Μαντζουράνης στον «Θέμα 104,6»: Νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας το αυτόφωρο σε δημοσιογράφους

matzouranis

«Δυστυχώς καμία από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν θέλησε να καταργήσει αυτή την διάταξη», ανέφερε ο γνωστός νομικός

«Είμαι αντίθετος στην ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας εναντίον δημοσιογράφων. Πρέπει να καταργηθεί. Δεν έχει νόημα. Είναι νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας», δήλωσε στο «Θέμα 104,6», ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

Όπως είπε ο γνωστός νομικός, σχολιάζοντας την ενέργεια του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η διαδικασία αυτή «είναι νομικώς επιτρεπτή. Εάν είναι πολιτικά ή όχι επιτρεπτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο πρόσωπο, πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση».

«Ο υπουργός είναι πολίτης, όταν νομίζει ότι συκοφαντείται, έχει την δυνατότητα, νομικά, επιτρέπεται, να το κάνει», ανέφερε.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, είπε ότι η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον δημοσιογράφων στην ουσία τους ηρωποιεί, ενώ άσκησε κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης, για επιλεκτική αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών.

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα κατά δημοσιογράφων που τελείται μέσω του Τύπου, πρέπει να καταργηθεί. Η αυτόφωρη διαδικασία είναι ένα νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας και δυστυχώς καμία από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν θέλησε να καταργήσει αυτή την διάταξη», ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Α

Αν ο μεταξας ήταν δικτάτορας και τότε είχαμε δικτατορία, τότε τώρα τι ακριβώς έχουμε;;

εχετε βρει ζωα μαλακες και μακελευετε

ενω σε πατεράδες που τους εκδικαζουν εγκληματικες διατροφές τα δικαστηρια ειναι ειναι λογικό ρε απολιθωμα της αγραμματοσύνης

Στέλιος

Έλα μάστορα, εγώ θεωρώ ότι είναι στημένο για να λυτρώσουν τον Βαξεβάνη. Έτσι, θα καταργηθεί ο νόμος που διώκει τους δημοσιογράφους, όλοι θα υποκλιθούν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ελευθερία του λόγου, και κανένας δε θα τολμήσει να πει ότι κατήργησαν τον νόμο για να προστατέψουν τον Βαξεβάνη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_19V4L9

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «σθεναρή αντίδραση στο πεδίο μάχης, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο», επισημαίνοντας ότι όσοι δεν υπολογίζουν την Τουρκία  «θα δουν στο τέλος την τύχη των προσπάθειών τους»

main_panos_kammenos

Επικαλείται δημοσίευμα, που αναφέρει ότι «το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως "απόρρητες δαπάνες" είναι 600 χιλιάδες ευρώ» [..] «με οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ»

5