Αναστασιάδης: Δεύτερη εισβολή η γεώτρηση της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Αναστασιάδης: Δεύτερη εισβολή η γεώτρηση της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Πρόκειται, «για μια καθαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» είπε ο πρόεδρος της Κυπρου μιλώντας σε δημοσιογράφους

anastasiadis1--2-thumb-large
Ως δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στη Κύπρο χαρακτήρισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τις παράνομες δραστηριότητες του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής» στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση μέσα από μια μελετημένη πολιτική.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεμήνυσε πως δημιουργούνται ανυπέρβλητα εμπόδια στο ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της Τουρκίας και συμπλήρωσε πως «είναι αδύνατον να μιλά κανένας για ειρήνευση κάτω από απειλές».

«Από ό,τι παρακολουθείτε, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση μέσα από μια μελετημένη πολιτική που σχεδιάστηκε ενόψει των κινδύνων που προβλέπαμε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσουν οι απειλές της Τουρκίας», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Πρόκειται, είπε «για μια, καθαρά, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ή για μια, θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσω, δεύτερη εισβολή, δεδομένης της παραβίασης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό που εκ καθήκοντος πράττουμε, και πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση, είναι οι μελετημένες και μεθοδευμένες κινήσεις που γίνονται προς κάθε κατεύθυνση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης