Euroleague: Σταθερά τρίτη η Αρμάνι, «ζωντανή» για οκτάδα η Μακάμπι - Δείτε τα highlights
Επέστρεψε στην πρώτη τετράδα ο Ολυμπιακός και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ήττες τόσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Μακάμπι, όσο και αυτήν την Ζενίτ στην έδρα της Άλμπα - Στο Πριγκιπάτο η Ζάλγκιρις έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε της Μονακό, ενώ στο Μιλάνο η Αρμάνι δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει εύκολα την Μπασκόνια
Αμετακίνητη στην τρίτη θέση της κατάταξης στη Euroleague με ρεκόρ 17-7, παρέμεινε η Αρμάνι, μετά την άνετη νίκη της με 89-78 επί της Μπασκόνια στο Μιλάνο, για την 26η αγωνιστική.
Η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όταν κράτησε τους Βάσκους στους 25 πόντους και ο επιθετικός πλουραλισμός στην επίθεση στην επανάληψη, αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της επιτυχίας των Ιταλών, οι οποίοι υποχρέωσαν τους φιλοξενούμενους στην έκτη διαδοχική ήττα τους και 17η σε 24 αγώνες (16η θέση).
Κορυφαίοι για την Αρμάνι οι Ντέβον Χολ (15π., 4/5τρ.), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (14π., 4/6τρ.), Νικολο Μέλι (13π., 11ρ.) και Τρόι Ντάνιελ (13π.), ενώ από τους Βάσκους προσπάθησε ο Μάθιου Κοστέλο με 23 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 21-10, 40-25, 66-48, 89-78
Η Μακάμπι μπήκε και πάλι «ζεστά» στο «κυνήγι» της οκτάδας, μετά τη σπουδαία νίκη της με 84-75 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Τελ Αβίβ, για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και με ρεκόρ 11-12 απέχει μία νίκη από την είσοδό της στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, που παρατάχθηκε χωρίς τους Σενγκέλια, Κλάιμπερν, Βόιτμαν, υποχώρησε στην έκτη θέση με ρεκόρ 14-10.
Η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όταν απέκτησε διαφορά ασφαλείας 21 πόντων (49-28 στο 20΄) και η επική παράσταση του Σκότι Ουίλμπεκιν (23π., 5/8τρ.), οδήγησε τη Μακάμπι σε μία τεράστια επιτυχία, που αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την εξασφάλιση μίας θέσης στην οκτάδα.
Εκτός του Ουίλμπεκιν, πολύτιμος ήταν και ο Άντε Ζίζιτς με 14 πόντους, ενώ από την ΤΣΣΚΑ, που έδειξε σημάδια ζωής μόνο στην τέταρτη περίοδο, όταν όμως ήταν πλέον πολύ αργά, ξεχώρισε ο Ιφε Λούντμπεργκ με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 49-28, 67-46, 84-75.
Κλείσιμο
Η Άλμπα... σόκαρε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο Βερολίνο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Οι Γερμανοί επικράτησαν με 76-67 των Ρώσων, για την 26η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 8-16 και υποχρεώνοντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην ένατη ήττα της σε 23 αγώνες, αποκτώντας «συγκάτοικο» τον Ολυμπιακό στην τέταρτη θέση.
Η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν περιόρισε τη Ζενίτ στους 33 πόντους, απλοποίησε το έργο της Άλμπα, η οποία σήκωσε κεφάλι στο σκορ στην τρίτη περίοδο και δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε του αγώνα.
Κορυφαίος και μοναδικός διψήφιος των νικητών ο Μάοντο Λο με 15 πόντους, ενώ από τη Ζενίτ πάλεψαν οι Μπίλι Μπάρον και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, οι οποίοι σημείωσαν από 18 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-41, 61-61, 75-75κ.α., 87-85 παρ.
Η Ζαλγκίρις έφυγε με ένα μεγάλο διπλό (82-83) κόντρα στη Μονακό, η οποία έχασε έδαφος για την 8άδα. Με τον Λεκαβίτσιους να βάζει το καλάθι νίκης, η Ζαλγκίρις απέδρασε από τη Γαλλία (82-83) και νίκησε στη Euroleague μετά από πάνω από δύο μήνες. Ο Μάικ Τζέιμς έχασε το τρίποντο που θα έδινε νίκη στη Μονακό. Έτσι οι Μονεγάσκοι έπεσαν στο 12-13 και έχασαν έδαφος για την τετράδα, με τους Λιθουανούς να πηγαίνουν στο 4-19.
Για τους νικητές 15 είχε ο Γκίφεϊ, ενώ στο αντίποδα Τζείμς και Μπέικον πέτυχαν από 18 πόντους.