Το είδος ψωμιού που θα σε κάνει να σταματήσεις να το αποφεύγεις

Το είδος ψωμιού που θα σε κάνει να σταματήσεις να το αποφεύγεις

…για να μην παχύνεις

psomi
Δεν είναι εγχώρια τάση, ούτε παγκόσμια μόδα. Η φροντίδα για την καλή υγεία του οργανισμού μας προέρχεται από μια βαθύτερη ανάγκη για προσοχή και περιποίηση του εαυτού μας. Και αυτό είναι ολοφάνερο αν στρέψει κανείς το βλέμμα του στα γήπεδα, τα πάρκα και τους δρόμους που σφύζουν από αθλούμενους.

Η φροντίδα της υγείας μας, αφορά φυσικά και στη διατροφή. Η γυμναστική χωρίς υγιεινή διατροφή δεν αποφέρει αποτελέσματα. Ως εκ τούτου διαβάζουμε για τη διαλειμματική νηστεία, την κετογονική διατροφή, για διάφορα προγράμματα πλούσιων σε λιπαρών και χαμηλών υδατανθράκων. Αλλά το ερώτημα παραμένει σε όλους: τελικά, να τρώμε ψωμί όταν κάνουμε υγιεινή διατροφή;

Εκτός του ότι το ψωμί βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, κατά παράδοση, η ελληνική οικογένεια έχει συνηθίσει να το συμπεριλαμβάνει στο τραπέζι της σε κάθε του τύπο. Το ψωμί συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις, με τη μαμαδίστικη φροντίδα, γι΄ αυτό και φέρνει τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά. Γιατί να το στερούμαστε, εφόσον μπορούμε να το καταναλώνουμε με μέτρο; Ή ακόμα κι όταν το καταναλώνουμε με μέτρο, γιατί ενδόμυχα να ανησυχούμε;

Η μείωση ή ο πλήρης αποκλεισμός του ψωμιού έχει επεκταθεί σε όλους τους τύπους ψωμιού και όχι μόνο στο επεξεργασμένο αλεύρι, σχολιάζουν οι διαιτολόγοι, παρότι διάφορα είδη ψωμιών έχουν σημαντικά διατροφικά οφέλη.

Το πολύσπορο ψωμί, για παράδειγμα, επειδή έχει σπόρους, όπως ηλιόσπορους και chia, έχει πιο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν αυξάνει απότομα το σάκχαρο, απλά έχει περισσότερες θερμίδες λόγω των ξηρών καρπών. Το ολικής αλέσεως, επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και χορταίνει για περισσότερη ώρα χάρη στην αργή απορρόφηση της γλυκόζης, ενώ κρατά σε ισορροπία το σάκχαρο στο αίμα.

Το ψωμί Lower Carb, δε, περιλαμβάνει το σωστό είδος υδατανθράκων μέσα από τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, δίνοντας ένα νέο είδος ψωμιού που μπορούν να απολαμβάνουν όλοι χωρίς φόβο.

Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος έφερε το νέο ψωμί για τοστ με 30% λιγότερους υδατάνθρακες και πλούσιο σε πρωτεΐνες, χάρη στο αλεύρι από σπόρους. Πώς; ; Πολύ απλά και φυσικά αντικατέστησε κάποια ποσότητα αλεύρων σιταριού με ένα μίγμα επιλεγμένων , γευστικών και θρεπτικών αλεύρων σπόρων (βρώμης, λιναρόσπορου και φάβας) που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Το αποτέλεσμα: Το ψωμί για τοστ Lower Carb.

Eδώ θα δεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του και θα σταματήσεις να το αποφεύγεις.

karamolegos_lower_carb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης