Super League, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Πέρασε δεύτερος και το κυνήγι συνεχίζεται

Super League, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Πέρασε δεύτερος και το κυνήγι συνεχίζεται

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς αφού με τα γκολ του Ποντένσε και του Γκερέρο (οφσάιντ στην πάσα ο Βούκοβιτς) προηγήθηκε 2-0 στο 25' - Στην συνέχεια χαλάρωσε και ο Παναιτωλικός αν και με 10 απο το 53΄ βρήκε το γκολ με τον Καμαρά ώστε να αγχώσει ως το φινάλε (2-1) τους γηπεδούχους, που πλέον κυνηγούν τον ΠΑΟΚ από τη 2η θέση της Super League

4641998
Ο Παναιτωλικός το... πάλεψε αρκετά στο Φάληρο, μείωσε στο ματς ενώ έπαιζε με 10 παίκτες, όμως ο Ολυμπιακός έχοντας έναν εξαιρετικό Ποντένσε προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη στο ματς της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη στην Σούπερ Λίγκα με σκορ 2-1. Τα γκολ του ματς ο Ποντένσε, ο Γκερέρο και Καμαρά.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με διάταξη 4-2-3-1. Η διάταξη: Σα κίπερ, άμυνα με Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη, στον άξονα οι Γκιγιέρμε και Καμαρά, επιτελικός ο Φορτούνης, άκρα με Ναουέλ και Ποντένσε και φορ ο Γκερέρο. Ο φιλοξενούμενος Παναιτωλικός είχε τέρμα τον Κυριακίδη, άμυνα με Μαρινάκη, Άργκους, Χαντάκια και Ρότσα και στον άξονα Ντίας με Λουσέρο με οργανωτή τον Μάζουρεκ. Στα δύο... φτερά Ουίλιαν και Μανά και φορ ο Μοράρ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ 2-0

Ο Ολυμπιακός έδειξε πιο κινητικός και ανώτερος στο πρώτο διάστημα και προηγήθηκε γρήγορα με σκορ 2-0. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Ομάρ, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Αργκους και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα σουτ του Μοράρ στο 16' που μπλόκαρε ο Σα. Οι Πειραιώτες όμως γενικότερα έχοντας τον Ποντένσε σε πολύ καλή ημέρα ήταν ανώτεροι και πιο ποιοτικοί μεσοεπιθετικά. Στο 25' βρήκαν και δεύτερο γκολ από φάουλ του Φορτούνη, πάσα του Βούκοβιτς και από κοντά ο Γκερέρο να σκοράρει. Μία φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε ο Παναιτωλικός και όπου φάνηκε ο Βούκοβιτς να είναι εκτεθειμένος.

Ο Ολυμπιακός είχε μετά και άλλες φάσεις όπως σουτ του Φορτούνη στο 40' και του κορυφαίου του α' μέρους, Ποντένσε στο 43', το οποίο και έβγαλε ο Κυριακίδης. Προς το τέλος του α' μέρους ο Ολυμπιακός ζήτησε χέρι - πέναλτι. Συνολικά ο Πορτογάλος άσος των ερυθρόλευκων ήταν πολύ καλός και από εκείνον βγήκαν αρκετές επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.

Κλείσιμο


ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Στο 53ο λεπτό ο Χαντάκιας είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμά του και φάουλ με χτύπημα στον Φορτούνη, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Παναιτωλικό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το πρέσινγκ προς τον αντίπαλό του. Στο 61' ο Κούτρης είχε ένα γύρισμα προς τον Σισέ που έκανε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Κυριακίδης. Στο 63' ο Κούτρης είχε μία σουτάρα εκτός περιοχής που έβγαλε δύσκολα ο Κυριακίδης. Στο 64' ο Γκερέρο έχασε τετ α τετ. Στο 67' ο Ποντένσε είχε μία πολύ ωραία κίνηση και έκανε την σέντρα. Η κεφαλιά του Φορτούνη όμως πέρασε έξω.

ΓΚΟΛ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ 2-1

Στο 71' από μία εξαιρετική μπαλιά προς τον Καμαρά - που είχε μπει αλλαγή - εκείνος πέρασε τον Βούκοβιτς και πρόλαβε Σισέ και Σα για να κάνει με ωραίο τρόπο το 2-1. Ο Παναιτωλικός αν και με 10 παίκτες σκόραρε σε εκείνο το χρονικό σημείο και επιχείρησε έτσι να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα. Στο 81' ο Σισέ είχε μία κεφαλιά λίγο άουτ μετά από κόρνερ. Στο 82' ένα σουτ του Φορτούνη πήγε πάνω σε σώματα. Στο 94' ο Μάζουρεκ είχε ένα φάουλ άουτ.

MVP: Ο Ποντένσε. Έστω και με την... βοήθεια του Άργκους στον οποίο έχει βρει η μπάλα κάνει το 1-0 και έχει ένα τρομερό α' μέρος και γενικά μία σούπερ παρουσία μεσοεπιθετικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μετά την Μπέτις ο Σα έκανε δεύτερο πολύ καλό παιχνίδι στην σειρά. Ο Φορτούνης βοήθησε από την μεριά του. Από τον Παναιτωλικό εκτός από τον σκόρερ Καμαρά πάλεψαν περισσότερο οι Μοράρ και Μάζουρεκ ενώ ο Κυριακίδης από την πλευρά του είχε ορισμένες πολύ καλές αποκρούσεις όπως πάνω στην σουτάρα του Κούτρη στην επανάληψη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άργκους και Χαντάκιας έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Παναιτωλικού. Ο πρώτος με την συμμετοχή του στην φάση του 1-0 και ο δεύτερος με την αποβολή του.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί να μπει εδώ η φάση με το γκολ του Ποντένσε υπό την έννοια ότι βρίσκει στον Άργκους αλλά και η αποβολή του Χαντάκια.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Και οι δύο ομάδες είχαν τα παράπονά τους από την διαιτησία. Από το α' μέρος η φάση ήταν εκείνη του 2-0 όπου ο Βούκοβιτς ήταν οφσάιντ στην πάσα που δίνει προς τον Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα χέρι - πέναλτι προς το τέλος του α' ημιχρόνου. Στον Παναιτωλικό είχαν παράπονα και για την 2η κίτρινη και κατά την συνέπεια την αποβολή του Χαντάκια για το φάουλ στον Φορτούνη .

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ, είχε έναν Ποντένσε που ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν θετικότατος και αυτό του έδωσε την... ηρεμία και το... μαξιλαράκι ασφαλείας για να πάρει το ματς. Ο Παναιτωλικός δεν κλείστηκε, επιχείρησε να παίξει ανοιχτά και επιθετικά και αυτό βοήθησε συνολικά το ματς. Ως γενική εικόνα ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο ματς παρότι οι Αγρινιώτες το πάλεψαν πολύ και είχαν γκολ για το 2-1 ενώ έπαιζαν με δέκα παίκτες. Οι Πειραιώτες έδειξαν ξανά πως δεν έχουν το εύκολο γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (64' Νάτχο), Γκιγιέρμε, Ναουέλ (73' Τοροσίδης), Ποντένσε, Φορτούνης (87' Μπουχαλάκης) και Γκερέρο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Αργκους, Χαντάκιας, Ρότσα, Ντίας, Λουσέρο, Ουίλιαν (57' Μαλής), Μανά (84' Γιαννιώτης), Μάζουρεκ και Μοράρ (68' Καμαρά)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης