Lonely Planet: Οι τοπ δέκα χώρες για το 2020 - Στην 3η θέση τα Σκόπια

Lonely Planet: Οι τοπ δέκα χώρες για το 2020 - Στην 3η θέση τα Σκόπια

Οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2020

england
Ένα από τα πιο μεγάλα και διάσημα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου, το Lonely Planet, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για το 2020. Τη δεκάδα συμπληρώνουν χώρες από κάθε γωνιά της Γης, ωστόσο εντύπωση προκαλεί ότι στην 3η θέση το ταξιδιωτικό γραφείο κατατάσσει τη Βόρεια Μακεδονία. 

Αυτοί είναι οι δέκα προορισμοί: 

1. Μπουτάν
bhutan

Αυτός ο μικρός παράδεισος των Ιμαλαΐων, εφαρμόζει μία αυστηρή πολιτική όσον αφορά τον τουρισμό: «υψηλή αξία - χαμηλό αντίκτυπο». Έτσι, αναγκάζει τους ταξιδιώτες να πληρώνουν έναν υψηλό καθημερινό φόρο, απλά και μόνο για να πατήσουν το πόδι τους στους πευκόφυτους λόφους του. Η αποζημίωση των επισκεπτών είναι η ευκαιρία να περπατήσουν στα ορεινά μονοπάτια, γνωρίζοντας παράλληλα τη βουδιστική παράδοση. 

2. Αγγλία
ekso

Κλείσιμο
Κάποτε ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας. Τώρα η αγγλική ακτογραμμή είναι ένα ήσυχο μέρος, όπου ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να απολάυσουν ήρεμες στιγμές. Μπορούν να κάνουν βόλτα σε μια απομονωμένη προβλήτα, να φάνε νόστιμα ψάρια, να βρουν απολιθώματα σε αρχαίους βράχους. 

3. Βόρεια Μακεδονία 
north_macedonia

Γνωστή για τη γαστρονομία, την παράδοση και τη φύση, όμως ακόμα και οι οπαδοί της κουλτούρας και του πολιτισμού θα βρουν δικαιολογίες για να επισκεφθούν τη Βόρεια Μακεδονίας μέσα στο 2020. 

4. Αρούμπα 
aruba

Στον νότο της Αρούμπα, θα βρει κανείς ένα απολαυστικό πολιτιστικό event με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες. Αξιοθαύμαστες και το ίδιο σημαντικές, όμως, είναι και η προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της χώρας. Η Αρούμπα προσφέρει, σε κάθε περίπτωση, μία προσιτή και αυθεντική επιλογή για ένα εξωτικό ταξίδι.

5.  Σουαζιλάνδη
swaziland

Η Σουαζιλάνδη είναι μικρή, ευχάριστη και γεμάτη με πολιτισμό, περιπέτεια και άγρια φύση! Τα ποικίλα τοπία της προσφέρουν τη μία εντυπωσιακή αποκάλυψη μετά την άλλη.

6. Κόστα Ρίκα
costa_rica

Η Κόστα Ρίκα, με την τεράστια βιοποικιλότητά της, προσελκύει επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη φύση. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να ανέβουν μέχρι τα ηφαίστεια για βόλτα, ενώ όσοι θέλουν κάτι πιο ξεκούραστο μπορούν να απολαύσουν τα υπαίθρια μαθήματα γιόγκα. 

7. Ολλανδία
the_netherlands

Το 2020 η Ολλανδία είναι έτοιμη να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ανεξαρτησία της με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Το ζωνταντό Άμστερνταμ πάντα αξίζει μια επίσκεψη, με τα γοητευτικά του κανάλια. 

8. Λιβερία
liberia

Για τους περισσότερους, η Λιβερία αποτελεί μυστήριο. Αλλά όσοι τη γνωρίζουν μαγεύονται με την αισιοδοξία και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Ειδυλλιακά νερά και φυσικός πλούτος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας της νοτιοδυτικής Αφρικής.

9. Μαρόκο 
morocco

Το 2020 το Μαρακές του Μαρόκο θα γίνει η πρώτη αφρικανική πόλη που θα γιορτάσει την πλούσια κληρονομιά της. Αυτός είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Μαρόκο μέσα στο 2020, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά υψηλού τουρισμού που παρέχει. 

10. Ουρουγουάη 
uruguay

Αν η Ουρουγουάη δεν βρίσκεται στη λίστα των προορισμών που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στη διάρκεις της ζωής του, θα πρέπει να προστεθεί. Η λατινοαμερικανική χώρα προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα. Εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, καταγάλανα νερά σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της και πλούσια πολιτιστική ζωή.

Δείτε σχετικό βίντεο:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης