Κορωνοϊός: Συνεργασία Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Κορωνοϊός: Συνεργασία Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

«Η συνεργασία αυτή θα γίνει στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, της τεχνολογίας και σε τομείς που θα βελτιώσουν την υγειονομική ασφάλεια σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

israel_neta
Δύο ιδιωτικές εταιρίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συνεργαστούν με δύο ισραηλινές εταιρίες πάνω σε ιατρικά προγράμματα, περιλαμβανομένων αυτών για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ, WAM.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η χώρα του και τα ΗΑΕ θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μίλησε για επιστημονική "συνεργασία" για την καταπολέμηση της Covid-19 με τα ΗΑΕ, χώρα με την οποία το εβραϊκό κράτος δεν έχει επίσημες σχέσεις.

«Η συνεργασία αυτή θα γίνει στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, της τεχνολογίας και σε τομείς που θα βελτιώσουν την υγειονομική ασφάλεια σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ανακοίνωση που ήταν γραμμένη στα εβραϊκά.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα εκτενών και εντατικών επαφών που έγιναν τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ιστορικά, οι αραβικές χώρες, εκτός της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, έχουν θέσει τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης ως τον όρο για την εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι ισραηλινές αρχές ανέπτυξαν ανεπίσημες σχέσεις με χώρες του Κόλπου, όπως τα ΗΑΕ, με τις οποίες μοιράζονται ανησυχίες κυρίως σε σχέση με την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Κλείσιμο
«Όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο περισσότερο έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας», δήλωσε ο Νετανιάχου κάνοντας λόγο για προσέγγιση "φίλων" σε τοπικό πλαίσιο.

Πλαίσιο που τείνει, ωστόσο, να πλησιάσει καθοριστικές αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για το σχέδιό της που αφορά την προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης, κατεχόμενου παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ από το 1967.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει από 1ης Ιουλίου τη στρατηγική της για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Αναστολή, που προτείνει την προσάρτηση αυτή.

Ειδήσεις σήμερα

Πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τα γενέθλια της Μέρκελ και η αναβολή γάμου της πρωθυπουργού της Δανίας

Απομάκρυναν «σηκωτό» από το Κοινοβούλιο Ιταλό βουλευτή για τα... γαλλικά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης