Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Θάνου

Νέα Δημοκρατία: Αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής  - Ανδρέας Λοβέρδος: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής - Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αδιαφορούν εντελώς για τη διάκριση των εξουσιών - Μαξίμου σε ΝΔ: Κάνατε τα ίδια με Αθανασίου και Πικραμμένο 

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Μια κίνηση που πραγματοποιείται μόλις δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση της, από την ηγεσία του Αρείου Πάγου
λόγω συνταξιοδότησης.

Νέα Δημοκρατία: Αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής  

«Για αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Στην ίδια αιχμηρή ανακοίνωση σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:  

«Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.  

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε.   Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια». 

Από την Νέα Δημοκρατία με δηκτικό τρόπο σχολιάζει την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο και ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο ΠτΑΠ πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της…» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ανδρέας  Λοβέρδος: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής

Σφοδρή κριτική και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος.  Διορισμός Β.Θάνου στο γραφείο του Π/Θ: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής», έγραψε.

Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αδιαφορούν εντελώς για τη διάκριση των εξουσιών
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Γιώργος Καμίνης: Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι, αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη

«Η τοποθέτηση της κας Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο είναι εσφαλμένη. Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι ,αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση τους. 

Ο κ. Σεβαστίδης, αναφερόμενος και στις επιθέσεις Πολάκη και Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς λειτουργούς είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν εσωτερικό εχθρό που εμποδίζει τη φιλολαϊκή της πολιτική και αυτός ο εχθρός είναι η δικαιοσύνη. Γίνεται - πρόσθεσε - προσπάθεια να φανεί ότι η δικαιοσύνη εμποδίζει τη φιλολαϊκή διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής.

Μαξίμου: Επίθεση σε ΝΔ και Κυριάκο - Κάνατε κι' εσείς τα ίδια 


Σε προσπάθεια να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, προχώρησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη σχετική ανακοίνωση, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και κάνει λόγο για ένα ανόητο επιχείρημα στο αφήγημά τους περί δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ενώ καταλογίζουν «θράσος» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν με ακόμα ένα ανόητο επιχείρημα το αφήγημά τους περί δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ψεύδονται, χυδαιολογούν και σπιλώνουν υπολήψεις», αναφέρει, συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Τελευταία αφορμή αποτέλεσε η ανάληψη καθηκόντων της ε.τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου αμισθί ως προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, μετά τη συνταξιοδότησή της», σημειώνει και παραθέτει μια σειρά περιπτώσεων όπου συνταξιούχοι δικαστικοί διατέλεσαν σύμβουλοι πρωθυπουργών.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει: 

«Επειδή ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΝΔ, είτε έχει κοντή μνήμη είτε όψιμα μπήκε στην πολιτική, υπενθυμίζουμε, ότι η ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν:

- Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

- Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ! Σήμερα δε, ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.

Σε αυτούς προστίθενται δεκάδες ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν διατελέσει υπουργοί, νομικοί σύμβουλοι σε υπουργεία και έχουν υπηρετήσει στα νομικά γραφεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο γραφείο Πρωθυπουργού και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Απαιτεί λοιπόν τουλάχιστον θράσος από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εγκαλεί την κυβέρνηση για την ανάληψη καθηκόντων από την πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά τη συνταξιοδότησή της, αλλά και σαφή προσβολή προς τα πρόσωπα των δικαστικών λειτουργών που αποφασίζουν κατόπιν της λήξης της θητείας τους να εισφέρουν τις νομικές τους γνώσεις από θέσεις που εκείνοι επιλέγουν».


ΣΧΟΛΙΑ (151)

AntiTro

Καλά, τι βλακείες γράφετε πως "τα ίδια έκαναν κι οι προηγούμενοι"; Γι αυτό το λόγο δεν τους έστειλε ο λαός στην αντιπολίτευση; Γι αυτό δεν ψήφισε τους συριζαιους, για να μην κάνουν τα ίδια; Βρείτε άλλο επιχείρημα λοιπόν, αυτό δεν περνάει.

SPARTA.

Ετσι την θελει η κυβερνηση την Δικαιοσυνη, υπαλληλο της εστω και αμισθο.Το οτι ξεπουληθηκε η Θανου στον Τσιπρα δεν σημαινει οτι θα πουληθουν ολοι οι Ελληνες δικαστες.

Ερωτων

Αμισθος μπορω να δουλεψω εγω πουθενα;

Λαμόγια διαχειριστές

είστε κλώνοι του Τραμπ γι' αυτό κι αυτή η είδηση σας αφορά και σας ενδιαφέρει 100% http://www.gazzetta.gr/plus/article/1108746/ekanan-minysi-ston-tramp-epeidi-mplokare-hristes-toy-twitter

Γ

καρμπον ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.....ΚΑΙ Η ΝΔ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ εμμισθο, ΒΟΛΕΥΤΗ μαλιστα....... ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Κ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ....καθε κυβερνηση πριν πεσει πιανει Δικαιοσυνη, για να εχει καλλυμενα νωτα

Απορώ οι στρατηγοί τι περιμένουν;

Ποσό ακόμα θα δεχτούν Έλληνες πολίτες και ΕΔ αυτα τα ρεμάλια της ψεύτο αριςτερας; επιτέλους κάποιος ήρωας να τελειώσει αυτή την φάρσα του απατεονα Αλέξη. Αρκετά πια το τσίρκο του προδότη.

Αντι-λαμογιο

Αυτη η γραια ,πρεπει ναχει περασει τη μιση ζωη της στα κομμωτηρια!

&&&

θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να βλεπαμε το ποθεν εσχες της και να ψαχνανε το διαμερισμα της! ντουλαπες με εκατομυρια.

-

ξανθια γρια δικα$$τικος εμπλεξε με αναρχικους στοκους! αυτο και αν ειναι ειδηση.

ΝΙΚΟΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ! ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝ! Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias_arthrooo

Ο υπουργός Εξωτερικών αρχίζει να θυμίζει... Βαρουφάκη του 2015 - Γιατί κλήθηκε επειγόντως στο Μαξίμου - Δυσαρέσκεια Τσίπρα για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ και τη ζημιά στις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα - Καμία αντίδραση της κυβέρνησης για τις καταγγελίες των Σκοπίων για δήθεν εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών

tsakalwtos_arthroo

Οι βουλευτές φοβούνται τις αντιδράσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες για τις περικοπές των συντάξεων και τραβάνε από το μανίκι τον Τσακαλώτο για παροχές και αντίμετρα - Εκείνος τους δείχνει το παγόβουνο Μέρκελ το φθινόπωρο - Τι (θα πουν ότι) δίνουν και τι θα πάρουν από συνταξιούχους και μισθωτούς

avramopoulos

Ο επίτροπος για τη Μετανάστευση σε συνέντευξή του στην ιταλική La Republica σχολιάζει την τακτική της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να μπλοκάρει πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες, για να πετύχει την κατανομή τους σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

4283248

Έκανε λόγο για «μέθοδο Χότζα» από την κυβέρνηση στο θέμα των συντάξεων - Επεσήμανε με τη συμφωνία των Πρεσπών κατόρθωσαν να διασφαλίσουν τον πυρήνα του αλυτρωτισμού - Τι δήλωσε για την υποψηφιότητά της στην Α' Θεσσαλονίκης

16