Μίκης Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί τον λαό, έγινε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ

mikis-sinta

«Γι' αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα» αναφέρει σε νέο του άρθρο ο Μίκης Θεοδωράκης

Σε νέα παρέμβαση με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους 153 πρόθυμους της Βουλής προχωρά ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζοντας με άρθρο του στα ΝΕΑ ότι η κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει «τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι' αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα».

Παράλληλα επισημαίνει ότι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομία σημειώνοντας ενώ εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός ότι «βλέπω ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επιπλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού».

Το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Έχω ζήσει επάνω στο πετσί μου, θα έλεγα, την περίοδο Πιουριφόι (πρεσβευτή στην Ελλάδα στη δεκαετία του '50) που επέβαλε τον δικό του Νόμο στη διαμόρφωση της εθνικής μας ζωής, με αποκορύφωμα να απαιτήσει να γίνει η εκτέλεση Μπελογιάννη ημέρα Κυριακή. Το να μη γίνονται εκτελέσεις Κυριακή ήταν μια ελάχιστη "παραχώρηση" του μετεμφυλιακού κράτους στις θρησκευτικές ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Με άλλα λόγια γνωρίζω καλά την αλαζονεία των ισχυρών που με τον α ή β τρόπο επιβάλλουν τη θέλησή τους επάνω στον δυστυχή μας Λαό.

Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο σύγχρονος Πιουριφόι, κύριος Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, αναδείχθηκε πολύ ανώτερος του εκλιπόντος προκατόχου του. Γιατί κατάφερε να αναστατώσει μια χώρα και να διαιρέσει έναν Λαό μόνο και μόνο για να μπορέσει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Πρόκειται φυσικά για μια λεπτομέρεια μέσα στον μεγάλο χάρτη της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ με τους γνωστούς του επιθετικού του στόχους αλλά και τον κυρίαρχο στόχο αυτής της περιόδου, δηλαδή τη Ρωσία. Ειδικά λόγω της ιδιαιτερότητας της τουρκικής πολιτικής, το μεγάλο βάρος των νατοϊκών σχεδιασμών μεταφέρεται στη χώρα μας με την άνευ όρων συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και στις τρεις χώρες των λεγόμενων Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια.

Ομολογώ ότι με ανησυχεί αυτή η βιασύνη με την οποία, μεταξύ άλλων, επέλεξαν αυτόν τον «άτσαλο» και προκλητικό τρόπο για να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να ασχολείται ουσιαστικά με το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, την οικονομία, για να αφιερωθεί στη δημιουργία μιας αληθινής θύελλας γύρω από το "Σκοπιανό" προκειμένου να κρύψει από το Λαό τον αληθινό λόγο αυτή της ολέθριας σκηνοθεσίας. Δηλαδή, την εντολή του κυρίου Πάιατ να αναγνωρίσει όπως όπως τα Σκόπια με ονομασία που να περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" προκειμένου το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ να μεταφέρει τα Σκόπια με μια κίνηση ματ επάνω στη σκακιέρα της επιθετικής του προετοιμασίας και να τα μεταβάλει σε μια επιπλέον βάση στα σκοτεινά του σχέδια.

Αναλογιζόμενος όλα αυτά ομολόγω ότι με καταθλίβει να βλέπω ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επιπλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού. Ξεχνούν ότι η χώρα μας είχε πάντοτε αδελφικές σχέσεις με τη Ρωσία και εμείς οι Έλληνες κομμουνιστές παλέψαμε χέρι με χέρι με τον Κόκκινο Στρατό χύνοντας μαζί τους το αίμα μας για να ελευθερώσουμε τους λαούς της Ευρώπης από τον γερμανικό χιτλερισμό που έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι της βαρβαρότητας με τα στρατόπεδα θανάτου.

Ένα τέτοιο στρατόπεδο έκαναν και οι Έλληνες φασίστες τη Μακρόνησο, που δεν ξεχνάει και ούτε θα ξεχάσει ποτέ ποιοι ήταν οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί μας. Μπορεί σήμερα να μην έχουμε φανερά εχθρούς, έχουμε όμως φίλους από τους οποίους ως Μακρονησιώτης, ζητώ συγγνώμη γιατί επιπλέον θεωρώ τον ρωσικό λαό βασικό στήριγμα της Παγκόσμιας Ειρήνης. Άλλωστε θα το γνωρίζουν ασφαλώς και αυτοί ότι η σημερινή κυβέρνηση που μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι' αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θέλει την Ελλλάδα φορέα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των λαών. Άλλωστε δεν βρέθηκε ποτέ ως σήμερα στο πλευρό δυνάμεων που απεργάζονται τον επιθετικό πόλεμο και την καταστροφή με βάση οποιαδήποτε ιδεολογήματα και δικαιολογίες.

Ο πόλεμος είναι για τους Έλληνες το απόλυτο Κακό. Εκτός κι αν δεχθούμε επίθεση, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να αμυνθούμε. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πολεμικές βάσεις στη χώρα μας και τα Βαλκάνια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαών μας αλλά ξένα που δεν μας αφορούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους Ας το έχουν υπ' όψιν τους όσοι θα διεκδικήσουν την κυβερνητική εξουσία στις προσεχείς εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Αριστερος/δεξιος

Ούτε αριστερά ούτε δεξιά, Είμαι πατριώτης, αγαπώ το εθνος

Περήφανος σαν Αριστερός

Εμ, ΑΥΤΗ είναι η αριστερά Μίκη μου, τι νόμιζες; Αριστερά σημαίνει μόνο συμφέρον γι' αυτό και εμείς οι αρσθιτεοί ΟΦΑ πάμε. Ο παλιός ...χορηγός μας η Σοβιετική Ένωση μάς τελείωσε το 90. Έπρεπε λοιπόν εμείς οι αριστεροί να βρούμε καινούριο χορηγό! Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ με το Ευρωτσιράκι τους τη Γερμανία μια χαρά είναι!

Δεν μας τα λες σωστά κ. Μίκη

Την Ρωσία την κατέστρεψαν οι ίδιοι οι διοικούντες την και συνεχίζουν να την καταστρέφουν. Οι τωρινοί ρώσοι διοικούντες είναι ψιλικατζήδες μαφιόζοι που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα και συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξε ο Γιέλτσιν. Μπράβο στον Τσίπρα που προωθεί την ειρήνη στην περιοχή κόντρα στα κοντόφθαλμα συμφέροντα των μαφιόζων. Αν οι ρώσοι θέλουν να σταματήσουν το ΝΑΤΟ να το κάνουν με τα έργα τους, να δείξουν ότι είναι φερέγγυοι σαν μεγάλη δύναμη και όχι καραγκιόζηδες. Το παράδειγμα τη Συρίας,της μόνης χώρας συμμάχου της Ρωσίας η οποία έχει καταντήσει "θερινή" και εμπάτε σκύλοι αλέστε διώχνει τους πάντες μακριά από τη Ρωσία. Οπότε Μίκη, μάλλον είσαι out.

Καλύτερα δεξιά

Αουτ είσαι εσύ . Εσύ μας τα λες περίεργα Η νέα τάξη υπόδουλων ψηφοφόρων συριζονατοικών είναι σαν εσένα γλείψτε το ΝΑΤΟ που θα φεύγατε και χρησιμοποιώ τα ΜΑΤ για καταστολή , Μία νεοταξική Βενεζουέλα του ΝΑΤΟ Αν και ο Μίκης και ο Ανδρέας και άλλοι πρωθυπουργοί που είπαν όχι είναι γραφικοί μάλλον ο εγκέφαλος σου θέλει χειρουργείο . Ψήφο στη ΝΔ για πρώτη φορά

Περήφανος σαν Αεριστερός

Εμ, ΑΥΤΗ είναι η αριστερά Μίκη μου, τι νόμιζες; Πατριώτες, αντάρτες και λοιπά τέτοια νόστιμα; Αρσιτερά σημαίνει ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. Ο παλιός ...χορηγός μας η Σοβιετική Ένωση, τι να κάνουμε, μάς τελείωσε. Την έφαγε η περεστρόικα το 90. Έπρεπε λοιπόν εμείς οι αριστεροί να βρούμε καινούριο χορηγό. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ με το Ευρωτσιράκι τους τη Γερμανία μια χαρά είναι και εμείς οι αριστεροί, περήφανοι να κάνουμε τη δουλειά τους. Τη βρώμικη δουλειά, όπως έλεγε και ο Ανιέλι, ένας εκπρόσωπος του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού που κάποτε, λέγαμε πως, πολεμούσαμε και τώρα ασπαζόμαστε περισσότερο από τον καθέναν ...

amerikanos

Συριζα και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο λεμε εμεις εδω στο ΝΥ

μπα

Τραγική η δήλωση περί κομμουνισμού και η άρνηση αποδοχής και της δράσης του ελληνικού στρατού,των μη κομμουνιστών ανταρτών και των δυτικών δυνάμεων κατά των ναζί. Τα συντρόφια του κυβερνάνε τώρα έτσι κι'αλλιώς.

και φτάσαμε εδω που φτάσαμε με το οι μεγαλοαστοί να μην έχουν αντίπαλο!!!

Ντροπή στις μάζες, λέω γω.......

100%

Καλά τα λες οκ Γιατί δε λες οι εβραίοι μην φοβάσαι,....στις φτωχογειτονιές των Βαλκανίων κάνουνε τους μάγκες , όλος ο πλανήτης και ειδικά Πούτιν Κίνα Βραζιλία Τους έχουν νικήσει κατά κράτος

Γνωστό Μίκη μου

Γνωστό Μίκη μου πως η προεκλογική καμπάνια Τσίπρα χρηματοδοτήθηκε από το ΝΑΤΟ με την πληρη στήριξη των Γερμανών. Και όπως βλέπουμε όλοι, όλες οι αποφάσεις που παίρνει χειροκροτούνται από το ΝΑΤΟ τους Γερμανούς και τις πολυεθνικές, είναι υπηρέτης ξένων συμφερόντων. Στα ξένα αφεντικά του ΝΑΤΟ και Γερμανούς δίνει γη και ύδωρ και στον λαό ξύλο δακρυγόνα καταστολή. Έχετε δει μια μέρα να περάσει χωρίς να ακούμε για χημικά διώξεις προσαγωγές φυλακίσεις; Έχετε δει μια μέρα που να μην ακουμε ζήτω μπράβο συγχαρητήρια από νατοικους και Γερμανία προς στον Τσίπρα.; Μόνο μια λύση υπάρχει. ΕΞΈΓΕΡΣΗ ..

Όλη

σου την ζωή αγωνίστηκες για την 25η Γενάρη 2015. Αυτό δεν διορθώνεται με 2 - 3 λογύδρια

Που είστε ρε θεωρητικοί;

Τους κουμουνιστές ανέκαθεν τους κατηγορούσαν οτι είχαν τυφλή υποταγή στη σοβιετία. Τώρα ο Μίκυς κατηγορεί τον αμφιλεγόμενο αριστερό τσιπρα, ως πιόνι του Νατο. Για μένα ο τσιπράκος κάνει καλή δουλειά. Συμφωνώ και με τη συμφωνία και περιμένω να δω αν τη τηρήσουν οι βόριομακεδόνες.....Είναι δυό επιλογές.......Να είσαι με το Νατο και τη εε και να είσαι ενάντια. Ο τσιπράκος διάλεξε μια ρεαλιστική πολιτική που δεν σημαίνει οτι είναι και η τέλεια επιλογή. Ίσως να μη ξέρει που αλλού να πάει.........Φωνάζει το κκ και οι κουμουνιστές οτι το Νατο είναι ένας δολοφονικός οργανισμός αλλά δεν δείχνει και κανένα άλλο δρόμο. Οι ιδέες δικαιοσύνης και αλληλεγγύης των λαών, κακώς βαπτίστηκαν κουμουνιστικές. Ότι λάθος έκανε η σοβιετία οι μεγαλοαστοί το ρίχναν στις αιώνιες αξίες αφού λεγόντουσαν και λέγονται κουμουνιστικές. Πρέπει να βρεθεί διαφορετική φόρμουλα, και νεα αντιμετώπιση των πραγμάτων. Το παλιό έχει πεθάνει προ πολλού. Μια καινούργια ενορχηστρωμένη πολιτική απαλαγμένη απ τα βαρίδια του παρελθόντος, ενάντια στο Νατο θα ήταν μια καλή αρχή. Που είστε ρε θεωρητικοί να μας δείξετε το δρόμο;......Να λέμε οτι το Νατο δολοφονεί δεν είναι ανάλυση........αφού όπου υπάρχουν συμφέροντα το Νατο διεξάγει πόλεμο. Να περιμένουμε να πάρει εξουσία το κκ;....... Πολιτική είναι αυτή; .......Επειδή το Νατο δολοφονεί δεν χαρίζεται σε κανένα το αλάθητο του Πάπα και ντε καλά εμείς έχουμε δίκιο.......Δίκιο του εργάτη είναι να ανοίξει νέο δρόμο.......οι αλβανοί που έζησαν το κουμουνισμό λένε, αργό καράβι κόπρανα κουβαλάει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

Σε μια -κατά βάση- αυτοβιογραφική συνέντευξη ο πρωθυπουργός μίλησε λιγότερο για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και περισσότερο για τα παιδικά του χρόνια, τη φοιτητική ζωή του, τη γνωριμία με τη σύζυγό του Μαρέβα, τον ρόλο της οικογένειας στη ζωή του, τις σχέσεις με τους γονείς του και τα βαθύτερα πιστεύω του – Τι απάντησε για την προεδρική εκλογή, τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των Αποδήμων και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ερντογάν

mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

27