Καλογήρου: Δεν αποφυλακίζονται οι πολυισοβίτες για τρομοκρατία

4742918

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης που κάνει λόγο για προσπάθεια σύνδεσης του νέου ποινικού κώδικα στην προεκλογική αντιπαράθεση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου χαρακτηρίζει πρόχειρα και ψευδή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν και άλλοι πολυισοβίτες θα μπορούν να αποφυλακίζονται σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα η εφαρμογή του οποίου άρχισε σήμερα και συνδέει τα δημοσιεύματα αυτά με προεκλογική αντιπαράθεση.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογήρου αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με τα οποία πολυισοβίτες για τρομοκρατία θα μπορούν να αποφυλακιστούν με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, είναι πρόχειρα, ψευδή και επιχειρούν να εμπλέξουν την μεταρρύθμιση των ποινικών κωδίκων στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Η αντιμετώπιση των πολυισοβιτών με τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι βαρύτερη απέναντι σε όλες τις κατηγορίες εγκλημάτων.

Ενδεικτικά, με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 έτη, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα 25 έτη.

Παράλληλα σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ. 62/2014 δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Συνεπώς, σήμερα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ο εν λόγω θεσμός στις περιπτώσεις που αφορούν τα προκείμενα δημοσιεύματα.
Πέραν αυτού, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένα αίτημα αποφυλάκισης από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτή, αφού απαιτείται απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που κρίνει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

πετρος

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ενας ασημαντος δικηγορος αλλα φιλος του προδοτη εγινε υπουργος δικαιοσυνης αλλα δεν γνωριζει τι θα πει δικιο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης