Χιούγκο Ντίξον για Κ. Μητσοτάκη: Επιτέλους η Ελλάδα αποκτά έναν φιλελεύθερο ηγέτη

Χιούγκο Ντίξον για Κ. Μητσοτάκη: Επιτέλους η Ελλάδα αποκτά έναν φιλελεύθερο ηγέτη

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα καθώς η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» υποστήριζε με κάθε τρόπο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Χιούγκο Ντίξον για Κ. Μητσοτάκη: Επιτέλους η Ελλάδα αποκτά έναν φιλελεύθερο ηγέτη
Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας
και την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Κλείσιμο
ανέλυσε ο γνωστός δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters Χιούγκο Ντίξον στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίξον ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος ηγέτης και η Ελλάδα αποκτά επιτέλους έναν αξιόπιστο ηγέτη της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα
καθώς η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» υποστήριζε με κάθε τρόπο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

«Τώρα ο Τσίπρας δεν θα ρισκάρει πρόωρες εκλογές διότι μπορεί να της χάσει και θα είναι περισσότερο εξαρτημένος από τα ακροαριστερά μέλη του κόμματός του», γράφει ο κ .Ντίξον, ο οποίος υπογραμμίζει πως τα κεντρώα κόμματα, όπως το Ποτάμι, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και ίσως να υποστηρίξουν πλέον ανοιχτά την ΝΔ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων θα είναι πολύ πιο διαδικαστικά στον να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο κ. Τσίπρας, ενδέχεται να υιοθετήσει πολύ πιο σκληρή ρητορική απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, μόνο και μόνο για να κρατήσει κοντά του τους ακραίους αριστερούς και όσους ακόμα κρέμονται επάνω του. Κάτι που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα καθώς οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον έναν δυναμικό αντίπαλο του κ. Τσίπρα στον οποίον μπορούν να υπολογίζουν. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως υπογραμμίζει στην κατακλείδα του ο κ. Ντίξον, το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες θα είναι η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στα σκληρά νομοσχέδια για τη μείωση των συντάξεων και τη φορολόγηση των αγροτών που θα περάσει ο ΣΥΡΙΖα και οι ΑΝΕΛ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης