Έτσι είναι να μένεις στο ξενοδοχείο του μέλλοντος

Έτσι είναι να μένεις στο ξενοδοχείο του μέλλοντος

Η τεχνολογία δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία τόσο για τον επισκέπτη όσον και για τον επιχειρηματία – Όλα όσα παρουσιάζονται στην έκθεση Xenia 2018

kotso
Από το check-in μέχρι το check-out η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Πλέον συνδέεται άμεσα με την τεχνολογία και δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία στον επισκέπτη. ‘Οσοι έχουν διανυκτερεύσει σε εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με συσκευές και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, αντιλαμβάνονται τη νέα εποχή που φέρνουν οι «έξυπνες» λύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο και κατ’ επέκταση στον ταξιδιώτη.

Ήδη ο επιχειρηματικός κλάδος κάνει λόγο για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος. Τις υποδομές δηλαδή στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να ελέγχει όλο το δωμάτιο, την Hotel TV, από τη συσκευή του σταθερού τηλεφώνου δίπλα στο κρεβάτι του ή από το δικό του τηλέφωνο. Παράλληλα μπορεί να ελέγχει τα φώτα, να παίζει μουσική από την προσωπική του βιβλιοθήκη, να ελέγχει τις κουρτίνες και τη θερμοκρασία του χώρου.

Το συγκεκριμένο concept παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη HORECA 2018 από τον Κωτσόβολο, ενώ τώρα στην Xenia 2018 αναβαθμίζεται με την παρουσίαση τεχνολογιών σε επίπεδο υποδομών.

Στο εκθεσιακό κέντρο «METROPOLITAN EXPO» και στο σημείο με το σήμα «Hall 1, Stand C04/D04» πραγματοποιείται μια πρότυπη ξενάγηση στο ξενοδοχείο του μέλλοντος, κατά την οποία η business ομάδα της εταιρείας μυεί τους επισκέπτες στην επόμενη ημέρα του ξενοδοχειακού κλάδου. Η «επόμενη ημέρα» έχει φέρει τεχνολογίες που αυξάνουν τον έλεγχο των λειτουργιών ενός ξενοδοχείου, όπως την ποιότητα του αέρα εντός των δωματίων, του νερού της πισίνας, αλλά και τον real-time εντοπισμό βλαβών εντός του μηχανοστασίου.

Παράλληλα, η ξενάγηση θα προβάλλει και λύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων και ενέργειας της επιχείρησης. Για παράδειγμα, μέσα από τους αυτοματισμούς δίνεται η δυνατότητα να διακοπεί η κυκλοφορία του ζεστού νερού σε ορόφους ή πτέρυγες του ξενοδοχείου που δεν υπάρχει νοικιασμένο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο ο επιχειρηματίας εξοικονομεί χρήματα, χωρίς να επηρεαστεί η διαμονή των επισκεπτών του.

Ακόμα σημαντική λύση για ένα ξενοδοχείο είναι η αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια, για την ποιοτική παροχή ζεστού νερού χρήσης σε συνδυασμό με ηλιοθερμικούς σταθμούς υψηλής απόδοσης με προηγμένες δεξαμενές νερού και αντλίες θερμότητας.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει και λύσεις που εξασφαλίζουν τη μείωση των εκπομπών CO2, εξασφαλίζοντας στην επιχείρηση μια λειτουργία με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μέχρι σήμερα πάνω από 250.000 επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί τις Business λύσεις της Κωτσόβολος, όχι μόνο για τις εκσυγχρονισμένες λύσεις που προσφέρει στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και γιατί κάνει ευκολότερη τη χρηματοδότηση των ξενοδοχείων, με το «Πλάνο δόσεων Κωτσόβολος για επιχειρήσεις» με ειδικές συμβουλές για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, διαθέτει ένα σύγχρονο σύνολο υποδομών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των Β2Β πελατών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 28 99 999 ή επισκεφτείτε το b2b.kotsovolos.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης