Μητσοτάκης στο CNBC: Είναι μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα

Μητσοτάκης στο CNBC: Είναι μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα

«Υπάρχει μια ισχυρή εντολή για αλλαγή στην Ελλάδα και αυτό έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα κάνω και θα το κάνω» δηλώνει ο νέος πρωθυπουργός που χαρακτήρισε «νίκη της Δημοκρατίας» ότι η Χρυσή Αυγή μένει εκτός Βουλής

mits-ncn
Ως «σημαντική νίκη για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

Ο νέος πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι επισήμανε ειδικά ότι «η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για την Δημοκρατία στην Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης «πολύ υπερήφανος που πήρα ένα κόμμα του 28% στις τελευταίες (σ.σ. εθνικές) εκλογές και το πήγα σχεδόν στο 40%. Πήρα μια ξεκάθαρη πλειοψηφία την οποία αρκετοί πριν από μερικά χρόνια θεωρούσαν αδύνατη αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ισχυρή εντολή για αλλαγή στην Ελλάδα και αυτό έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα κάνω και θα το κάνω».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα το CNBC κάνει λόγο για «σαρωτική» νίκη της ΝΔ και αποχώρηση των αριστερών που κατηγορήθηκαν γιατί επέβαλαν ένα αχρείαστο Μνημόνιο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης