#OurHomesAreOpen: Εκατοντάδες Λιβανέζοι προσφέρουν τα σπίτια τους σε άστεγους - Σε πάνω από 10 δισ. η ζημιά από την έκρηξη

#OurHomesAreOpen: Εκατοντάδες Λιβανέζοι προσφέρουν τα σπίτια τους σε άστεγους - Σε πάνω από 10 δισ. η ζημιά από την έκρηξη

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες προσφέρουν ένα κρεβάτι ή και ένα σπίτι που έχουν και δεν το κατοικούν, στα θύματα

viritos_main12
Συγκινητικό είναι το κύμα αλληλεγγύης στον Λίβανο μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 130 ανθρώπους. Εκατοντάδες Λιβανέζοι προσφέρουν καταφύγιο σε εντελώς άγνωστους σε αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #OurHomesAreOpen (σ.σ. «Τα σπίτια μας είναι ανοιχτά») στα αραβικά και τα αγγλικά, πολλοί χρήστες προσφέρουν ένα κρεβάτι ή και ένα σπίτι που έχουν και δεν το κατοικούν, στα θύματα. Σχεδόν όλοι αναρτούν το όνομά τους, το τηλέφωνό τους και λεπτομέρειες για το μέγεθος και την τοποθεσία του σπιτιού.

«Ήθελα να κάνω κάτι, κόντευα να τρελαθώ», είπε ο ιδρυτής της πλατφόρμας ThawraMap, η οποία μέχρι τώρα χρησιμοποιείτο για να εντοπίζουν οι χρήστες πού επρόκειτο να γίνουν διαδηλώσεις. Από σήμερα φιλοξενεί μια λίστα με διαθέσιμα κρεβάτια, ακόμη και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία. «Σήμερα, πολλοί άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι. Θα πάνε για μια-δυο ημέρες σε συγγενείς και σε φίλους, αλλά μετά τι θα κάνουν;» είπε ο αντικυβερνητικός ακτιβιστής, ο οποίος δεν θέλει να δημοσιοποιήσει το όνομά του για λόγους ασφαλείας.

Τι είναι ο «Χάρτης Επανάστασης»

Η ThawraMap, δηλαδή ο «Χάρτης της Επανάστασης», ανάρτησε τη λίστα στο Twitter και το Instagram, μαζί με έναν χάρτη όπου σημειώνονται περίπου 50 διαθέσιμα σπίτια, κρεβάτια και ξενοδοχεία με έως και 40 δωμάτια.

Άλλοι χρήστες προσφέρουν δωρεάν μεταφορά σε όποιον την χρειάζεται.

Κλείσιμο
«Για όποιον χρειάζεται σπίτι, έχω ένα άδειο δωμάτιο με δική του τουαλέτα», έγραψε στο Twitter ο χρήστης Ουάντι Σάαντ. Δίνονται επίσης στοιχεία επικοινωνίας με γιατρούς που μπορούν να ράψουν τραύματα σε ιδιωτικές κλινικές ή ιατρεία, καθώς τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από κόσμο.

Ενδέχεται να φθάσουν στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια οι απώλειες 

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath TV ότι οι συλλογικές ζημίες μετά την έκρηξη στη Βηρυτό της 4ης Αυγούστου ενδέχεται να ανέλθουν σε 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξήγησε πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες απώλειες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κυβερνήτης ανέφερε επίσης στο Al Hadath TV ότι οι ποσότητες του διαθέσιμου σίτου είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένες και πιστεύει πως χωρίς διεθνή παρέμβαση ενδέχεται να ξεσπάσει κρίση στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πέντε Έλληνες τραυματίες, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς μέσα στην Αγιά Σοφιά ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν

Πέθανε ο σπουδαίος ρεμπέτης Αγάθωνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης