Η Αίγυπτος βάζει «μπλόκο» στο Youtube λόγω ενός βίντεο με τον Μωάμεθ

youtube

Σε ένα φιλμάκι, ο Μωάμεθ παρουσιαζόταν ως παλιάτσος και παιδεραστής -  Η ποινή θα ισχύσει για ένα μήνα

«Στοπ» στο YouTube στην Αίγυπτο αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές, που κλήθηκαν να αποφασίσουν για ένα βίντεο που θεωρήθηκε δυσφημιστικό για τον προφήτη Μωάμεθ και πυροδότησε φονικές αντιαμερικανικές διαδηλώσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου, μετά από διετή δικαστική διαδικασία, αποφάσισε ότι το μπλοκάρισμα θα ισχύσει για ένα μήνα.

Η ερασιτεχνική ταινία «Αθωότητα των Μουσουλμάνων» που γυρίστηκε το 2012 απεικονίζει τον Μωάμεθ ως παλιάτσο και παιδεραστή.

Η κυκλοφορία της ταινίας πυροδότησε έντονες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια των οποίων πάνω από 30 άτομα σκοτώθηκαν.

Η Ουάσινγκτον προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από το φιλμάκι, λέγοντας ότι η αμφιλεγόμενη ταινία γυρίστηκε ιδιωτικά και χωρίς επίσημη υποστήριξη. Την ίδια ώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι οι νόμοι περί ελευθερίας του λόγου τους εμποδίζουν να σταματήσουν την παραγωγή υλικού.

Μετά από σειρά δικαστηρίων, η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου και πλέον θεωρείται οριστική, καθώς δεν μπορεί να ασκηθεί προσφυγή. Άγνωστος παραμένει ο χρόνος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η απόφαση, καθώς μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, το Youtube ήταν ακόμη προσβάσιμο στο Κάιρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mobile_eu

Οι κλήσεις θα κοστίζουν 19 λεπτά το λεπτό, ενώ τα μηνύματα 6 λεπτά το ένα - Οι νέες τιμολογήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2019 - Ανάπτυξη κατάλληλων δικτύων 5G μέχρι το 2020 - Νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης