Κουόμο: Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις - Τρομακτικό αυτό που συμβαίνει με τον κορωνοϊό

Κουόμο: Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις - Τρομακτικό αυτό που συμβαίνει με τον κορωνοϊό

Αύξηση - ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα στην Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, την Φλόριντα, το Αϊντάχο, το Μισισιπή, το Μιζούρι, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα και το Ουαϊόμινγκ

cuomo
Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, επέκρινε πολιτείες που άνοιξαν τις οικονομίες τους προτού θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία, λέγοντας ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητα, αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία» ότι έκαναν λάθος.

Ο Κουόμο, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι οι πολιτείες που ακολούθησαν τις κατευθυντήριες συστάσεις του Λευκού Οίκου τώρα καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Υόρκη κατάφερε να ελέγξει τον κορωνοϊό ακολουθώντας μια επιστημονική και όχι πολιτική προσέγγιση.

«Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα είναι αυτή τη στιγμή τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταυτόχρονα», ανέφερε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. «Θα πω, Αμερική, είναι ώρα να ξυπνήσεις και να αντικρίσεις τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα», προσέθεσε.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ διέταξε το κλείσιμο όλων των μπαρ και περιόρισε τη λειτουργία των εστιατορίων, σε μια αντιστροφή πορείας μετά την έξαρση κρουσμάτων στην μεγάλη αμερικανική νότια Πολιτεία.

Το άλμα κρουσμάτων και νοσηλειών στο Τέξας είναι κομμάτι μιας πανεθνικής αναζωπύρωσης του ιού σε Πολιτείες που γλύτωσαν την μανία της αρχικής επιδημίας ή προχώρησαν νωρίς στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Μια αύξηση ρεκόρ μολύνσεων καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα στην Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, την Φλόριντα, το Αϊντάχο, το Μισισιπή, το Μιζούρι, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα και το Ουαϊόμινγκ.

Κλείσιμο
Αντιθέτως, ο Κουόμο είπε ότι ο μέσος όρος επτά ημερών του ποσοστού των θετικών τεστ στην Νέα Υόρκη είναι στο 1,3%, μια μεγάλη βελτίωση από την προηγούμενη κορύφωση του 50% και πλέον το χαμηλότερο ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Νέα Υόρκη, όπου τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς με Covid-19 και έλλειψη πόρων πριν από λίγες εβδομάδες, είναι έτοιμη και πρόθυμη να βοηθήσει τις Πολιτείες με αυξανόμενα κρούσματα στέλνοντας εθελοντικό προσωπικό και εξοπλισμό, δήλωσε ο Κουόμο.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 22 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα 10 «εισαγόμενα»

Μακελειό σε ξενοδοχείο μεταναστών στη Γλασκώβη

Κρήτη: Διώξεις για ανθρωποκτονία στα δύο αδέρφια της εύπορης Χανιώτισσας που εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης