ATP Finals, Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ 2-1 σετ (6-1, 4-6, 7-6): Το θρίλερ είχε χάπι εντ! - Δείτε βίντεο

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ 2-1 σετ (6-1, 4-6, 7-6): Το θρίλερ είχε χάπι εντ! - Δείτε βίντεο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο ATP Finals 2020 σ' έναν αγώνα που είχε απίστευτη εξέλιξη - Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το πρώτο σετ σε 19 λεπτά, αλλά ο Ρούμπλεφ ισοφάρισε και στο τρίτο σετ τα... είδαμε όλα - Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-2, ο Ρώσος έφτασε σε ματς πόιντ (5-6), αλλά ο Στέφανος  με τρεις σερί πόντους πανηγύρισε τη νίκη

tsitsipas-0
Ήξερε ότι ακόμη κι αν έχανε δε θα χανόταν (καθώς είχε προηγηθεί η ήττα του Ναδάλ από τον Τιμ), αλλά ως κάτοχος του περσινού τίτλου δεν ήθελε να ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του με δεύτερη σερί ήττα.

Και παρόλο που ο αγώνας του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ ξεκίνησε ως περίπατος, αλλά εξελίχθηκε σε θρίλερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγάζοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα (ειδικά στο τάι μπρέικ) νίκησε τον Ρώσο και πλέον ετοιμάζεται για τον τελικό της Πέμπτης κόντρα στον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ...



Εκεί όπου όποιος νικήσει περνάει στα ημιτελικά μαζί με τον Ντομινίκ Τιμ, με τον Αυστριακό να πανηγυρίζει εξίσου με τον Έλληνα καθώς η νίκη του Στέφανου τον έστειλε από σήμερα στους 4.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα ονειρικό πρώτο σετ, όπου ο Ρούμπλεφ απλά έβλεπε τις μπάλες να.. περνούν και με δύο μπρέικ το κατέκτησε πανεύκολα μέσα σε 19 λεπτά.

Κλείσιμο


Ο Ρώσος όμως εμφανίστηκε στο κορτ από το 2ο σετ και μετά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την πίεση με τα σερβίς τους κι αφού οι δύο τους κράτησαν το σερβίς τους, στο 4-5 με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το μπρέικ και ισοφάρισε σε 1-1.

Το ματς ήταν πλέον σε μια ισορροπία του τρόμου με τον Ρούμπλεφ να έχει συνεχώς το προβάδισμα (λόγω του μπρέικ στο 2ο σετ) και τον Στέφανο να αντέχει οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ.



Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ με το καλημέρα (1-ο) προηγήθηκε με 5-2, αλλά ο Ρούμπλεφ απάντησε με τέσσερις σερί πόντους και έφτασε σε ματς πόιντ (5-6). Ο Ρώσος όμως έκανε ένα απίστευτο δώρο καθώς σερβίροντας για το ματς έκανε διπλό λάθος στο σερβίς (6-6) και κατέρρευσε με τον Στέφανο να παίρνει εύκολα τους δύο επόμενους πόντους και μαζί και τη νίκη!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης