Η κανονική περίοδος στη EuroLeague μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ βελτίωσε το ρεκόρ του σε 16-10, ρίχνοντας τους Τούρκους στο 15-11 ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της regular season, κάνοντας τεράστιο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Μάλιστα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε την ευκαιρία της στο φινάλε να καλύψει ή να ισοφαρίσει τη διαφορά της ήττας στην Κωνσταντινούπολη (83-69) όμως η Φενέρ κράτησε το +14, όπερ σημαίνει ότι θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με το «τριφύλλι».
Παναθηναϊκός AKTOR-Φενέρμπαχτσε 74-63
Σε μία βραδιά που τα τρίποντα του... γύρισαν την πλάτη (2/12) και ο Κώστας Σλούκας έμεινε καθηλωμένος στην εξέδρα με τραυματισμό, ο Παναθηναϊκός είχε τα αμυντικά αντανακλαστικά για να... αρπάξει τη νίκη από τα χέρια της Φενέρ. Η «πράσινη» άμυνα ενεργοποιήθηκε στη δεύτερη περίοδο, χαρίζοντας ένα επιμέρους σκορ ανατροπής 25-9 στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, τη στιγμή που οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έβγαζαν την απαιτούμενη ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, για να δώσουν τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος στον Κέντρικ Ναν στον... επίλογο και να «καθαρίσουν» τη Φενέρ.
Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» ο Αμερικανός γκαρντ με 23 πόντους, ενώ ο Ματίας Λεσόρ φλέρταρε με το νταμπλ νταμπλ (13π., 8ρ.). Από την τουρκική ομάδα, πάλεψε ο Τζόναθαν Μότλι με 16 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έγινε απόψε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Euroleague που έσπασε το φράγμα των 2.000 ασίστ, πρόσθεσε 12 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, αλλά και 3 λάθη. Στο... μηδέν έμεινε ο Γιώργος Παπαγιάννη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, όπως και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63
Μπαρτσελόνα-Άλμπα 93-77
Η Μπαρτσελόνα παρέσυρε στον ρυθμό της την Άλμπα Βερολίνου, επικρατώντας με 93-77 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague. Οι Καταλανοί έκαναν επιμέρους σκορ 29-12 στην τρίτη περίοδο, μετατρέποντας το 51-39 του ημιχρόνου σε 80-51 στο 30', φτάνοντας στην εύκολη νίκη και παραμένοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ ηγήθηκε της Μπαρτσελόνα στην άνετη νίκη επί της Άλμπα, σημειώνοντας 18 πόντους με 4/6 βολές, 7/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 19:04.
Κλείσιμο
Τα δεκάλεπτα: 31-26, 51-39, 80-51, 93-77.
Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις 91-93
Ο Ερυθρός Αστέρας στερήθηκε των εμπνεύσεων του Μίλος Τεόντοσιτς και αυτό αποδείχθηκε καταδικαστικό στη Stark Arena, με τη Ζάλγκιρις να περνάει έχοντας τον Κίναν Έβανς σε τρομερή βραδιά. Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 91-93 παρότι αγχώθηκαν στο φινάλε, αφού οι Σέρβοι έκλεψαν την μπάλα όμως δεν πρόλαβαν να βρουν το σουτ της νίκης.
Ο Κίναν Έβανς με 25 πόντους (2/4 2π., 5/10 3π., 6/6 1π.), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη.
Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-45, 65-68, 91-93
Βίρτους-Μονακό 78-81
Αν και προηγήθηκε έως και με διαφορά 16 πόντων η Μονακό αγκομάχησε για να περάσει από την Μπολόνια καθώς επικράτησε με 78-81 διατηρώντας την ελπίδα της για μια θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας. Η Μονακό παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της τετράδας αλλά η Βίρτους διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση που οι δύο ομάδες παραμείνουν ισόβαθμες στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Κι ολ' αυτά έπειτα από ένα παιχνίδι στο οποίο αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι οι Μονεγάσκοι θα πετύχαιναν άνετη νίκη καθώς προηγήθηκαν έως και με διαφορά 16 πόντων αλλά στο τέλος είδαν με ανακούφιση τον Λούντμπεργκ να αστοχεί σε διαδοχικές προσπάθειες τριών πόντων και πανηγύρισαν τη νίκη.