Ελαιόλαδο: Ο «υγρός χρυσός» που βοηθάει στη μακροζωία

Τα αντιοξειδωτικά του μπορούν να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων

Δεν είναι τυχαίο ότι το ελαιόλαδο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή.

Παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά απαραίτητα για τον οργανισμό. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σ' αυτό το γεγονός απ' ο,τι φαίνεται στηρίζονται και οι ειδικοί, οι οποίοι συνιστούν μία κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα.

Όπως εξηγούν δύο ειδικοί, τα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου είναι δυνατό να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο τους βιβλίο με τίτλο «Eat Better Live Longer» (Να τρώτε πιο σωστά για να ζήσετε περισσότερο), η γιατρός Σάρα Μπριουέρ και η διαιτολόγος Τζουλιέτ Κέλλοου περιγράφουν πώς ο «υγρός χρυσός», όπως συχνά αποκαλείται το ελαιόλαδο, μπορεί να χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής και να μας προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες.



«Μια μικρή ανασκόπηση σε διάφορες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερο ελαιόλαδο, είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο οποιουδήποτε τύπο», δήλωσε η Σάρα Μπριουέρ, ενώ η Κέλλοου πρόσθεσε: «Και ιδιαίτερα καρκίνο του μαστού».

Το ελαιόλαδο πιστεύεται ότι περιέχει αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τον καρκίνο.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό, παρόλο που οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο μπορούν να εμποδίσουν την έναρξη και την εξέλιξη του καρκίνου μέσω της αντιοξειδωτικής τους δράσης», συμπληρώνει η  Κέλλοου. 

Το ελαιόλαδο μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην πρόληψη της παγκρεατίτιδας, της ηπατικής βλάβης και της φλεγμονής στα έντερα, σύμφωνα με μελέτες, ενώ είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο «σκουπίζει» τα βλαπτικά κύτταρα.

Οι Σάρα Μπριουέρ και η Τζουλιέτ Κέλλοου καταλήγουν: «Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εμπεριέχει πολυφαινόλες, πολλές από τις οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη.

Αυτός είναι ένας ισχυρός συνδυασμός - τα αντιοξειδωτικά σκουπίζουν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα, ενώ τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα καταπολεμούν την ανεπιθύμητη φλεγμονή στο σώμα».

Δείτε βίντεο: Ελαιόλαδο: Ο «υγρός χρυσός» που βοηθάει στη μακροζωία
Ελαιόλαδο: Ο «υγρός χρυσός» που βοηθάει στη μακροζωία



ΣΧΟΛΙΑ (1)

Sandra

Γι' αυτο ..... φαε λαδι, ... κι ελα βραδυ !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xristougenna_fagito


Μέσα στις γιορτές τα περισσότερα κιλά τα παίρνεις κανείς τρώγοντας φαγητά που κυκλοφορούν σε συσκευασίες. Αποφεύγοντάς τα και τρώγοντας περισσότερο σπιτικό μαγειρευτό φαγητό θα καταφέρεις να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό

Chinese-Herbal-medicine-and-acupuncture

Η κινεζική παραδοσιακή ιατρική βασίζεται θεωρητικά στην έννοια του «τσι», της ζωτικής ενέργειας που υποτίθεται ότι ρέει μέσα στο σώμα κατά μήκος καναλιών - H αποκατάσταση της ομαλής ροής του «τσι» θεωρείται ότι βοηθά στην επαναφορά της υγείας - Μια σειρά από παραδοσιακά βότανα υποτίθεται ότι επαναφέρουν την ισορροπία ανάμεσα τις δύο βασικές δυνάμεις του «γιν» και του «γιανγκ»

antiviwsi1

Οι εκπρόσωποι των φορέων Υγείας προειδοποιούν για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και την επίπτωσή τους στον πληθυσμό - Πάνω από 33.000 άτομα πέθαναν το 2015 στην ΕΕ λόγω βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιωτικά

1
Ygeia

Ο Όμιλος παρουσίασε το πλέγμα δράσεών του με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας