Μητσοτάκης από Βοστώνη: Η Ελλάδα έχει πληρώσει το τίμημα των λαϊκίστικων κυβερνήσεων

Μητσοτάκης από Βοστώνη: Η Ελλάδα έχει πληρώσει το τίμημα των λαϊκίστικων κυβερνήσεων

Επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης και επιτίθενται ανηλεώς στους πολιτικούς τους αντιπάλους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - Είχε συνάντηση και στον Λευκό Οίκο με την ειδική σύμβουλο του Τραμπ, Φιόνα Χιλ

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ειδική σύμβουλο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ. Η συζήτηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιφερειακά γεωπολιτικά θέματα και τις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα διεξάγεται εν μέσω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στο εν εξελίξει περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Κατά την διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και να τονίσει τον ισχυρό περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας γεωπολιτικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. 

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάικ Λι, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, ενώ δεν παράλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Στο εν λόγω ζήτημα, ο γερουσιαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει ενότητα, αλλά και σαφές σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην ελληνική κοινότητα του Κολεγίου της Βοστώνης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ, τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη πειραματιστεί με λαϊκιστικές κυβερνήσεις και έχει πληρώσει το τίμημα. 

«Ήταν μια μεγάλη καταστροφή. Οι πολίτες στην Ελλάδα τουλάχιστον γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές υποσχέσεις δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματά μας. Γι' αυτό θα πάρω το ρίσκο να πω την αλήθεια. Αυτό είναι αναγκαίο για να είναι κανείς αποτελεσματικός μετά την εκλογή του. Εάν υπονομεύσεις την ατζέντα σου με υπερβολικές και ψευδείς υποσχέσεις, τότε δεν θα πετύχεις όταν ανέβεις στην εξουσία. Επιπλέον, νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα μπορούν να αντιληφθούν αν μία υπόσχεση είναι ψεύτικη» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει χάσει περίπου το 25% του ΑΕΠ της, πως οι κοινωνικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί και πως ένα μεγάλο κύμα νέων ανθρώπων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.«Περίπου 500 χιλιάδες άνθρωποι - κυρίως νέοι - έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα και αυτή είναι μάλλον η χειρότερη συνέπεια της κρίσης. Υπάρχει γενικευμένη καχυποψία προς την ελίτ, τους ακαδημαϊκούς και το πολιτικό σύστημα. Δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, δεν εμπιστευόμαστε τους γείτονες μας. Αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης είναι άκρως ανησυχητικό, γιατί για να πάει η χώρα μπροστά, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Και ένα από τα καθήκοντα μου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να μιλήσω γι' αυτόν τον κοινό στόχο και να πείσω όσο περισσότερους Έλληνες για το όραμα μου για την Ελλάδα του αύριο» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος σε τρεις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα - την οικονομία και την ανάπτυξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς και τη γεωπολιτική ασφάλεια και ευημερία, όπως σημείωσε -, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως πρέπει να επιτύχουμε διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, από την οποία να ωφελούνται όλοι οι πολίτες, να οικοδομηθούν εκείνοι οι θεσμοί που θα θωρακίζουν τη Δημοκρατία, καθώς και να διασφαλιστεί η ευημερία εντός ενός σύνθετου γεωπολιτικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 2017 «η οικονομία ξεκίνησε επιτέλους να αναπτύσσεται, αλλά αναπτύσσεται με μόλις 1,4% που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Για να ξεφύγουμε οριστικά από την κρίση, θα πρέπει να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξης του 4%. Και για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Θα το επιτύχουμε μέσα από ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους. Εξακολουθούμε να έχουμε ένα κράτος αναποτελεσματικό. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα, έχει αυξήσει τους φόρους και έχει χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα που συσσώρευσε, για την αναπαραγωγή του πελατειακού συστήματος» είπε παρουσιάζοντας στους φοιτητές το όραμά του για τη χώρα.

«Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική των επιδομάτων και να δώσουμε έμφαση στη δημιουργία ευκαιριών για όλους. Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, εγχώριες και ξένες, και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Το ποσοστό της ανεργίας συνεχίζει να βρίσκεται στο 20%, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν όλους εκείνους τους Έλληνες που έχουν φύγει από τη χώρα. Οι θέσεις εργασίας δε, που δημιουργήθηκαν, είναι προσωρινές και μερικής απασχόλησης» είπε προσθέτοντας πως χρειάζονται επενδύσεις ύψους 80 με 100 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 7 με 8 χρόνια. «Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση η οποία να είναι προσηλωμένη στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Χρειάζεται να μεταβούμε από μία κλειστή οικονομία σε μία ανοιχτή ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα εστιάζει πολύ περισσότερο στις εξαγωγές εμπορεύσιμων αγαθών και στην ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις που καλούμαστε να εφαρμόσουμε, είναι κατά βάση φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν ως στόχο να κάνουν το κράτος πιο αποτελεσματικό. Πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι χρειάζεται να αλλάξουμε, χρειάζεται να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, να αποκτήσουμε ένα λειτουργικό κράτος και να κάνουμε το άλμα προς την ψηφιακή επανάσταση» είπε ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην εφαρμογή των δύσκολων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα.Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για λαϊκισμό. «Όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, είτε οι δεξιοί είτε οι αριστεροί λαϊκιστές, συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο. Πάντα επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης και επιτίθενται ανηλεώς στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά παρατηρούνται στην Ελλάδα» είπε. 

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ακαδημαϊκό άσυλο υπάρχει για να εγγυάται την ελευθερία του λόγου μέσα στα πανεπιστήμια, όχι για να προστατεύει την εγκληματική δραστηριότητα, και επανέλαβε την πρόθεσή του για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Τούμπας, τονίζοντας πως «ένας ολιγάρχης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ενός ποδοσφαίρου με όπλο επειδή δεν του άρεσε η απόφαση του διαιτητή. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε άλλου είδους χώρες. Δεν μπορούμε να έχουμε μια ολόκληρη γειτονιά στην Αθήνα να κρατείται σε ομηρία από αναρχικούς, καθώς η αστυνομία δεν τολμάει να πάει. Πρέπει οι άνθρωποι να νιώσουν ξανά ασφαλείς. Η Ελλάδα ήταν μια πολύ ασφαλής χώρα, αλλά οι άνθρωποι σήμερα νιώθουν λιγότερο ασφαλείς. Ιδιαίτερα οι φτωχότεροι Έλληνες νιώθουν λιγότερο ασφαλείς».

Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές ευκαιρίες και προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να αντιμετωπίσει τις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής της. «Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ασταθή περιοχή. Είμαστε μια χώρα-μέλος του NATO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης. Αλλά η περιοχή μας έχει αλλάξει. Η Τουρκία έχει γίνει πολύ πιο επιθετική απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν. Και θα έφτανα στο σημείο να πω ότι η Τουρκία είναι πλέον μια μη προβλέψιμη, νευρική περιφερειακή δύναμη. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο αξιόπιστος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών σ' αυτό το μέρος του κόσμου. Και αυτό είναι κάτι που πάντα ενθαρρύνω τη Διασπορά μας να υποστηρίξει. Η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή δύναμη στα Βαλκάνια. Έχει στενούς δεσμούς με το Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγμή είναι αγαπητή και στον αραβικό κόσμο» σημείωσε. 

Στη χώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πρέπει ακόμα να αλλάξουμε, αλλά ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια. Εξακολουθούν να υπάρχουν, όμως, πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν και ελπίζω, αυτή είναι η προσωπική μου φιλοδοξία, ότι θα έχω το προνόμιο - σε κάποιο σημείο μετά τις επόμενες εκλογές - να οδηγήσω την Ελλάδα σε αυτό που θεωρώ ότι είναι ένα φωτεινό και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχω μεγάλη πίστη στον ελληνικό λαό. Εάν κοιτάξουμε την ιστορία, θα συνειδητοποιήσουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κυκλικό μοτίβο εθνικών καταστροφών που ακολουθούνταν πάντα από περιόδους έντονης ανάπτυξης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των φοιτητών, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θέλει να δώσει στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

xristof.....

Δεν τα περνανε και αυτη η βρ@μ@αριστερη (κανα δωρακι εννοω). Να τους ειχαν κανει κανα δωρακι,κανα τηλ. κεντρο. Να τους ειχαν και αυτους στο xε....

Άδωνις

Κούλη, πως πήγε η μεταφύτευση μαλλιών στη Βοστώνη ; Βλέπω πύκνωσε λίγο το μέτωπο. Τι θα γίνει όμως με το μέτωπο κατά του Σύριζα ;

Koύλns Kαρπαζούλns

@12:49: Προχωράει κανονικά, μπουμπούκο μου. Τώρα ψάχνω εταιρία για να το βάψω όπως εσύ γυαλιστερό και μαύρο!

Koύλnnnnnnn... τα ερκovτiσιov να εivαι SIEMENS

@21:13: Αν νομίζεις, αγαπητέ, από το νόημα των σχολίων μου ότι είμαι συριζαίος, τότε πρέπει να σου αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου. Πρώην ΝΔ είμαι και νυν Χ.Α. από την στιγμή που ο "λαλήτης ροδότης" Σαμαράς όχι μόνο γύρισε στο κόμμα αλλά τον κάνανε και πρόεδρο. Δεν μου αρέσει να γλείφω εκεί που φτύνω -εσύ μπορεί να το κάνεις, όπως και ο μπουμπούκος που τσίριζε κλέφτες και τεώνεςαπα την ΝΔ (και το κλεφτοπασοκ), κορόιδευε και χλεύαζε τον Πάκη και τον Κούλη κι εσείς 10 μέρες αργότερα όχι μόνο τον δεχτήκατε αλλά τον κάνατε και υπουργό. Όσο για τον Μητσοτάκη, αν δεν έφερε αυτό το όνομα τώρα θα πουλούσε τυρόπιτες. Κι εννοείται, ότι δεν μπορώ να ξεχάσω σε πόσα σκάνδαλα είναι χωμένοι οι Μητσοτάκηδες και πρωτίστως της SIEMENS που -σύμφωνα με τα επίσημα χαρτιά, ζημίωσε με 2.000.000.000 ευρώ την Ελλάδα! Ξεχνάς με ποιους ήταν κολλητός ο Χριστοφοράκος, ξεχνάς ποια τον φυγάδευσε και σε πόσες φωτογραφίες είναι αγκαλιά και χαριεντίζεται με την -συμμαθήτρια, Ντόρα, τον επίτιμο και τον Κούλη; Όχι, δεν είναι photoshop!!! Και το κυριότερο, η ΝΔ χρωστάει 215.000.000 ευρώ... από την στιγμή που δεν μπορεί να κουμαντάρει το σπίτι της εγώ δεν της δίνω την ψήφο μου να κουμαντάρει την Ελλάδα! ΥΓ: Ο Κούλης αν βγει πρωθυπουργός θα στείλει στον ανακριτή για καφέ τον Μπαλτάκο για το γvωστό videο?

Αγ. Πα.

Πες τα χρυσόστομεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!

Aμπεμπελελέκoυα

Υπομovή εσείς οι γαλάzιοι μιzαδόροι. Τώρα μας σώζουν οι μαδούρoι, σε κάνα χρόνο θα μας σώσετε εσείς, ξανά! Έρχεται ο Κούλης που είναι η λύση δια πάσαν vόσoν και πάσαν μαλακiαv; (Mατθαίoς Δ 23, Θ 35 και Ι 1)!

pos alazoyn i kairi. Ola gia tin karekla

εχεις δικιο προεδρε οτι η ελλαδα πληρωνη το τιμημα των λαικιστικων κυβερνησεων. Γιατι και καποτε προεδρε το 2011 δεν το ειχε πει και ο αδωνης για σενα . πως ειχε πει προεδρε?"Ζουμε στην εποχη του ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ο οποιος δεν ξερεις απο που θα σου ερθει. Χθες (ειχε πει το 2011) ασ πουμε πηρε τη μορφη ενος ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ ΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ." Καθως επισης προεδρε ειχε πει οτι εισαι ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΣ ΓΟΝΟΣ και μπορει να εχεις πολλες ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ Επειδη ανεικης στην κατηγορια εκεινων που δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

diiphovos

ελατε παπαγαλακια του συριζα, αρθρο του ΠΘ για Κυριακο...να παρουν φωτια τα πληκτρολογια, με δεκα διαφορετικα ονοματα ο καθενας...θα γραψετε για τη Ζημενς, την Νοβαρτις, τα γουρλωμενα ματια, ισως και τους εξωγηινους....απλώς να ξερετε οτι φαινεστε απο χιλιομετρα οτι ειστε ψευτικοι ανθρωποι, με ψευτικα ονοματα, που στηριζουν ενα ψευτικο συστημα μιας ψευτοπροοδευτικής κυβερνησης ανικανων καταστροφικών...

Η ΝΕςΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχει όλα τα χαρακτηριστικά που περιγραφει ο αρχηγος της. Μονο που όταν ειναι στην κθβερνηση δεν κάνει τιποτε για να τα καταπολεμηση. Περιμενει να ειναι στην αντιπολιτευση για να υποσχεθει για μια ακομα φορα ότι ΘΑ τα εφαρμοσει ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ελθει στην εξουσια παλι. Βαρεθηκαμε τα ψεμματα . Ας μεινει ανεργος.

ουστ πολιτικαντηδες

πηγε να παρει το χρισμα ο γουρλοματης ,ειναι σημαντικο ομως να περασει και απο τους οβραιους ,αυτοι θα τον ξεματιασουν..

ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΧΑΟΣ

ο Σαββίδης δίνει ψωμί σε πάνω από 4.000 οικογένειες στη Μακεδονία και στη Θράκη, Κούλη πρόσεχε γιατί θα φας πίσσα ψηφοδέλτια στις εκλογές, από τότε που το αφεντικό σου η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έχασε τη Σουρωτή και την πήρε ο Σαββίδης, βοά η Θεσσαλονίκη ότι τον έχουν στοχοποιήσει, μη τυχόν κλείσει τις επιχειρήσεις ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, γκέγκε ρε ζιμενάκια ?

Σταθερο φορολογικο με 80% φορο για σας βεβαιως..

(Σταθερο φορολογικο καθεστως ).Οποιος λεει αυτο και δεν τρωει σφαλιαρες παει να πει οτι μιλαει σε ευνουχισμενα προβατα . Σταθερο φορολογικο καθεστως με 45% φορο εισοδηματος ,συν 10% φορο αλληλεγγυης ,συν 2% ΕΝΦΙΑ , συν 25% ΦΠΑ στα ρεστα ,συν ενα ευτω το λιτρο φορο στην βενζινη , συν ,συν,συν...ενω αυτοι τα λεφτα στα παρανταις πειπερς! Αχαχαχαχουχαχα! Καλα σας κανουν οι συμμοριες του μεγαλου ριφιφι των δανεικων και των διορισμων παθητικοι ραγιαδες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylsynt0

Μείζον πολιτικό γεγονός ο όγκος του συλλαλητηρίου - Ούτε τα όσα λέει η αστυνομία για τον αριθμό των διαδηλωτών ούτε η προσπάθεια στιγματισμού μπορούν να το ακυρώσουν - Οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για οξύτατη πολιτική πόλωση

72