Καβγάς Βασιλειάδη-βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Βουλή για τον Σαββίδη

Καβγάς Βασιλειάδη-βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Βουλή για τον Σαββίδη

«Οι δηλώσεις σας έγιναν απόφαση με τιμωρία του ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Ολυμπιακό» είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης - «Εμετικό το σχόλιό σας» η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού

Καβγάς Βασιλειάδη-βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Βουλή για τον Σαββίδη
Σε «καφενειακό δικαστήριο» κατά του αθηνοκεντρικού συστήματος και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και υπέρ του ΠΑΟΚ και του κ. Ιβαν Σαββίδη επιχείρησαν να μετατρέψουν την Βουλή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Αριστείδης Φωκάς (Ένωση Κεντρώων) κατά την συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε πως η πειθαρχική τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε όταν άρχισε να «παίρνει κεφάλι» στην βαθμολογία ενώ συνδύασε τις «άδικες διώξεις» του ΠΑΟΚ με την επενδυτική δραστηριότητα του προέδρου της.

«Δηλαδή αν κάνει κάτι έκνομο εμείς πρέπει να πετάμε αετό επειδή έχει κάνει επενδύσεις;» αντέδρασε ο  κ. Βασιλειάδης.

Πάντως, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε στους βουλευτές πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, τους συνέστησε να αποφεύγουν εμπρηστικά επιχειρήματα και προειδοποίησε πως «η δαμόκλειος σπάθη του
Κλείσιμο
Grexit στο ποδόσφαιρο επικρέμαται λόγω των ευθυνών των παραγόντων των ομάδων».

Επίσης, οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο φαίνεται πως προκαλούν και νέο πρόβλημα στην συγκατοίκηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστική η σφοδρή αντιπαράθεση του υφυπουργού Αθλητισμού με τον κ. Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ) όταν ο δεύτερος κατήγγειλε πως ο κ. Βασιλειάδης παρήγγειλε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που δεν ξεκίνησε λόγω τραυματισμού του προπονητή των Πειραιωτών.

«Προσέξτε κύριε υφυπουργέ. Μην κάνετε δηλώσεις γιατί οι δηλώσεις σας έγιναν απόφαση με τιμωρία του ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Ολυμπιακό» ανέφερε ο βουλευτής με τον υφυπουργό να αντιδρά λέγοντας «το σχόλιό σας είναι άθλιο και εμετικό. Τι είναι αυτά που λέτε; Αυτό που δήλωσα μετά τον αγώνα ήταν πως από έναν ανεγκέφαλο, έναν βλάκα ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Διαφωνείτε με αυτό; Εάν διαφωνείτε δώστε του βραβείο. Μήπως έπρεπε να του δώσουμε βραβείο ανδρείας. Υπάρχουν πειθαρχικά όργανα και δεν αποφασίζω εγώ ούτε και εσείς ευτυχώς».

«Καταφέρατε μέσα σε λίγες ημέρες να καταστήσετε τον ΠΑΟΚ υπεύθυνο της κακοδαιμονίας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης. «Τι είναι αυτό που καταδικάζει συνεχώς τις ομάδες της Μακεδονίας; Προσέξτε γιατί επί δικών σας ημερών οι ομάδες της Μακεδονίας βιώνουν τις χειρότερες ημέρες τους. Ταυτίζεστε κύριε υφυπουργέ με τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας των ομάδων της Μακεδονίας. Διχάζετε την Ελλάδα» κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με τον κ. Βασιλειάδη να απαντά: «είστε σε παραλήρημα. Αυτή την στιγμή έπρεπε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπεύθυνους και να απαιτούμε δεσμεύσεις. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς λόγω της συμπεριφοράς των πράξεων και των παραλήψεων των παραγόντων των ομάδων».

Εξίσου έντονη ήταν και η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Φωκά προς τον κ. Βασιλειάδη σχετικά με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε αρχικά πως η διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός έγινε με υπαιτιότητα της ομάδας του Πειραιά καθώς όπως είπε «έπεσε ένα χαρτάκι στον ώμο του προπονητή και μετά ο γιατρός του Ολυμπιακού πίεζε τα χείλη του προπονητή για να δείξουν ότι τραυματίστηκε εκεί» ενώ στην συνέχεια υπογράμμισε «όλα γίνονται γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στην βαθμολογία και γιατί ο Ιβάν Σαββίδης κάνει επενδύσεις».

«Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε διαιτητής» είπε από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «στην διαιτησία από όπου ξεκίναγε η σαπίλα του συστήματος έγιναν αλλαγές. Δεν φθάνουν και ευτυχώς μας άκουσε η ΟΥΕΦΑ και στέλνει 3 αρχιδιαιτητές. Πλέον δεν αρκούμαστε στις υποσχέσεις των παραγόντων των ομάδων. Θέλουμε δεσμεύσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα». Σχολιάζοντας δε τις αναφορές για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είπε «είπε κανείς ότι δεν έχει κάνει επενδύσεις ο κ. Σαββίδης; Τι μου λέτε όμως; Ότι αν κάνει κάτι έκνομο εμείς πρέπει να πετάμε αετό επειδή επένδυσε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης