«Δρόμοι ζωής»: Το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη

«Δρόμοι ζωής»: Το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη

Πρόκειται για μια πολιτική αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού για την πορεία της χώρας από την γερμανική Κατοχή ως τη μεταπολίτευση που στόχο έχει να ρίξει φως σε «σκοτεινές» περιόδους της Ιστορίας 

«Δρόμοι ζωής»: Το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη
Επανέρχεται στο προσκήνιο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με το νέο του βιβλίο «Δρόμοι Ζωής». 

Πρόκειται για μια πολιτική αυτοβιογραφία, στην οποία ο κ. Σημίτης γράφει για την πορεία της χώρας, από τη γερμανική Κατοχή, τον Εμφύλιο Πόλεμο, την καχεκτική δημοκρατία και τη στρατιωτική δικτατορία, ως τη μεταπολίτευση και την εδραίωση της δημοκρατίας. 

Κλείσιμο
Στο νέο του βιβλίο, ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας της περιόδου από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι το 1996 και να ξεπεραστούν οι αυταρχικές νοοτροπίες, όπως ο ίδιος αναφέρει. 

«Οι αγώνες, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της εποχής εκείνης ανέδειξαν αλήθειες αλλά και εξιδανίκευσαν καταστάσεις. Συγκάλυψαν πραγματικότητες αλλά και επισήμαναν τρωτά σημεία. Προκάλεσαν ερωτηματικά για τις αιτίες και τις συνέπειες των εξελίξεων. Κάθε μαρτυρία βοηθάει να αποτιμήσουμε καλύτερα τα όσα συνέβησαν. Να μάθουμε από το παρελθόν για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά το μέλλον. Αυτή είναι η φιλοδοξία τούτου του βιβλίου», σημειώνει ο κ. Σημίτης. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στη βιβλιογραφία. Το 2005 είχε εκδώσει το «Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα, 1996-2004» και ακολούθησε το 2012 «Ο εκτροχιασμός» που αναφέρονταν στην οικονομική πολιτική.

Το νέο του βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης