Μαξίμου: Έχουμε «ανακωχή» - Καμμένος: Επιμένω στην παραίτηση Μουζάλα

Μαξίμου: Έχουμε «ανακωχή» - Καμμένος: Επιμένω στην παραίτηση Μουζάλα

Σε διαφορετικό κλίμα οι διαρροές από την κυβέρνηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα από το tweet που ανέβασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αμέσως μετά - Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους και μεσολαβητική προσπάθεια Παππά-Κουίκ

Μαξίμου: Έχουμε «ανακωχή» - Καμμένος: Επιμένω στην παραίτηση Μουζάλα
Σε ολονύκτιο θρίλερ με προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης αλλά και συνεχείς ανατροπές εξελίσσεται η κόντρα Μαξίμου-Καμμένου για την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα. Παρότι επίσημα δηλώνεται ότι επετεύχθη προσωρινή  «ανακωχή», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του, επιμένοντας στην απομάκρυνση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από την κυβέρνηση. Παρά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την παραίτηση Μουζάλα, εξαιτίας του λανθασμένου όρου «Μακεδονία» που χρησιμοποίησε για να αναφερθεί στα Σκόπια. 

«Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις, αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ, παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση» έγραψε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, λίγη ώρα μετά την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία - σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον - συμφωνήθηκε οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα αφού επιστρέψουν από τα ταξίδια του ενός από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες και του άλλου από τις ΗΠΑ. 

Κλείσιμο


Πάντως παρά το διαφορετικό κλίμα που παρουσιάζει η πλευρά Καμμένου, πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι η «ανακωχή» που επετεύχθη δίνει χρόνο στις δύο πλευρές να καθορίσουν τη στάση τους με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και όπως προκύπτει οι όποιες αποφάσεις μετατίθενται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδος. Ωστόσο, η συμφωνία ερμηνεύεται από ορισμένες πλευρές ως υποχώρηση Καμμένου ο οποίος λίγη ώρα πριν διέρρεε ότι ματαιώνει το ταξίδι στις ΗΠΑ, μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το Πεντάγωνο και καλεί σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση τους αρχηγούς των επιτελείων. Άλλοι βέβαια εκτιμούν ότι στην ουσία ο κ. Μουζάλας εξωθείται βήμα-βήμα ώστε να «διευκολύνει» τον πρωθυπουργό και τη διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, αν ο κ. Μουζάλας δεν είχε παραιτηθεί ή απομακρυνθεί μέχρι τις 9 το πρωί της Πέμπτης από την κυβέρνηση ο ίδιος θα υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν θα έριχνε την κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί «σκληρό ροκ» ανάμεσα στους δύο συμμάχους. Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο τελεσίγραφο- Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε αποφασισμένος να μην κάνει πίσω διαμηνύοντας προς τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ ότι «Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%».

Μάλιστα οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο αρχηγών, Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ βρέθηκαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, αναζητώντας λύση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και προσπαθώντας να αλλάξουν τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης