Έρλινγκ Χάαλαντ: Η επική φωτογράφιση του πολεμιστή Βίκινγκ για καλό σκοπό

Έρλινγκ Χάαλαντ: Η επική φωτογράφιση του πολεμιστή Βίκινγκ για καλό σκοπό

Ο Νορβηγός άσος της Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε στην πατρίδα του για μια διαφορετική φωτογράφιση με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό

Haaland
Ίσως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη φιγούρα στην παγκόσμια σκηνή που να μπορεί να μπει στο ρόλο του Βίκινγκ καλύτερα από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο θηριώσης Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει κάτι από τους προγόνους του καθώς εισέβαλε βίαια στις μεγάλες σκηνές του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει τα... επεκτατικά του σχέδια, κατακτώντας τίτλους και καταρρίπτοντας ρεκόρ.

Κι αυτή ακριβώς η επιτυχία κι η αναγνωρισιμότητα του οδήγησαν τον διάσημο Σκωτσέζο φωτογράφο Ντέιβτιν Γιάροου στο να τον προσεγγίσει προκειμένου να τον πείσει να φωτογραφηθεί ως αυθεντικός Βίκινγκ.

Haaland1
Haaland3


Ο 57χρονος Γιάρρου, ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητικός φωτογράφος και το 1986 βρέθηκε στο Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εικόνα του Ντιέγκο Μαραντόνα να κρατάει το τρόπαιο ψηλά να γίνεται... viral.

Παρόλο που μετά ξεκίνησε καριέρα στα χρηματοοικονομικά, η φωτογραφία ήταν το πάθος του και επέστρεψε εκεί χτίζοντας μια αξιοθαύμαστη καριέρα, ενώ διακρίνεται και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο.

Ως επίσημος φωτογράφος του ιδρύματος Tusk Trust (ένας οργανισμός βοήθειας για την Αφρική) έχει προσφέρει σ' αυτόν περισσότερα από ένα 1 εκατ. δολάρια, ενώ γενικά συνεργάζεται με διάφορα ιδύματα και οργανισμούς (συνολικά εκτιμάται ότι έχει προσφέρει πάνω από 12 εκατ. δολάρια σε διάφορους οργανισμούς) σε πολλές χώρες.

Μια απ' αυτές είναι και η Νορβηγία όπου τον περασμένο Ιούλιο φωτογράφισε ως Βίκινγκ τον τενίστα Κάσπερ Ρουντ.

Κλείσιμο


Ωστόσο η μεγάλη του επιθυμία ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ΄και φρόντισε να έρθει αρχικά σε επαφή με τον πατέρα του, Άλφι.

Ο παλαίμαχος άσος ενθουσιάστηκε με το συγκεκριμένο πρότζεκτ και το γεγονός ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλέξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και την προπερασμένη Κυριακή έγινε το μεγάλο ραντεβού.

Μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες εικόνες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό για ποιον λόγο γίνεται η συγκεκριμένη φωτογράφιση.




Ο Χάαλαντ ντυμένος με την παραδοσιακή στολή των Βίκινγκς μπήκε στα νερα ενός φιορδ κοντά στο Όσλο και με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του χάρισε πραγματικά μοναδικές εικόνες.



«Καθώς περπατούσαμε στο φιόρδ εκείνο το απόγευμα, θυμάμαι να σκέφτομαι ότι καλύτερα να μην σταθεί σε κάποιο αιχμηρό βράχο, καθώς η επακόλουθη μήνυση θα τελείωνε την καριέρα μου. Έτσι, περπατήσαμε πολύ προσεκτικά - βήμα με βήμα - μέχρι που μπήκε στο νερό μέχρι τη μέση. Βέβαια εγώ είμαι πολύ πιο κοντός και ήμουν μέχρι το λαιμό μέσα στη θάλασσ, αλλά γελάσαμε και όλα έγιναν πολύ γρήγορα», είπε ο Γιάροου αποθεώνοντας τον Χάαλαντ για τη συμπεριφορά του.

Haaland4
Haaland2



«Ήταν μεγάλο προνόμιο αυτό που έκανα και ανέλαβα το έργο με ταπεινότητα και αίσθημα ευθύνης. Ήταν χαρά μου να δουλέψω μαζί του και η αντίδραση στην εικόνα στη Νορβηγία ήταν συγκλονιστική. Ελπίζω να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε κάποια καλά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ευχαριστώ την οικογένεια Χάαλαντ που μου εμπιστεύτηκε τη δουλειά.
Ορισμένες αποστολές είναι τέτοιο προνόμιο και συνοδεύονται από μια αίσθηση ευγνωμοσύνης που ξεπερνά κάθε ανάγκη για εμπορικό κέρδος.
Όπως τόσοι πολλοί άνθρωποι, θα το έκανα αυτό για το τίποτα - και αυτό ακριβώς κάναμε».

Οι εικόνες που βγουν προς πώληση σε περιορισμένο αριθμού, θα κοστίσουν στους υποψήφιους αγοραστές 35.000 - 40.000 λίρες, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλέξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Haaland5







Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες - Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ

Γκρίνια Ραγκούση, Λάμπρου και Καλπάκη για τις... αντικαταστάσεις από τηλεόρασης του Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης