Μητσοτάκης από τη Χίο: Τα νησιά δεν είναι πάρκινγκ ψυχών

Μητσοτάκης από τη Χίο: Τα νησιά δεν είναι πάρκινγκ ψυχών

«Δεν ξεχνάμε τη φράση του κ. Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε

«Τα νησιά δεν είναι πάρκινγκ ψυχών», δήλωσε από τη Χίο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε ημερίδα της του κόμματος στο νησί του Αιγαίου. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν το μείζον ζήτημα του προσφυγικού
, το οποίο απασχολεί ολόκληρη τη χώρα, κυρίως όμως τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, τα οποία χρησιμοποιούνται ως «γέφυρες» των προσφυγικών ρευμάτων προς την Ευρώπη.

Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη για τη δύναμη της FRONTEX που επιχειρεί στο θαλάσσιο δίαυλο με την Τουρκία και η οποία απαρτίζεται από δύο σκάφη,  ένα ρουμάνικο και ένα φιλανδικό. Ο επικεφαλής της τοπικής λιμενικής αρχής, περιέγραψε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περιστατικό διάσωσης 110 προσφύγων  που επέβαιναν σε δύο σωστικές λέμβους. Αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να επιβιβαστεί σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και να συνομιλήσει με γυναίκες και άντρες του πληρώματος, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ στο πρόσωπό σας, τα στελέχη σας, τους άντρες και τις γυναίκες του λιμενικού σώματος για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε τη διαρκή αυτή κρίση. Λειτουργείτε με επαγγελματισμό, αλλά παράλληλα και με ευαισθησία και γι’ αυτό σας είμαστε όλοι ευγνώμονες. Η προσφορά σας αναγνωρίζεται ήδη όχι μόνο από την ελληνική κοινωνία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.  Το τελευταίο διάστημα άλλωστε καταγράφεται και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και χαίρομαι πολύ για τη διαβεβαίωσή σας ότι η συνεργασία με την FRONTEX είναι αποτελεσματική. Γιατί ούτε πρέπει, ούτε μπορούμε, ούτε αντέχουμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος αυτούς του προβλήματος.  Και αυτό είναι κάτι που το επαναλαμβάνω διαρκώς στις επαφές μου στην Ευρώπη. Θυμίζω πάντα στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στην πλατεία Φρουρίου στο Κάστρο και  συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, ενώ, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Χίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, και την Αντιπεριφέρεια του νησιού. Η ομιλία στην ημερίδα


Κατά την ομιλία του στην ημερίδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα στους νησιώτες και τις τοπικές αρχές, στο Λιμενικό καθώς και στις «σοβαρές ΜΚΟ» λέγοντας ότι «βοήθησαν την κεντρική Πολιτεία να διαχειριστεί το πρόβλημα», ωστόσο πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο για τη διαχείρισης αυτής της κρίσης» και άσκησε κριτική για «πολιτική ανοιχτών συνόρων» που «κατάντησαν την Ελλάδα κέντρο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη». «Δεν ξεχνάμε τη φράση του κ. Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι οι ροές σταμάτησαν όταν έκλεισαν τα βόρεια σύνορα και εφαρμόστηκε στην πράξη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στα νησιά δεν βελτιώθηκε και υπογράμμισε ότι «η συμφωνία ως προς τον δεύτερο κεντρικό της πυλώνα που είναι οι επιστροφές στην Τουρκία όσων δεν απολαμβάνουν διεθνούς προστασίας, δεν λειτούργησε».

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθούμε τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο «πάρκινγκ» ψυχών. Με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο είχα την ευκαιρία να το πω και στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από δύο μέρες, όταν μίλησα σε ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «όσο και αν στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής είναι ο απόλυτος σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου - ο οποίος θέλω να το ξεκαθαρίσω είναι αδιαπραγμάτευτος και απορρέει όχι μόνο από διεθνείς συμφωνίες, αλλά από τον ίδιο τον δικό μας τον αξιακό κώδικα - άλλο τόσο αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Της δικής σας ασφάλειας».Αναφερόμενος στα ζητήματα ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε εκ νέου ότι «η πολιτική ασφάλειας και εφαρμογής νόμου και τάξης δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι η σωστή πολιτική».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται «επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης ασύλου», ώστε «αυτά τα αιτήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός 6 εβδομάδων. Και από την στιγμή που ένα αίτημα θα απορρίπτεται σε πρώτο βαθμό, θα πρέπει αυτός του οποίου το αίτημα έχει απορριφθεί, να πηγαίνει σε ένα κλειστό κέντρο φιλοξενίας» επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει συγκεκριμένη ιδεολογική αντίδραση στην ύπαρξη κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι όσο δεν προωθούνται μέτρα επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών «τόσο νομοτελειακά θα αυξάνει ο αριθμός στα νησιά. Όσο καθυστερούν οι αιτήσεις ασύλου, τόσο θα μειώνεται ο αριθμός αυτών που θα παίρνουν άσυλο και θα έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια ελεύθερα να μπορούν να μετακινηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διαχείριση του προσφυγικού σε συνδυασμό με μια «αυστηρή οριοθέτηση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», κάνοντας λόγο για «πιστοποιημένο Μητρώο όλων των ΜΚΟ και ξεκάθαρος έλεγχος της δράσης του στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδίου πολιτικής για το προσφυγικό -μεταναστευτικό έτσι ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς ο καθένας τι κάνει, που το κάνει και πως πρέπει να κινείται».

Τρίτο πυλώνα της πολιτικής του ο κ. Μητσοτάκης όρισε την «προστασία των συνόρων και των θαλασσίων ορίων της χώρας.  Σύνορα υπάρχουν στην ξηρά, σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα». Ακολούθως ως τέταρτο πυλώνα ο κ. Μητσοτάκης έθεσε «τη διαμόρφωση μιας σωστής και συγκροτημένης ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανομής βαρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνοντας ότι «πρώτη δειλή απόδειξη» προς σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι τα προγράμματα μετεγκατάστασης τα οποία ωστόσο χαρακτήρισε «ημιτελή»  και άσκησε κριτική στις χώρες του λεγόμενου Βίζενγκραντ της κεντρικής Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα μίλησε για «επαναξιολόγηση του κανονισμού του Δουβλίνου ο οποίος έχει εξαντλήσει ξεπεράσει πια τη χρησιμότητά του» καθώς «η εφαρμογή του βάζει σε κίνδυνο σήμερα που μιλάμε να σταλούν πίσω στην Ελλάδα άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν παράνομα στην Ευρώπη και εντοπίζονται σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Σε ότι αφορά τον πέμπτο πυλώνα της πολιτικής της ΝΔ πρόκειται για «τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των νησιών που έχουν σήμερα υποστεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση από αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια» με μέτρα όπως ο μειωμένος ΦΠΑ και η εκπόνηση ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού και μέσω του επενδυτικού νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Γιάννης Γ

Ωχ το μάτι μου. ...... Κυριάκο μου τι ειναι αυτά που είπες στην Χίο?. Προαλείφεσαι όπως δείχνει η κατάσταση να εισαι ο επόμενος Πρωθυπουργός. ........ Και ακόμα δεν έχεις μάθει ότι η θάλασσα ΔΕΝ έχει σύνορα. ...... Εχει χωρικά ύδατα, και ΑΟΖ, ζώνες αλιείας των εκεί παράκτιων κρατών ειδικά στους ωκεανούς. Και όπου τα χωρικά υδατα δυο χωρών είναι λιγότερα των 6 ναυτικών μιλίων λέγεται μέσο όριο συνορευουσών χωρικών υδάτων...... Σύνορα υπάρχουν μόνο στην στεριά, σε ποτάμια, σε κλειστές λίμνες. Πουθενά σε ολον τον πλανήτη γη δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.

Q

Τα νησια δεν ειναι παρκινγ ψυχων, αλλα 30 χρονια τωρα φροντισατε να κανετε ετσι τα αστικα κεντρα! Σας πηρε ο πονος για τα νησια, τα οποια σημειωτεον βαλανε μονα τους το κεφαλι στον ντορβα, αλλα για την Αθηνα και αλλα αστικα κεντρα που τα μετατρεψατε σε γκετο, ουτε που νοιαζεστε. Αν μη τι αλλο οι νησιωτες δεν εχουν καμια δικαιολογια για την ψηφο τους προς τους φασιστερους. Βλεπανε επι δεκαετιες την μετατροπη της Αθηνας σε γκετο και ηθελημενα επιδιωξανε και την δικη τους γκετοποιηση. Αξιοι της μοιρας τους! Με την κατασταση στα αστικα κεντρα τι θα κανεις? Θα συνεχισεις την ιδια γραμμη, στελνοντας οτι λαθροεισβολεα βρισκεις στην Ομονοια, για να χουν να χαιρονται οι Συριζονησιωτες νεες φουρνιες με γεματα πορτοφολια? Να υποκλεψεις την ψηφο των χωρικων και ασε τους πρωτευουσιανους να πνιγουν? Σε τι ακριβως θες να μας πεις οτι εισαι καλυτερος απο τους απλυτους του ΣΥΡΙΖΑ?

Κκεμλ-μλκκε

Που πάτε με τον κουλη ρε????

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

Ο Κούλης γιατί ντρέπεται να το πει λαθρομεταναστευτικό!!;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Έχω μια απορία. Γιατί ο Μητσοτάκης γυρνάει και περιοδεύει όλη την χώρα, αλλά πάει και στο εξωτερικό και παρουσιάζει προγράμματα διάσωσης της χώρας?? Έχουμε μήπως εκλογές τον άλλο μήνα και δεν το ξέρω. Είναι τόσο σίγουρος, ότι θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και παρουσιάζει πριογράμματα στους ευρωπαίους, για να σώσει την χώρα, που το κόμμα του μαζί με αυτό του ΠΑΣΟΚ, εξαθλίωσαν την χώρα και τους πολίτες της?? Ας το πάρτει απόφαση, πρωθυπουργός στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει, σε άλλον πλανήτη ίσως τα καταφέρει.

To φθινόπωρο

Εκλογές το φθινόπωρο θα γίνουν φίλε. Ο Τσίπρας δεν είναι τρελός να πάει το 2019, όταν θα έχει κόψει 20% συντάξεις και το αφορολόγητο. Θα έρθει το φθινόπωρο και θα πει "έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνιο, η χώρα γυρίζει σελίδα, έφερα την ανάπτυξη, η χώρα έχει ανάγκη μια κυβέρνηση με νωπή εντολή για να καταρτίσει τον πρώτο μη μνημονιακό προυπολογισμό". Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσει τη ζημιά και θα αρχίσει να φθείρει το Μητσοτάκη που το 2019 θα πρέπει να κόψει αυτά που ψήφισε ο Τσίπρας. Μετά ο Τσίπρας ελπίζει ότι θα επανέρθει. Το ξέρει και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης.

@Γιαννης Μαγγος

Για τον ίδιο λογο που γυρνάει το σούργελο ο Τσιεπρας που εξαθλίωσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την χωρα μεσα σε μόλις 2,5 χρονια. Οτι κατάφεραν οοοολοι οι άλλοι σε 50 χρονια τα ιδια και πολυ πολυ χειρότερα εκανε το σούργελο σε μολις 2,5. Πρέπει να εισαι τελείως στοκος για να μην το βλέπεις.

SIAP4

Ποια hot-spots; Να τους πάρεις άμα θες τόσο πολύ σπίτι σου, άχρηστε!

Σχολιαστής

Στην ομιλία, δεν άκουσα τη λέξη ΑΠΟΤΡΟΠΗ κύριε Μητσοτάκη. Εάν νομίζεις ότι με γενικόλογες παρατηρήσεις και σχόλια θα σταματήσεις τους λάθρο να εισβάλουν στη Χώρα είσαι βαθειά νυχτωμένος. Το συμπέρασμα είναι, άλλωστε το έχουμε αντιληφθεί πρό πολλού απλά μας το επιβεβαίωσες, ότι δηλαδή, στο μεταναστευτικό θα έχεις την ίδια πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη διαφορά θα είναι στον τρόπο διαχείρησης της κατάστασης, αφού όμως οι (λαθρο)μετανάστες θα έχουν εισέλθει στην Ελλάδα ανενόχλητοι. Με συγχωρείς αλλά δεν θα πάρουμε.

Εισαι βλάκας, η ψεύτης.

Για ξαναδιάβασε την ομιλία του απόφοιτες του δημοτικού.

Προς ηλίθιο δήθεν "δεξιό"

Εάν νομίζεις, ότι θα ξεκουμπιστεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ απο ανεγκέφαλους-αγράμματους ψηφοφόρους όπως εσύ, μάλλον κοιμάσαι όρθιος.

Απλή μετάφραση

Τι λέει με 2 λόγια ο Κυριάκος: 1) Θα αποσυμφορήσει τα νησιά, γεμίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα. Να σημειωθεί εδώ, πως οι Τούρκοι, όσους παίρνεις από τα νησιά, δεν τους αναγνωρίζουν πια. Θα πρέπει ή να γίνει νέα συμφωνία ή απλά να αποδεχθούμε πως θα τους κρατάμε και επίσημα όλους εμεις, 2) ρύθμιση ΜΚΟ. Αυτό είναι συμβατό με τις παλιές του δηλώσεις πως θέλει καλύτερες συνθήκες για τους καημένους τους λαθρομετανάστες. Βέβαια, όταν οι συνθήκες γίνουν καλύτερες, γιατί να μην έρθουν και τα άλλα 3 εκατομμύρια που περιμένουν στην Τουρκία; , 3) Προστασία των συνόρων. Τι θα κάνεις Κυριάκο όταν θα έρθει η βάρκα, με τους παράτυπους μετανάστες, όπως τους λες; θα τη βυθίσεις; Θα τη γυρίσεις πίσω στην Τουρκία (λες και οι Τούρκοι θα τους δεχτούν); Όχι. Άρα στην πράξη, απλά θα πάμε πάλι στο σημείο 1, δηλαδή θα τους ρίξεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, 4) Επαναξιολόγηση του Δουβλίνου. Ωραία και εγώ σου λέω, πως επειδή τους βορειοευρωπαίους που είναι και πλειοψηφία δεν τους συμφέρει, σου λένε "όχι". Tι κάνεις πάλι Κυριάκο; Μένει πάλι το σημείο 1, δηλαδή διασπορά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Και τέλος, ερώτηση κρίσης. Τι από όλα αυτά δε λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Και ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζητάει αλλαγή Δουβλίνου; Ναι. Και οι Ευρωπαίοι κάνουν τον κουφό και λένε "περίμενε". Άρα ποια η διαφορά με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους στοιβάζει στα νησιά , ενώ εσύ στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για να μην πω, πως όταν εσύ τους προσφέρεις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, πιθανότατα θα ΑΥΞΗΘΟΥΝ οι ροές, γιατί ο άλλος θα σκέφτεται "γιατί να κάτσω άλλο στην Τουρκία, αφού απέναντι ο κύριος Κυριάκος αξιοποιεί στο έπακρο τα κονδύλια και έχει κάνει καταπληκτικά χοτ σποτ";

Χ

Το κλειδί είναι το σημείο 3.Δηλαδή φύλαξη συνόρων γιατί υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και όλα τα κράτη τα φυλάσσουν εκτός από την Ελλάδα του νταουλιερη που λέει ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα.Αυτό γίνονταν μέχρι το 2015 και οι ροές ήταν ελάχιστες γιατί το λιμενικό έκοβε το δρόμο στις βάρκες και τις γυρνούσε πίσω.Ο μόνος τρόπος για να έρθουν ήταν να σκίσουν τις βάρκες οπότε γίνονταν διάσωση πλέον γιατί ασφαλώς και δεν θα πνίξουμε κανέναν και αυτό το παραμύθι να τελειώνει.Η αποτροπή είναι η λύση γιατί αν κάποιος ξέρει ότι μόνο αν σκίσει τη βάρκα και γίνει διάσωση θα περάσει στη Ελλάδα δύσκολα θα το κάνει.Αν ξέρει ότι θα μπεί στη βάρκα και σε δέκα λεπτά θα κατέβει ατσαλακωτος στη Ελλάδα θα έρθει.

Και 'συ το 'χαψες επειδή το 'πε.

BRAVO !! Συνέχισε έτσι να χάπτεις ότι σου λένε ......

Τα νησιά δεν είναι πάρκινγκ ψυχών,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑ.

Μύρισε εκλογές ο Κυριάκος!

Νωρίς τα θυμήθηκες, προεκλογικά! Σε πίστεψα! 1/6/2016: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ελληνικό πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης."Οι συνθήκες, δυστυχώς, εδώ πέρα είναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Οι δήμαρχοι της περιοχής, εδώ και πολλούς μήνες έχουν, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε ένα αποδεκτό χώρο φιλοξενίας". 4/2/2017 Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μόρια: "Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε διαλυμένες σκηνές, μέσα στις λάσπες - και σήμερα είναι και μια μέρα με καλό καιρό. Όλοι είδαμε τι έγινε πριν από κάποιες εβδομάδες με τον χιονιά. Και φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζαμε και τα γνώριζε η Κυβέρνηση." Κικίλιας 14/9/2016: "Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες", προσέθεσε χαρακτηριστικά.Τέλος, επισήμανε πως η ΝΔ κατανοεί την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, κατέστησε, ωστόσο σαφές πως οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό. 21/10/2017: "Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ο νοών νοείτω", επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μητσοτάκης στο χοτ σποτ Ελαιώνα 27/2/2016 Δυστυχώς η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την ενίσχυση και των ανοικτών και των κλειστών δομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον πολύ μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας.Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσέθεσε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και πως το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4503458

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - Έκανε λόγο για ανιστόρητες και επικίνδυνες παραχωρήσεις, αναφερόμενη στα θέματα της εθνικότητας και της γλώσσας που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών

kotziaslavrof

Η Αθήνα απαντά  για τις απελάσεις: Η Ρωσία γνώριζε τι έπρατταν οι άνθρωποί της - «Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - «Ανυπόστατοι» και «ανάξιοι σχολιασμού» οι ισχυρισμοί για πιέσεις τρίτων

7
4183484

Στην κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Καράογλου έκαναν λόγο για πρωτοφανή απόφαση απόλυσης προέδρου συλλόγου εργαζομένων και υπαλλήλων με εντολή υπουργού

2
mitsotakis_main01

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε πίσω του τα γένια τριών ημερών με τα οποία τον κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός - Η αγκαλιά με τον Μεϊμαράκη και το «στρίμωγμα» στον Καραμανλή

6
aygenakis

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μια χώρα πληγωμένη διότι τα πάντα μπορούν να θυσιαστούν για μικρές πολιτικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει οξύνει όλα τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα

6