LIVE

Κορωνοϊός

Πώς να μαγειρέψετε τέλεια χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

brizola2_2

Οι χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο μπορεί συνήθως να μαγειρεύονται στο φούρνο, αλλά και στο τηγάνι μπορούν να γίνουν εξίσου ζουμερές και απολαυστικές. Αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας…

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα, ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι. Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Νίκος Παπαδόπουλος

Τώρα οι Αλβανοί που κολλάνε με τις μπριζολες.... Ένας θεος ξέρει

Βασιλης

Το να νοστιμισουμε κατι με βουτυρα ,ζαχαρες κλπ και να εκτοξευσουμε τις θερμιδες ,ειναι ευκολο,το δυσκολο ειναι να νοστιμισουμε κατι και να παραμεινει υγιεινο και χαμηλο σε λιπαρα και θερμιδες.Το βουτυρο γενικως νοστιμιζει τα παντα,αυγα να φτιαξεις μ αγελαδινο βουτυρο ,γινονται απιστευτα,αλλα...

Παν. Τρικεριωτης

Οπου οι Αλβανοί συμμετειχαν στην επανάσταση με... το αριστοτεχνικο ψήσιμο μπριζόλας..! Λογοκρίθηκε το κείμενο... ή πρόκειται για λάθος;

Σκ

1000000001 θερμιδες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης