Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι - Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο

Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι - Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του υπ. Άμυνας - Για ολοκληρωτισμό κατηγορούν την κυβέρνηση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι - Στην Ευρωβουλή φέρνουν το ζήτημα Λοβέρδος, Καϊλή - Και κόντρα Καμμένου-Μαντζουράνη στο Τwitter

Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι - Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο
Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι τρεις δημοσιογράφοι που μηνύθηκαν από τον Πάνο Καμμένο για όσα έγραψαν σε ρεπορτάζ τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Αντίθετα η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης

«Η δημοκρατία έχει αντισώματα, η ελευθερία του τύπου νίκησε» δήλωσε εξερχόμενος των δικαστηρίων της Ευελπίδων ο Παναγιώτης Λάμψιας ενώ σε δήλωσή του ο δικηγόρος Τάσος Αβραντινης ανέφερε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Δήλωση Λάμψια



«Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά πώς κοιμήθηκαν αυτοί αυτό το βράδυ» δήλωσε ο εκδότης του Φιλελεύθερου Θανάσης Μαυρίδης.

Μαυρίδης



«Ήρθαν να εκφράσουν το νεό και εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική που περιγράφει τις άθλιες συνθήκες της Μόριας» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ενώ εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι «είναι καθεστωτική η λογική να ασκούνται πιέσεις φίμωσης του Τύπου μέσω μηνύσεων. Είναι συνταγματική παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου»

Χατζηδάκης


Κλείσιμο
Παπαθεοδώρου Θεόδωρος κιναλ


Πολιτική θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης


Εντωμεταξύ πολιτική θύελλα προκάλεσε τόσο η μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά επτά δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος όσο και το αίτημά του να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο όσο και η κάλυψη της κυβέρνησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την κίνησή του αυτή.

Τρεις εκ των επτά δημοσιογράφων, ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού πέρασαν το βράδυ κρατούμενοι στο ΑΤ Εξαρχείων, στο οποίο μετέβησαν μόνοι τους, αφού πρώτα οι ίδιοι - πάλι με δική τους πρωτοβουλία - παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί του Σαββάτου εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Η κυβέρνηση δια κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης κάλυψε απόλυτα τον Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα οι εν λόγω κύκλοι σημείωναν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες». Το υπουργείο Δικαιοσύνης με περίσσιο θράσος παραπέμπει, μάλιστα, την νομοθετική επίλυση του όλου θέματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Πέρα από όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάζει το καλό κυβερνητικό πρόσωπο, σημειώνει «η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Κυριακής ο Παναγιώτης Λάμψιας χαρακτήρισε ντροπή για τη δημοκρατία ό,τι συνέβη το Σάββατο τονίζοντας ότι «υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν». «Είναι ντροπή για όλους αυτούς που ανέχονται αυτή την φαυλεπίφαυλη διαδικασία» συμπλήρωσε.

Ολοκληρωτισμό καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού» τονίζοντας ότι «οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμενου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

Το Κίνημα Αλλαγής σε δική του ανακοίνωση τονίζει ότι «η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους». «Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Για «δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης» κάνει λόγο το Ποτάμι και σημειώνει ότι «η εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα».

Ο Ευαγγέλος Βενιζέλος σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα που αφορούν σε δημοσιεύματα του Τύπου και κάνει λόγο για «ακατάσχετη ροπή προς τον αχαλίνωτο αυταρχισμό» της σημερινής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη εφαρμογή της αρχής της νομιμότητας και από το αποστομωτικό επιχείρημα της ισότητας ενώπιον του νόμου».

Για «φίμωση του Τύπου», που «πάντοτε υπήρξε απαρχή ζοφερών εξελίξεων» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο διάσημος συνθέτης και με σημαντική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, Μίκης Θεοδωράκης. «Η φίμωση του Τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων. Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, γιατί προβλέπω ότι το προσεχές μέλλον μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης.


Στην ευρωβουλή το θέμα

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» επισκέφτηκε αργά το απόγευμα στο ΑΤ Εξαρχείων ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή έκανε γνωστό ότι, από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή.



Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αφού συνάντησε τους τρεις δημοσιογράφους δήλωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ολόπλευρα την ελευθερία του Τύπου και τον «Φιλελεύθερο». Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!».

Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι - Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο



«Κόντρα» Καμμένου - Μαντζουράνη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε... διαδικτυακά πυρά κατά του γνωστού νομικού Γιάννη Μαντζουράνη. Αφορμή αποτέλεσε το tweet του Γιάννη Μαντζουράνη, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει με νομοθετική πρωτοβουλία να σταματήσει η άθλια διαδικασία του αυτοφώρου.

Δείτε τον «διάλογο» στο Twitter:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης