Η άλλη πλευρά της Λευκάδας

Η άλλη πλευρά της Λευκάδας

Ένα νησί με πανέμορφα χωριά, γεμάτα ανεξερεύνητες γωνιές και φιλόξενους ανθρώπους που διατηρούν ανέγγιχτη την ομορφιά που τους περιβάλλει.

Η άλλη πλευρά της Λευκάδας
Η αυθεντική πλευρά της Λευκάδας κρύβεται στην ενδοχώρα με τα ορεινά χωριά και τις εγκαταλελειμμένες μονές. Αφιερώστε λίγο χρόνο μακριά από τις μαγευτικές παραλίες και ανακαλύψτε τα.

Η Κόκκινη εκκλησία και η Μονή του Ασώματου Μιχαήλ

Έρημη πια, η Μονή της Ευαγγελίστριας, ή Κόκκινη Εκκλησία, στέκει περιτριγυρισμένη από το χαμηλό τείχος της στη μέση ενός λιβαδιού, κοντά στο χωριό Πλατύστομα (υπάρχει σήμανση). Ο αρχικός μικρός ναός ιδρύθηκε το 1478 από δύο μοναχούς που τον έκτισαν με πέτρα, χρησιμοποιώντας για κονίαμα κοκκινόχωμα της περιοχής. Στην πορεία του χρόνου έγινε σημαντικό μοναστικό κέντρο με μεγάλη περιουσία. Οι δεσποτικές εικόνες που υπήρχαν στο ναό χρονολογούνται από το 1723 και δημιουργήθηκαν από τον Κρητικό αγιογράφο Μιχαήλ Τζεν. Θα τις δείτε στη Συλλογή Μεταβυζαντινών Εικόνων Επτανησιακής Τέχνης, στην πόλη της Λευκάδας.

Ακολουθώντας τις πινακίδες που θα βρείτε στο χωριό Βαυκερή, διανύετε τα 3 χιλιόμετρα της κατάφυτης διαδρομής, η οποία θα σας φέρει στην εγκαταλελειμμένη Μονή του Ασωμάτου Αρχάγγελου Μιχαήλ. Θεωρείται ότι ιδρύθηκε το 16ο αιώνα, επί Τουρκοκρατίας, ή και νωρίτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης