το πως θα αντιμετωπίσουν οικονομικά αυτήν την κρίση».

Αναφορικά με τους αγνοούμενους, ο ίδιος τόνισε πως «μιλάνε για 100 άτομα που δεν γνωρίζουν που είναι μέχρι τώρα, αλλά δεν έχουμε καμιά πληροφορία να υπάρχει Έλληνας μεταξύ τους» και γνωστοποίησε ότι «υπάρχει μια Λιβανέζα σύζυγος Έλληνα νεκρή».

«Αυτή είναι μια εικόνα που βλέπουμε στις ταινίες. Αυτά που τα βλέπουμε και νομίζουμε πως είναι μια ταινία που δεν πρόκειται να γίνει πραγματικά, αυτό έχει γίνει» περιέγραψε ο κ. Ανδριώτης αναφορικά με την έκταση των ζημιών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας σχολίασε πως «ο Λίβανος είναι μια μικρή χώρα, αλλά πάνω από το 50% του πληθυσμού του Λιβάνου έχει πάθει ζημιά», επισημαίνοντας παράλληλα πως «δεν μπορεί κανείς να υπονοήσει πως θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες αυτή η καταστροφή. Έστω και να είχαν τα λεφτά, δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά από την αρχή, Θα πάρει πολύ χρόνο».

Μετρώντας τις απώλειες, ο κ. Ανδριώτης σημείωσε ότι «το λιμάνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, χθες βούλιαξε μέσα στο λιμάνι και ένα κρουαζιερόπλοιο», αλλά «πρέπει να καταγράψουν τις ζημιές και να δουν τι ζημιές είναι γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι μπορεί να κατοικηθεί. Είναι σαν σεισμός», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις 300.000 αστέγους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας υποστήριξε ότι αυτοί «σε συγγενείς μένουν ή έχουν ένα εξοχικό σπίτι κάτι τέτοιο ή βολεύονται προς το παρόν», υπενθυμίζοντας ότι «4.500-5.000 Έλληνες ζουν στη Βηρυτό».

«Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες που στείλανε από τους πρώτους το κλιμάκιο να ψάχνουν τους αγνοουμένους και ήρθε ο Υφυπουργός χθες και θα στείλουν και ό,τι βοήθεια θα χρειαστεί» υποστήριξε ο κ. Ανδριώτης και κατέληξε «η Ελλάδα έκανε από τους πρώτους τη δουλειά της και βοήθησε πολύ. Το αεροπλάνο της έφτασε πρώτο χθες εδώ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκρηξη στη Βηρυτό: Στενεύουν τα περιθώρια για τους δεκάδες αγνοούμενους

Έκρηξη στη Βηρυτό: Drone βγάζει στην επιφάνεια τις εικόνες «Αποκάλυψης» στο λιμάνι

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ο τελευταίος κρίκος στην «αλυσίδα» τραγωδιών του Λιβάνου - Χρέος, φτώχεια και πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης