ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα μετά το θάνατο μαύρου άνδρα από αστυνομικά πυρά

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα μετά το θάνατο μαύρου άνδρα από αστυνομικά πυρά

atlanta
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός 17χρονου μαύρου άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.
Η αστυνομία βρήκε τον 27χρονο Rayshard Brooks να κοιμάται στο όχημά του, στο drive-through των Wendy’s στην Ατλάντα των ΗΠΑ, το βράδυ της Παρασκευής το βράδυ, ανέφεραν οι αρχές.
Οι αρχές αναφέρουν ότι ο άνδρας επιτέθηκε στους αστυνομικούς, αλλά βίντεο από κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησε τον δείχνει να τρέχει μακριά ενώ η αστυνομία πυροβολεί.
Ο άνδρας είχε αποκοιμηθεί στο όχημά του, αναγκάζοντας άλλους πελάτες να οδηγήσουν γύρω του, ανέφερε σε ανακοίνωση το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.
Ο Brooks έδωσε μάχη με τους αστυνομικούς αφού βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ, ανέφεραν οι αρχές. Σύμφωνα με τους NYT, ο άντρας αντιστάθηκε στη σύλληψή του και μάρτυρες ανέφεραν ότι άρπαξε ένα taser που είχαν οι αστυνομικοί.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια, ο άντρας δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια της πάλης, αν και βίντεο παρευρισκόμενου που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο φαίνεται η διαμάχη του Brooks με τους αστυνομικούς, τον δείχνει να τρέχει μακριά καθώς η αστυνομία ανοίγει πυρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης