Αγία Σοφία: Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προσευχή

Αγία Σοφία: Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προσευχή

Μιλούν για «ιστορικές στιγμές»

agia-sofia123
Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στη πλειοψηφία τους φιλοκυβερνητικά, για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, που σηματοδοτεί και επίσημα τη μετατροπή και λειτουργία της ως μουσουλμανικό τέμενος. Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα μιλούν για «ιστορικές στιγμές» στην Κωνσταντινούπολη.

«Η προσμονή 86 ετών τελείωσε - Το Τζαμί της Αγίας Σοφίας άνοιξε και πάλι για λατρεία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak, που κάνει λόγο για «ιστορικές στιγμές» με την ανάγνωση του κορανίου από τον πρόεδρο Ερντογάν.

1



«Η πρώτη προσευχή μετά από 86 χρόνια» είναι ο τίτλος της Χουριέτ, κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα». «Ο ήχος της προσευχής από τους μιναρέδες τους ακούστηκε και πάλι στην πρώτη προσευχή» σχολιάζει.

2
Κλείσιμο



«Iστορική Παρασκευή - Πρώτη προσευχή μετά από χρόνια στην Αγία Σοφία» γράφει ο Σοζκού, σημειώνοντας πως η Αγία Σοφία ζει ιστορικές στιγμές, που άνοιξε ξανά για λατρεία μετά από 86 χρόνια.

3


«Οι αλυσίδες έσπασαν. Άνοιξε η Αγιά Σοφιά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Σαμπάχ, που μιλάει για «ημέρα ανάστασης» και «86χρονη λαχτάρα» να λειτουργήσει και πάλι ο ναός ως τζαμί.

4



Με τον προκλητικό τίτλο: «Η Αγία Σοφία είναι η πρώτη είδηση στον κόσμο. Η Ελλάδα τρελάθηκε» η εφημερίδα Μιλιέτ, πανηγυρίζει για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, με αιχμές κατά της χώρας μας.

5




Ειδήσεις σήμερα:

Την παντρεύτηκε, της τα' γραψε όλα, τον εγκατέλειψε - Τα πήρε πίσω με τη βούλα του Αρείου Πάγου

Βίντεο: Δείτε τον Ερντογάν να διαβάζει το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά


Δολοφονία στην Κέρκυρα: Καταζητούμενα μέλη μαφιόζικης οργάνωσης τα δύο θύματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης