Κορωνοϊός: Έτοιμη η Πάρος να υποδεχθεί το καλοκαίρι - Πρόγραμμα υγειονομικών δράσεων υλοποιεί ο Δήμος

Κορωνοϊός: Έτοιμη η Πάρος να υποδεχθεί το καλοκαίρι - Πρόγραμμα υγειονομικών δράσεων υλοποιεί ο Δήμος

Το πρώτο νησί που διαθέτει που απέκτησε και λειτουργεί δικό του μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορωνοϊό 

paros
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγειονομικών δράσεων, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και την 1η του Ιούνη υλοποιεί οργανωμένα το τελευταίο δίμηνο ο Δήμος Πάρου με στόχο να προστατεύσει τους κατοίκους από την πανδημία και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου η Πάρος είναι το πρώτο νησί που απέκτησε και λειτουργεί δικό του μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορωνοϊό, πράγμα που σημαίνει ότι εντός 45 λεπτών μπορούν να εντοπίζονται πιθανά κρούσματα. Με ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 200.000 ευρώ ενισχύονται το Κέντρο Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου. Ακόμη 
κατόρθωσε να συγκεντρώσει χορηγίες από ιδιώτες συνολικής αξίας 287.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ μέσω του Λιμενικού Ταμείου ολοκληρώνει την κατασκευή κεντρικής μονάδας παραγωγής οξυγόνου. Ακόμη ο Δήμος δώρισε στο ΕΚΑΒ δύο κάψουλες/φορεία για την αεροστεγώς ασφαλή αερομεταφορά νοσούντων ασθενών.


paros2


«Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα, εργαστήκαμε εγκαίρως και συντονισμένα για να εξοπλίσουμε το νησί μας με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή ώστε να το θωρακίσουμε απέναντι στον κορωνοϊό. Η Πάρος είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός και περιμένει να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό και τη χώρα μας. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους ιδιώτες για τις πολύ σημαντικές δωρεές τους αλλά και τους συνεργάτες μου και τους επαγγελματίες του νησιού που δούλεψαν όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε το νησί μας για το καλοκαίρι», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου

Με στόχο να προστατεύσει τους κατοίκους από την πανδημία και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να υποδεχθεί με ασφάλεια τους
τουρίστες το προσεχές διάστημα, ο Δήμος Πάρου το τελευταίο δίμηνο υλοποιεί οργανωμένα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγειονομικών δράσεων, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι 1 Ιουνίου. Η πιο σημαντική κίνηση ήταν η προμήθεια του μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων, το οποίο έχει τοποθετηθεί ήδη στο Κέντρο Υγείας. Η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού πιθανού κρούσματος περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, άρα στην πράξη διασφαλίζει τους επαγγελματίες του νησιού ότι θα υπάρχει μια ομαλή τουριστική σεζόν.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα, εργαστήκαμε εγκαίρως και συντονισμένα για να εξοπλίσουμε το νησί μας με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή ώστε να το θωρακίσουμε απέναντι στον κορωνοϊό. Η Πάρος είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός και περιμένει να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό και τη χώρα μας. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους ιδιώτες για τις πολύ σημαντικές δωρεές τους αλλά και τους συνεργάτες μου και τους
επαγγελματίες του νησιού που δούλεψαν όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε το νησί μας για το καλοκαίρι».

Το πρόγραμμα υγειονομικής προστασίας του Δήμου Πάρου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εβδομαδιαίες απολυμάνσεις του Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη διαμόρφωση χώρου για την ασφαλή υποδοχή ασθενών που έχουν προσβληθεί, συστηματική απολύμανση δημόσιων χώρων και πλατειών, εγκατάσταση isobox που θα λειτουργήσει ως χώρος προληπτικής εξέτασης, προμήθεια 3D μασκών, ηλεκτρονικών θερμομέτρων καθώς και ένα ψηφιακό λαρυγγοσκόπιο δωρεάς του κ. Φιλιώτη και της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ και ενός μηχανικού σύστημα δημιουργίας αρνητικής πίεσης για τη βραχυπρόθεσμη φιλοξενία ασθενών, το οποίο είναι δωρεά του Συνδέσμου Προμηθευτών Χαρτοπωλείων. Επίσης, για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ο εξοπλισμός καθαρισμού του Δήμου ενισχύθηκε με ένα μηχάνημα απολύμανσης με ατμό και ένα μηχάνημα ψεκασμού επιφανειών. Τέλος, ο ιατρικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, που διατέθηκε από την Oliaros A.E και μια ομάδα ιδιωτών, περιέχει συσκευές και 400 kit για μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς, συσκευές παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα, εξοπλισμό εξαερισμού για 2 αίθουσες εκτάκτων περιστατικών και βοηθητικό εξοπλισμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα εστία μόλυνσης σε σφαγείο στη Γερμανία - Πάνω από 90 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί

Εγνατία οδός: Συνελήφθη 23χρονος για μεταφορά 4 μεταναστών στο πορτ-μπαγκάζ

Σάλος στο Twitter για τον Παπαδημούλη που νοικιάζει διαμερίσματα σε ΜΚΟ για μετανάστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης