Σημαντικό το καλό πρωινό για την προστασία της καρδιάς

Σημαντικό το καλό πρωινό για την προστασία της καρδιάς

Το συστηματικό και καλό πρωινό αποτρέπει την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, ενώ είναι μεγάλο λάθος να παραβλέπουμε αυτό το γεύμα και να τρώμε κατευθείαν το μεσημέρι

Σημαντικό το καλό πρωινό για την προστασία της καρδιάς
Περισσότερα από 27 χιλιάδες άτομα εξέτασε ομάδα ερευνητών της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε σχέση με το πρωινό που τρώνε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν τρώνε συστηματικά πρωινό αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation υποδηλώνει ότι η έλλειψη του πρωινού γεύματος ασκεί πίεση στην υγεία του σώματος.

Η έρευνα διήρκεσε 16 χρόνια και συμμετείχαν σε αυτήν άντρες ηλικίας από 45 μέχρι 82 ετών. Κατά τη διάρκεια των 16 ετών σημειώθηκαν τουλάχιστον 1500 καρδιακές προσβολές. Εκείνοι που δεν έτρωγαν πρωινό είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το σωστό είναι να τρώμε πάντα όταν ξυπνάμε το πρωί και κατά προτίμηση μέσα στην πρώτη ώρα. Ακόμη και λίγο όπως τονίζουν είναι καλύτερο από το τίποτα. Προειδοποιούν παράλληλα ότι το να τρώμε μια φορά το μεσημέρι δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες αύξησης της αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη που μπορούν να βλάψουν την καρδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης