Πρόκληση Τσίπρα: Γεράματα αξιοπρέπειας με σύνταξη 384 ευρώ!

Πρόκληση Τσίπρα: Γεράματα αξιοπρέπειας με σύνταξη 384 ευρώ!

Μιλούσε για... θριάμβους αλλά δεν χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά κάναμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» είπε ο πρωθυπουργός

Παρουσιάζοντας το άσπρο-μαύρο ο Αλέξης Τσίπρας
έδωσε γραμμή στους βουλευτές του κόμματός του ότι θα πρέπει να επιχειρηματολογούν πως με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου
τα πράγματα... βελτιώνονται για 9 στους 10 Έλληνες.

«Είχα δώσει μια υπόσχεση» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε: «Οτι ο συνδυασμός ασφαλιστικού-φορολογικού για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών θα είναι θετικός. Και η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας ενώ διαβεβαίωσε ότι «πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις και επιπλέον εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας με την εθνική σύνταξη».
 
Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε συντάξεις 384 ευρώ για 9 στους 10 αγρότες και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι με αυτές τις συντάξεις-φιλοδωρήματα οι Έλληνες εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας!

«Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη να προστατεύσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στηναρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά την απεργία των δημοσιογράφων η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μεταδίδεται από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Alpha, Ant1, Σκάι και Star, όχι όμως από την κρατική ΕΡΤ.

«Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για τις συντάξεις αυτοί που έκαναν οριζόντια περικοπή συντάξεων κάθε φορά που το ασφαλιστικό ήταν στο κόκκινο. Παλέψαμε σκληρά, αγνοήσαμε τις σειρήνες της υποταγής και της καταστροφής και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας».

«Η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την προσπάθειά μας, με τα λάθη μας, να κάνουμε τομές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ στις κύριες συντάξεις ξαναφέρνουμε στις ράγες το ασφαλιστικό.

«Προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που πέρνουν σύνταξη -αθροιστικά με την επικουρική- μέχρι 1300 ευρώ» σημείωσε.

«Αυτό το καταφέραμε γιατί είχαμε στρατηγική στόχευση να μοιράσουμε δίκαια το βάρος στα υψηλά εισοδήματα και να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» είπε ο κ. Τσίπρας

«Χωρίς αυτή την παρέμβαση το ασφαλιστικό σύστημα θα κατέρρεε» είπε ο πρωθυπουργός για το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου ισχυριζόμενος ότι χωρίς την «μεταρρύθμιση» που έρχεται άρον-άρον προς ψήφιση «σε λίγα χρόνια θα βρισκόμασταν στο φάσμα να μην μπορούμε να δώσουμε καν σύνταξη».

«Όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά κάναμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη και για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου και την αύξηση των ετών υποχρεωτικής ασφάλισης ο κ. Τσίπρας είχε να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έδωσε κίνητρα για την παραμονή στην εργασία».

Τσίπρας: Ακούσαμε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου
«Ακούσαμε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου τον Γενάρη και τον Φλεβάρη και αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που το έκανε αυτό.Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε δύο φορές στο γραφείο του εκπροσώπους των αγροτών και αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας δεν θα κλείσει» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τότε είχα δώσει μια υπόσχεση: Οτι ο συνδυασμός ασφαλιστικού-φορολογικού για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών θα είναι θετικός. Και η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας ενώ διαβεβαίωσε ότι «πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις και επιπλέον εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας με την εθνική σύνταξη».

Τσίπρας: Στόχος μας η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού

Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος που τώρα αμφισβητείται, αλλά και η εξασφάλιση των νέων και των χαμηλών εισοδημάτων κάνοντας ειδική αναφορά στους νέους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι, όπως είπε θα έχουν εισφορές χαμηλότερες εφόσον έχουν εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα επιβάρυνση θα έχουν μόνο όσοι έχουν υφηλοτερα εισοδήματα κάνοντας λόγο για «μια ταυτοτική διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ». «Εμείς δουλέψαμε σκληρά για ένα νόμο που διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, στόχος τους ήταν πάντα η προστασία των μεγάλων εισοδημάτων».

Πέταξε, μάλιστα και ένα «καρφί» για τη ΝΔ, λέγοντας ότι «αν οι προτάσεις της ΝΔ γινόντουσαν πράξη, που τις έχει ακούσει πολλές φορές ο Ευκλείδης από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, θα είχαμε ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δηλαδή εξαφάνιση των επικουρικών, ιδιωτική ασφάλιση και για τον ΟΓΑ κάλυψη των συντάξεων απο τις επιδοτήσεις».

Τσίπρας: Έξι στους δέκα θα πληρώσουν λιγότερο φόρο

Ειδικά για το φορολογικό είπε ότι «με βάση την πρόταση που καταθέτουμε το 61% θα πληρώνει λιγότερο φόρο» και ότι «στη συνολική εικόνα σε ποσοστό έως 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση σε σχέση με ό,τι ισχύει έως σήμερα».

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν αφορολόγητο είπε ότι «το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο ενώ το 71% με μεικτό εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει λιγότερο φόρο».

Στη συνέχεια απαρίθμησε τέσερις μύθους: 

- ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατάστρεψε τη χώρα υποστηρίζοντας ότι το πλεόνασμα που εξασφαλίζει η κυβέρνηση βάσει των στοιχείων της Eurostat θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και πολιτικών στο χώρο της υγείας, της ανεργίας και της προοπτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

- ότι οι εκλογές έκοψαν το μύθο του success story. «Χωρίς τη διαπραγμάτευση αυτή που ήταν πράγματι σκληρή και τους στόχους του χαμηλότερου πλεονάσματος η χώρα δεν θα έβγαινε ποτέ από την επιτροπεία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

- ότι η κυβέρνηση αύξησε την ανεργία

- ότι θα υπάρχει ύφεση επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat για επιστροφή στην ανάπτυξη το β΄ εξάμηνο του 2016 «αλλά αυτό δεν θα οφείλεται μόνο στον τουρισμό αλλά στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών γιατί το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν υπήρξε μείωση μισθών και συντάξεων»
Υπερασπίστηκε τον Παυλόπουλο

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για το νόμισμα κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για σύγχυση και θεσμικό ατόπημα όσον αφορά την επίθεση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για μια δήλωση που έχει επαναλάβει στο παρελθόν.

Υπονοούμενο για εκλογές

Εντύπωση έκανε μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς το τέλος της ομιλίας του όταν αναφερόμενος «στη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της επιτροπείας» είπε ότι «δεν πρόκειται να αναζητήσουμε στηρίγματα στο παλιό πολιτικό σύστημα». 

«Θα τη δώσουμε τη μάχη αυτή με όλο το παλιό πολιτικό σύστημα και θα κερδίσουμε όπως κάναμε όλες τις άλλες φορές το 2015» είπε ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργώντας ερωτήματα για το αν υπονοεί νέα προσφυγή στις καλπές. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η μοναδική φορά στην ομιλία του εκτός από το κλείσιμο που δέχθηκε το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να λείπει και η επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά στον πρόεδρό του «σήμερα το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπεται σε φερέφωνο της διαπλοκής που του επιβάλει να ζητά διαρκώς εκλογές. Το πιο σημαντικό δεν είναι, όμως, ότι ζητά εκλογές, αλλά οτι το κάνει χωρίς προγραμματικές θέσεις γιατί δεν εκπροσωπεί τίποτα παρά μόνο τη δίψα του παλιού κατεστημένου για παλινόρθωση».

«Θέλω να μην αφήσω έξω από την κριτική και τα κόμματα της κεντροαριστεράς γιατι έχω την αίσθηση ότι έχουν αναπτύξει ένα ιδιότυπο σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ενώ τέθηκαν στο περιθώριο συνεχίζουν σαν φερέφωνα της ΝΔ και του ακραίου κύκλου των δανειστών την ώρα που η πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη στην οποία ανήκουν έχει αλλάξει ρότα». Καλεσε, μάλιστα, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μελετήσει τις δηλώσεις Πιτέλα και να προβληματιστεί καταλήγοντας στη συγκεκριμένη αναφορά του ότι «δεν μας πέφτει πολύ λόγος αλλά δεν είναι ωραίο να είναι ουρά στις διαρκείς προτάσεις του Λεβέντη για οικουμενική και ταυτόχρονα δεκανίκι στην προσπάθεια Μητσοτάκη για εκλογές».
 

ΣΧΟΛΙΑ (152)

ΑΛΕΞΗ ΞΥΛΩΣΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΒΓΗΚΕ 2 ΦΟΡΕς ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ,ΤΩΡΑ ΑΓΟΡΑΡΕ ΜΟΥ ΑΛΕΞΗ, ΞΥΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΟΤΕΣ ΕΛΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΙΜΙΑ ΜΑΖΙ . ΟΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΓΡΑΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ , ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΟΞΩ, ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΕ , ΚΗΦΗΝΕΣ ΜΟΥ.

ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ ΒΕΝΤΟΥΖΑ !!!

gior

AN HTAN H ZHΛΙΑ ΨΩΡΑ ........ !!!

Kόντρας

Πλήρης επιβεβαίωσις λοιπόν των ρηθέντων μου. Μήνες τα γράφω κι εδώ κι αλλού, αλλά πέρα βρέχει οι Ψευτομπουρζουάδες. Πάμε λοιπόν ακόμη μιά φορά για φρεσκάρισμα: Ο Τσίπρας ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ στις 12 Ιουλίου. Αφού νικήθηκε στο blame game από τον Τροχήλατο Ανάπηρο, ψήφισε ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ, αποκλειστικά για να κερδίσει χρόνο. Να αποκτήσει τον απαραίτητο χώρο ελιγμών, να ψηφίσει ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ, να κατηγορήσει τους Ευρωπαίους (το τονίζω! Τους Ευρωπαίους και όχι τους Αμερικανούς) για την λαίλαπα, να ξύσει και τα τελευταία αποθεματικά στους Οργανισμούς και τα Ταμεία, διαλύοντας έτσι το "μισητό" αστικό Κράτος ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ, να φτιάξει επιτέλους ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ του Δραγασάκη (Αττικής-Συνεταιριστικές Τράπεζες) που θα τον βοηθήσει τον πρώτο καιρό ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε., να προετοιμάσει το θεσμικό πλαίσιο για την μετατροπή της Αττικής σε bad bank, όπου άμα τη εξόδω από την Ευρώπη θα εναποθέσει ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δημιουργωντας έτσι ένα ακατανίκητο προεκλογικό δόλωμα για σεισάχθεια", να επιχειρήσει να διαλύσει την συνοχή της Ε.Ε. δια των εκατομμυρίων των λαθρομεταναστών του, κτλπ. κτλπ. Με λίγα λόγια, αφου χθές πέρασε ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ για την "επόμενη ημέρα, ως άλλοθι έναντι των Ευρωπαίων (εγώ ψήφισα-εσείς τί κάνετε;), αλλά και έναντι των ΣανοΚαταναλωτικών Οπληφόρων Γκνού που τον ψήφισαν, το μόνο που του μένει πλέον είναι να επιταχύνει ραγδαίως την σύγκρουση, ώστε στις 23 Ιουνίου (ΒΡΕΧΙΤ) να βάλει ξανά στην ατζέντα το Αμερικανοκίνητο GREXIT του. Και όταν θα ξαναζητήσει τον ψόφο, έεεεε την ψήφο της Βλακικής Αγέλης του, γαργαλώντας τα ζωώδη ένστικτα του Επαναστάτου Μπαταχτσή που την διακατέχουν, ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ. ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ, ΤΩΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΚΩΝ ΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΙΚΩΝ Κ.Α....Κι έτσι, αποκτώντας την κρίσιμη πολιτική μάζα, να κάνει το πολυπόθητο γι'αυτούς όλους, άλμα έξω από την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα νέο μαζικό κίνημα υποστήριξης στο πρόσωπό του, που θα τον κρατήσει forever στην εξουσία. Που θα τον κάνει απόλυτο Αρχηγό σε μιά Ελλάδα της Ασίας, μιά Μεταεθνική Ελλάδα-Αμερικανοτουρκικό προτεκτοράτο, μιά Βενεζουέλα on steroids της Ανατολικής Μεσογείου. Με τις ευλογίες του Ομπάμα, των Κλίντονς, του Μπρζεζίνσκυ, του Σόρος, των Στιγκλιτς-Γκλαλμπρεϊθ-Γκρίνσπαν. Σε μία μη-Ελλάδα, που θα μείνει στην Ιστορία γιατί σκότωσε για πάντα το Ευρωπαϊκό όνειρο...

.

Ο Τσίπρας τρώει το κράξιμο κάνοντας αυτό που και ο Μητσοτάκης θα έκανε και ο Σαμαράς και όλοι οι "σωτήρες" αργά ή γρήγορα. Δεν πειράζει δεν θα πάθει κάτι, ως αντιπολίτευση έχουν όλοι εμποδίσει πολλές αναγκαίες αλλαγές για την χώρα χάριν λαϊκισμού όπως και τώρα κάνει πχ ο Κούλης, ο Θεοδωράκης, ο Κουτσούμπας όλοι...Όταν είχα προαναφέρει 400 ευρώ σύνταξη εδώ ως ρεαλισμό στον οποίο όσο γρηγορότερα οδηγηθούμε τόσο το καλύτερο όταν ακόμα ήταν ο Σαμαράς στην εξουσία απέσπασα ύβρεις και χλεύη όπως όλοι όσοι δεν χαιδεύουμε τα ώτα για να είναι ευήκοα. Τα 400 ευρώ κατώτατη σύνταξη το κεφάλι είναι αποδεκτότατο αλλά με ταβάνι σύνταξης το 1000αρικο μηδενός εξαιρουμένου, κατάργηση άλλων συντάξεων και εφάπαξ εντελώς, ιδιοκατοίκηση του συνταξιούχου και απαλλαγή από φόρους για αυτά τα 400 ευρώ ή την πρώτη του κατοικία. Τα φάρμακα ούτως ή άλλως τα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα τα ταμεία κι ας έχουμε όλοι μια γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι μας για το ΕΣΥ. Και ας μην προσποιούμαστε ότι δεν έχουν κι άλλα περιουσιακά ή καταθέσεις οι παππούδες (καλά αυτό το τελευταίο ηλικιακά αμφισβητείται....). Δηλαδή δεν θα δυστυχήσουν κι ούτε αυτό θέλουμε, ούτε όμως και θα ζουν ζωάρα από συντάξεις και εφάπαξ το οποίο ως οικονομία δεν μπορούμε να το προσφέρουμε. Θέλουμε ανόρθωση της οικονομίας σε μια κατεστραμμένη χώρα που για να δίνει συντάξεις 2000 θα πρέπει πρώτα να γίνει η Δανία του Νότου και βλέπουμε. Οι συνταξιούχοι όμως θέλουν κι έχουν ονειρευτεί dolce vita με εφάπαξ και συνταξάρα-ες... Και είναι και περισσότεροί μας και οι ευρισκόμενοι σε θέσεις εξουσίας (50αρηδες-60αρηδες).. Γι'αυτό τόση πρεμούρα ενώ για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του νέου που ξεκινάει τώρα τη ζωή του από το μηδέν και ξενιτεύεται, είναι άνεργος ή δουλεύει για 500 ευρώ δεν καίγεται κανείς... Αιδώς Αργείοι!

*

Τα 400 ευρω ειναι αποδεκτα εαν ζεις με κερια και περιμενεις ποτε θα βρεξει γιανα πιεις νερο.Και αυτο αφορα πρωτα απ'ολα τους νεους αυτοι θα εχουν προβλημα με αυτα τα μετρα, το μελλον τους παιζετε.

freddo ελληνικος

Πες μας τι πινεις ρε Τσιπρα επιτελους..

.

Ο Τσίπρας τρώει το κράξιμο κάνοντας αυτό που και ο Μητσοτάκης θα έκανε και ο Σαμαράς και όλοι οι "σωτήρες" αργά ή γρήγορα. Δεν πειράζει δεν θα πάθει κάτι, ως αντιπολίτευση έχουν όλοι εμποδίσει πολλές αναγκαίες αλλαγές για την χώρα χάριν λαϊκισμού όπως και τώρα κάνει πχ ο Κούλης, ο Θεοδωράκης, ο Κουτσούμπας όλοι...Όταν είχα προαναφέρει 400 ευρώ σύνταξη εδώ ως ρεαλισμό στον οποίο όσο γρηγορότερα οδηγηθούμε τόσο το καλύτερο όταν ακόμα ήταν ο Σαμαράς στην εξουσία απέσπασα ύβρεις και χλεύη όπως όλοι όσοι δεν χαιδεύουμε τα ώτα για να είναι ευήκοα. Τα 400 ευρώ κατώτατη σύνταξη το κεφάλι είναι αποδεκτότατο αλλά με ταβάνι σύνταξης το 1000αρικο μηδενός εξαιρουμένου, κατάργηση άλλων συντάξεων και εφάπαξ εντελώς, ιδιοκατοίκηση του συνταξιούχου και απαλλαγή από φόρους για αυτά τα 400 ευρώ ή την πρώτη του κατοικία. Τα φάρμακα ούτως ή άλλως τα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα τα ταμεία κι ας έχουμε όλοι μια γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι μας για το ΕΣΥ. Και ας μην προσποιούμαστε ότι δεν έχουν κι άλλα περιουσιακά ή καταθέσεις οι παππούδες (καλά αυτό το τελευταίο ηλικιακά αμφισβητείται....). Δηλαδή δεν θα δυστυχήσουν κι ούτε αυτό θέλουμε, ούτε όμως και θα ζουν ζωάρα από συντάξεις και εφάπαξ το οποίο ως οικονομία δεν μπορούμε να το προσφέρουμε. Θέλουμε ανόρθωση της οικονομίας σε μια κατεστραμμένη χώρα που για να δίνει συντάξεις 2000 θα πρέπει πρώτα να γίνει η Δανία του Νότου και βλέπουμε. Οι συνταξιούχοι όμως θέλουν κι έχουν ονειρευτεί dolce vita με εφάπαξ και συνταξάρα-ες... Και είναι και περισσότεροί μας και οι ευρισκόμενοι σε θέσεις εξουσίας (50αρηδες-60αρηδες).. Γι'αυτό τόση πρεμούρα ενώ για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του νέου που ξεκινάει τώρα τη ζωή του από το μηδέν και ξενιτεύεται, είναι άνεργος ή δουλεύει για 500 ευρώ δεν καίγεται κανείς... Αιδώς Αργείοι!

και τωρα

ακους ολους να βριζουν τον τσιπρα και κλασσικα κανεις δεν τον ψηφισε!''εγω ψηφισα συριζα!!''οπως πριν.εγω ψηφισα νδ η'πασοκ.

Λούλης

Με 63% βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας! Ακριβώς το ίδιο ποσοστό με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Το 18% που τον ψήφισε και το 45% που έκανε αποχή! Μην ξεχνάμε ότι και οι απέχοντες ευθύνονται για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ???

Και θα ειναι μερα μεσημερι??? ΟΧΙ στο δημοψηφισμα??? Και το προγραμμα της Σαλονικης??? Και η καταργηση του ΕΝΦΙΑ??? Και η 13η και 14η??? Και αυξηση βασικου μισθου??? Και καταργηση του πελατειακου κρατους??? ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ??? Εχει χασει πλεον το νοημα της η λεξη ΨΕΥΤΗΣ. Θα πρεπει να αντικατασταθει απο τη λεξη ΑΛΕΞΗΣ ή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βαζω ΑΝΘΕΛ γιατι αυτη ειναι ισοδυναμη του ΤΙΠΟΤΑ.

Angelika

κι εγώ , όταν έβλεπα τα γεροντάκια να περιμένουν ουρά στα ΑΤΜ για να πάρουν 20,- ευρώ , σκεπτόμουν ότι αυτό είναι το τέλος του Τσίπρα ! Τώρα , καλά να πάθουμε !Και προτείνω στις επόμενες εκλογές να τον ξαναψηφίσουμε , ,ωστε να είναι αυτός ο ίδιος και οι αριστεροί βουλευτές του που θα εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα .

Άγγελος

Μισώ τον άνδρα τον διπλούν πεφυκότα, χρηστόν λόγοισι, πολέμιον δε τοις τρόποις.

Απων

Μπράβο Τσίπρα. Όχι μόνο έχεις ταλέντο - θα μπορούσες να πουλήσεις πάγο σε Εσκιμώους, έχεις και ακλόνητες αξίες. Γραβάτα δεν έβαλες και ούτε πρόκειται να βάλεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Anastasiades

Τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν απογοήτευση, και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί το γιατί κάποιοι αναμασούν ένα τέτοιο ζήτημα, ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

4738007

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού» τόνισε ο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το θέμα της Βασιλικής  Θάνου– Αναλυτικά η επιστολή της στον Δημήτρη Παπαδημούλη

12
kiriakos-mitsotakis

Κρίσιμες για την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρούνται οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μακρόν - Μέρκελ - Η προετοιμασία του Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ

21