Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνεχάρη τον Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνεχάρη τον Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία, ο κ. Πενς επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.

pens_09
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνεχάρη τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ,  για τη συμφωνία επίλυσης του ζητήματος του ονοματολογικού, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία, ο κ. Πενς επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.

«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τηλεφωνικά και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία επίλυσης του ζητήματος του ονοματολογικού με την πΓΔΜ.

«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συγχαίρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος του ονοματολογικού», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Πενς εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στα προσεχή βήματα που αφορούν την επιτυχημένη εφαρμογή και υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα συζήτησε και το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) προσέφερε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμφωνία και τη βιώσιμη και επιτυχημένη εφαρμογή της, και επαίνεσε την ηγεσία και το θάρρος του πρωθυπουργού Τσίπρα στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας, η οποία θα ενισχύσει την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής. Ο αντιπρόεδρος Πενς συζήτησε επίσης την επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης