O Πανσερραϊκός βράβευσε τον μοναδικό Σερραίο που αντιμετώπισε τον Πελέ - Δείτε βίντεο

O Πανσερραϊκός βράβευσε τον μοναδικό Σερραίο που αντιμετώπισε τον Πελέ - Δείτε βίντεο

Πριν από τον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Πανσερραϊκός βράβευσε τον Θεόδωρο Φραγκόπουλο ο οποίος το 1961 είχε παίξει αντίπαλος με τον Πελέ

panserraikos
Το καλοκαίρι του 1961 ο Θόδωρος Φραγκόπουλος είχε την τύχη να αντιμετωπίσει ως μέλος της μικτής ομάδας επιλέκτων ποδοσφαιριστών της Βορείου Ελλάδας τη Σάντος του Πελέ.

Λίγες ημέρες μετά από τον θάνατο του Πελέ ο παλιός αρχηγός του Πανσερραϊκού τιμήθηκε από την ΠΑΕ ως ο μοναδικός Σερραίος που έπαιξε απέναντι στον Πελέ. Η βράβευση έλαβε χώρα στο δημοτικό στάδιο Σερρών και στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpl7237r5bc9)


Ο Θόδωρος Φραγκόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες, στις 08/02/1938. Έπαιξε στον Ηρακλή Σερρών και από τη “γέννηση” του Πανσερραϊκου το 1964, ως το 1969 φόρεσε τη φανέλα με το λιοντάρι όντας ο πρώτος αρχηγός της ομάδας μας. Συνολικά κατέγραψε 167 συμμετοχές σε επίσημα ματς, με 19 γκολ.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 1975 διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής στην ομάδα για ένα ματς.

Κλείσιμο
Ο Φραγκόπουλος κατέχει μία ιδιαίτερη σελίδα στην ιστορία του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, καθώς είναι ο μοναδικός Σερραίος που έχει αντιμετωπίσει τον Πελέ σε αγώνα! Το 1961 όταν η θρυλική Σάντος του Πελέ ήρθε στην Ελλάδα για σειρά φιλικών αγώνων, πέρα από τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ(Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ), έδωσε και έναν φιλικό αγώνα με μία Μικτή ομάδα επιλέκτων ποδοσφαιριστών της Βορείου Ελλάδας. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Θεόδωρος Φραγκόπουλος!


Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του Νικολόπουλου από το πενταπλό φονικό

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά - Δωρίζουν τα όργανά του

Τζιανλούκα Βιάλι: Πέθανε στα 58 του χρόνια ο Ιταλός θρύλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης